söndag 6 december 2009

Den andra söndagen i advent

Då var andra ljuset tänt...här går det undan, tiden bara springer iväg. Några julklappar blev avklarade igår i olika butiker, men tacka vet jag internet. Hemkommen fixades ytterligare några via nätet...Idag har lilla dottern fyllt år och vi har firat med frukost på sängen och presenter. Eftermiddagens gratulanter minskade tyvärr i antal pga influensa, både förkylnings- och maginfluensa. Det är ju sådana tider nu, så vi får fira flera gånger istället. Ser ni vad som står i mitt fönster....ljusstaken med stort L!!!! Jag har haft sådan ångest över denna ljusstake, tänkt att jag inte ska köpa något nytt...men den här kunde jag inte motstå. Om ni undrar vad det är för "flärpar" som sticker upp vid foten ska jag förklara. Det är buntband som elektriker använder för att låsa ihop kablar. Har man dragit till dem går de inte att lösa upp, annat än att klippa av dem. I gemene mun kallas de även för "kattstrypare" vilket låter hemskt. Jaha och varför har jag satt fast ljusstaken med sådana.....???
Jo här har ni förklaringen...jag har två otroooligt nyfikna svarta orientaler och de vill gärna sitta i fönstret och titta. Samtidigt är de såå nyfikna på nya saker. Risken är jättestor att de knuffar ner min fina ljusstake och då skulle jag kunna stry.....nej men jag skulle bli väldigt ledsen och då är det ju bättre att jag sätter kattstrypare på ljusstaken så att det inte händer...att dom knuffar ner den, alltså.
Ha det gott mina vänner!!!

5 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Det var ju himla smart med såna stroppar! Själv har jag inte såna fönster, så det kan jag inte anamma, men jag ska komma ihåg det till framtiden. Jättesmart.

Och härlig ljusstake...*suck*

Emma

Inspiration i vitt sa...

haha ja dset är ju bättre att strypa lådan än katten hihi. Adventslådan var i alla fall såå fin och staken med.
Kram på dig/Ingela.

Märta sa...

O din ljusstake är bara såå fin! Förstår att du fäster den väl, det skulle ju vara tragiskt om det hände något med ljusstaken både för dig och katterna.
Din adventslåda är också härlig!
Kram och ha en skön kväll!
Märta

Gårdsromantik sa...

Oj då - jag skulle behöva en sån där - lyckade dratta ner min egen i golvet - lamporna gick men den fungerar tack och lov...och ingen kunde man skälla på...;-)

Kram Maud

Gårdsromantik sa...

Ps!

Jag håller på att skicka ut nyhetsmail med fina erbjudanden...det försvann några adresser så kolla så att du får ditt också - gäller bara de som anmält sig!

hjortgarden@gmail.com

Kram Maud

Kram Maud