lördag 14 januari 2012

Hälsosamt...


Då är man igång och jobbar på "riktigt" igen och alla arbetskamrater är tillbaka efter olika lång ledighet. Våren kommer att innebära sååå mycket jobb och jag hoppas att jag ska räcka till...då gäller det att sköta om sin hälsa och jag började göra förändringar strax efter jul. 
En sak som jag sätter främst nu är att försöka äta så "ren" mat som möjligt, d.v.s. råvaror i sin ursprungsform och som inte är processade. Iom det faller i stort sätt alla hel- och halvfabrikat bort. Dessutom vill jag ha mat som är så fri från tillsatser som möjligt och läser innehållsförteckningar noggrant. Jag undviker vitt mjöl, vitt bröd, pasta, potatis, behandlat ris mm. Helst skulle jag vilja ha tid att baka bröd själv, men det finns bra alternativ där innehållsförteckningen inte är 1dm lång, utan består av de ingredienser vi vanligtvis har i bröd.

Jag har också fått med maken på en av mina drömmar, vårt stora förråd ska göras om till ett gym. Där har vi dusch och bastu, men pga ökade driftskostnader ska vi ta bort bastun och det blir ett litet förråd ist. Under årens lopp har jag samlat på mig diverse saker t.ex motionscykel, cross-trainer och andra mindre träningsredskap. Dessa är ju svårplacerade, men snart ska allt få plats i "gymmet".   
Årets första pärlhyacinter blommar för fullt. Såsskålen med mönstret Gröna Anna har jag köpt av goa Pia med bloggen Ateljé Skogslyckan i hennes butik med samma namn. Den skira trådkronan har jag knåpat ihop själv.
*
Nu får ni göra er en skön helg!
Kram,
Regina

22 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Har köpt en kruka pärlisar idag, premiär för i år! Dina passar så bra i såsskålen där på hyllan, och hemknåpade trådkronan... helt i min smak!

Du är så beundransvärd och ambitiös när du strävar mot renlevnad. Ja, visst borde man läsa mer på innehållsförteckningarna än man gör. Nu är jag ganska duktig på att laga all mat från grunden och använder få halvfabrikat, tid har jag ju... men man kan alltid bli bättre!

Lycka till med dina föresatser och med det planerade gymmet:)

Kram Eva-Mari

Camillas vita villa sa...

Hej!
Du skriver om mina tankar. Vi i vår familj har också bestämt oss för att äta nyttigt. Tränar gör vi redan.Jag bakar allt bröd, det går hur snabbt som helst. Lycka till! Du har något att hämta på min blogg, om du vill.
Kram Camilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra planer både med mat och hemmagym, vi köpte löpband förra vintern och det är superbra! Perfekt när det är kallt och isigt ute och kunna gå/småspringa inne.
Ha en mysig lördag
Kramar
AnnaMaria

Snäckskalsdalen. sa...

Det låter så bra med planerna och hemmagym. Fast när det gäller gymmet passar jag, jag tar nog hellre hunden och går ut. Rena produkter tycker jag också bäst om och jag läser och läser på förpackningarna. Det är alla möjliga konstiga ingredienser i mycket, mycket av även det som heter som "ren" mat.
Men potatis kan jag absolut inte hoppas över, det är min livsrätt framför andra. Utan potatis - nej, det går inte.
Smörblommeprojektet har haltat en aning den här veckan, men Rom byggdes inte på en dag......
Fin såsskål och underbara blommor!
Agneta kram

Ninnis sa...

Härligt med pärlisar...=)

Ha en skön lördag !!!

Kram Ninni

What's in a day sa...

I think it is a good idea to eat food that is pure..natural and without a lot of additives...
Keep your body healthy!!!!
Have a good weekend!!!!


Kram,
♥Eefie

Ett Vitare Hem sa...

Det är bra att du prioriterar dig själv vännen och skönt med ett hemmagym!
Ha en finfin kväll!
Kram/Lena

Anette sa...

Kikar in och önskar dej en trevlig helg.
Kram Anette

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Heja Regina, heja Regina!! Bra tänk och bra utfört!!
Jag som allergiker läser ofta på innehållsförteckningen och man kan lugnt konstatera att man petar i sig ett och annat onödigt och ohälsosamt.
Ha en fortsatt mysig helg!! KRAM!

Anonym sa...

Lycka till! Det är aldrig fel att läsa på innehållsförteckningar för ibland blir man lätt chockad när man ser vad de har i.
Finfina bilder!

Kramen

lisashus sa...

Det låter ju väldans klokt detdär med kosten! Lite som jag också tänker faktiskt! Hel- och halvfabrikat är ingne hit hos mej och har nog aldrig varit! Men tala om en djungel när man ska läsa allt som ingår i vissa produkter....det gör ju att man bara ger upp direkt!
Hoppas att du hittar din stil och det där med gymet verkar ju toppen! Oj, så kul!
Allt gott önskar jag dej i smörblomsdalen!:)
Kramar
Lisa

lisashus sa...

..glömde ju kommentera din vackra terrin!! Åååååh, så vacker den är! Underbar!!!
Lisa

Vita Falkens Lantliv sa...

Så vackra bilder! terrinen är jätte fin! Duktig du är att äta sunt, jag försöker med och rör på mig varje dag. Suck, såg att vågen bara visade 0,5kg mindre på en vecka:(

Kram Susanne

Livet och vardagen sa...

Perfekt att ha ett ställe för alla träningsredskap, jag är också sådan att jag samlar på mig - och sen får det inte plats. Köpte ett hemmagym som jag tänkte ha i källaren. Men tacket var för lågt, så den gick inte in där. Står nu istället lite dumt placerad i barnbarnens lekrum:-). Borde någ mätt höjden i källaren innan jag köpte den...

Nyanser av vitt sa...

Du är så duktig vännen. Vackra bilder och vad härligt med ett eget gym.
Kram Agneta

linnea-maria sa...

Det låter lite som jag äter. Vi äter mycket hemlagat jag undviker korv till exempel där kan det gömmas mycket konstigt. Kolhydrater försöker jag ta bort så mycket som möjligt och jag känner mig faktiskt otroligt mycket piggare nu, När jag inte äter en massa potatis eller pasta så äter jag märkligt nog mindre. Jag äter inte tills jag är proppmätt o får paltkoma. Det har alltid varit mitt problem, att jag äter förmycket.

Gabriella sa...

Det är svårt att räcka till... Känner igen det o kämpar med det jag med. Att inte vara för hård mot sig själv om man inte skulle hinna. Att vara snäll med sig själv helt enkelt!
Så fint med pärlhyacinter! Längtar att köpa ett gäng så fort jag får syn på några=)

Evelina sa...

Bra tänkt om mat.. så försöker vi också tänka hos oss..
Man vill ju gärna ge sina barn så bra förutsättningar som möjligt att växa och bli starka..
Hoppas du har en härlig söndag!
Nu ska jag baka piroger..
Kram Evelina

Mariette sa...

Hej Regina!

Vilka hälsosamma och goda tankar!
Sånt tänk är ju så bra, till skillnad från alla dessa kortsiktiga dieter som man läser om här och där just nu i dessa januaritider...

Man mår bra när man tar hand om sig själv och det gäller att hitta den rätta vägen för en själv.
Jag är ju helt såld på friska luften, dvs joggingrundor fram för allt, men även promenader. Maten är jag sisådär med, gillar ju att baka osv, men känner att jag kan unna mig mer när jag rör mycket på mig. En balansgång.

Vilka helt underbara bilder du har fångat här!!!

Må så gott nu!
Kram Mariette

Stina sa...

Härligt fina bilder.
Så häftigt med ett gym.:-) Kram Stina

annika sa...

Det kan vara svårt att fixa till maten som man vill. Men om man gör det som oftast då är det gott nog.
Vilka bra idéer med ett gym hemma. Fantastiskt att träna precis då andan faller på.

Ha en bra vecka.

Kram

mymindandsoulfulliving sa...

Låter sunt! Själv kör jag lchf just nu och försöker hålla mig till ekologiskt och närodlat så mycket det går.
Må så gott
kram Malin