måndag 18 juli 2011

En semesterdag och vinst

Vad kan man göra en semesterdag när det regnar?? Jo jag tog fram min gamla transistorradio och ställde den på köksbordet. Knappade in P1 lagom till programmet Sommarpratarna började
Sen tog jag fram de där nystanen med garn som jag köpte 1800 kallt på hösten och började virka mormorsrutor, som jag har längtat 
Hortensian har börjat blomma och en stor bukett pryder bordet. Dessutom har jag fyndat en ljusstake som fick bli vit
Och nu är maken igång igen! Grannen hade några gamla fönster som han skulle slänga, äh dom kan jag ta sa maken. Nu håller han på att bygga ut vid Holken, ett plank med de gamla fönstren i. Jag ska få den äran att måla det vitt
Sist kommer en bild från Mariefred när vi var där på ångans dag, det roliga är programmet för att göra bilderna gamla. Motivet och redigeringen gör att det verkligen ser ut som ett kort från förr.
Idag fattade jag att jag har semester, skulle ha börjat förra veckan men veckan blev upphackad med jobb. 
*
Jag har haft turen att vinna en fin skrivbok hos goa Kicki med bloggen Min Skattkammare. Gå in på Kickis blogg och förlora er i hennes underbara sagovärld med fantastiska illustrationer och fantasifulla berättelser.
*
Kram,
Regina


13 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Holken kommer bli så vacker, eller är redan vacker, älskar de grånade plankorna och de avskavda fönstren, precis som de är. Hur är grannen funtad som tänker slänga sådana skatter?
Lustigt, igår kväll tog jag fram - mycket riktigt- mormorsrutorna som jag börjat virka på 1800-talet! Visst är det mysigt, ett riktigt höstgöra, för det är höstigt ute här också.

barbrok sa...

Men herreguuud skulle de slänga så fina fönster!!! Tur ni var där och stoppade det hela. Vilket program fixar du bilderna gamla i??
Kram Barbro

annika sa...

Nu hade ni tur...först med fönstren och sen med vinsten hos Kicki. Jösses vilken fin hörna ni får där.
Skönt att du får lite semester och virklust. Min en moster var helt galen i att virka just sådana rutor fast hon blandade alla färger som hon hade. Jag har flera sådana plädar här hemma i olika storlekar. Vi är hemma hela veckan så vi skulle kunna ses någon dag. C tvättar huset för att sen ska det målas om.

Kram
annika

hemma hos lilla mej sa...

Vad fin hörna och tur med vinst.Åååå vilka söta och gulliga mormorsrutor i charmiga färger sedan 1800 talet.Hahaha.Wow vilken fin ljusstake bara så snygg.Ha nu en skön kväll rara du .Kraaam Rita ♥

Lisas torp sa...

Vilken bra idé att virka mormorsrutor - sånt man kan ta vid lite då och då...! Så fint med blått och vitt! Himla snygg ljusstake!

Oj, vilka fina fönster och så fint det blir!!!
Hoppas att du snart vänjer dej vid ledigheten och kan hämta andan lite!
Kram
Lisa

Unknown sa...

Så fint med de gamla stora fönstren, kommer bli en mysig hörna du kan sitta vid i höst ev med den fina filten av mormorsrutor runt dig.
Ljusstaken blev väldigt fin och kortet ser verkligen gammalt ut. Vilket program har du till det?
Grattis till vinsten hos goa Kicki, visst har hon talang den tjejen :).
Ha de gott, kram Ing-Britt

Vita Falkens Lantliv sa...

Så fina mormorsrutor du gör! Önskar att jag med kunde.
Fin ljusstaken blev vit! Tänk vad lite färg kan göra:)

Kram Susanne

Felix sa...

Grattis till vinsten av den fina skrivboken!

Ja, semestervädret började ju inte så bra... ;-) Jag har precis också börjat semestern. Men det ska visst bli bättre väder - ett par dagar i alla fall.

Att sticka eller virka är inte så tokigt när det regnar. Jag började på en ny stickning i dag! Tänkte sticka mig en sjal till. Har stickat och virkat ett par tidigare, men det skadar inte med en till...

Sedan har jag pysslat i växthuset. Det går också bra när det inte är så varmt ute.

Så fint ni får när ni bygger ut "holken"! Tur att ni räddade fönstren...

Semesterhälsningar
Elisabet

Unknown sa...

Inte dumt med en händig make?
... och färgvalet var väl givat?!

Kram

What's in a day sa...

So nice to see your "hortensia's " it is a light on a rainy day.
Today we have finally a big SUN, eat in the garden, Yes!

I hope there will be a lot of sunshine today or tomorrow in Sweden...


Kram,
Eefie

barbrok sa...

Hej
Aha har jag alltså glömt lägga in mailadress....får fixa det!
Tack för länken, har haft den förr men slarvat bort.
Kram Barbro

Solstrimmor sa...

Här kommer en hälsning från en bloggvän som lyckats med det osannolika. Jag har lyckats med det som inte borde gå, nämligen raderat min blogg!! Jag skulle ju bara radera ett oönskat g-mailkonto... jag tror ju alltid att jag KAN KLARA ALLT SJÄLV!! Denna gång gick det inte... bloggen försvann och går inte att få tillbaka. Vore jag inte gråhårig redan hade jag blivit det nu. Suck!

Har nu öppnat en ny blogg, Vårt röda hus, http://vartrodahus.blogspot.com

Hoppas du hittar till mig igen!

Kram Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

Vilket fantastiskt uterum ni får och dom fönstren var ju så fina!
Och du virkar fint! Mormorsrutor är roliga att göra men berätta gärna hur man syr eller virkar ihop dom på ett jättelätt sätt.....
Agneta kram