söndag 2 augusti 2015

Rubrik...

...brukar jag ha på mina inlägg, men kom inte på någon idag...känner mig alldeles vimsig idag...sista dagen på semestern...jag är absolut inte utvilad och känner mig ganska ledsen...nåväl...
...solen kom igår...innan dess försökte jag få lite solgult i mitt "Grekland" med hjälp av en stor lerskål med citroner...ställde dit en kruka med rosmarin för doftens skull...gillar den vackra lerskålen som jag hittade på en loppis i Danmark för några år sedan...
...innan semestern började köpte vi färg till huset...det finns mycket som ska målas utomhus...men med regnskurar mest varje dag blev bara en bräda målad...och så väggarna under taket på altanen...tog en tur till färgaffären och köpte inomhusfärg istället...och efter noggrann tvätt och två strykningar är det gamla gulnade furutaket vitt...det blev skillnad kan jag säga...
...igår när solen väckte oss på morgonen tog vi "ledigt" från semestern...och styrde kosan ner till Söderköping...vi brukar åka dit minst en gång varje sommar...i år är första gången som vi köade för att få sitta ner på Smultronstället och äta varsin glass...det var verkligen gott...
...det är så gemytligt i Söderköping och jag älskar att gå runt på kullerstensgatorna och titta på de fina gamla trähusen och jag tror aldrig jag sett stockrosorna så höga någon gång...mina egna svarta stockrosor är kraftiga och höga och har nu börjat att slå ut (om det är någon som vill ha frön senare i höst är det bara att mejla)...på vägen hem tittade vi in hos Violan med gårdsbutiken Romantiska Ting...där fanns det så mycket fint...
...den här sista veckan har jag haft klockan på ringning kl 06.00...bara för att träna på att gå upp...men då har jag ändå haft sovmorgon för i morgon och arbetsveckorna framöver ringer klockan 05.00...pendlarbiljett är köpt...
Ha det fint!
Kram,
Regina

16 kommentarer:

Ezter sa...

Jag fick ju frön av dig förra året men det blev tyvärr inte en enda planta. Vi lejde bort målningen av vårt hus, det blev gjort våra första två semesterveckor. Perfekt :)

G:a Affären sa...

Känner precis som du, och jag ska också träna på att gå upp vid den tiden. De två sista veckorna har jag insett att jag inte hinner göra allt jag tänkt. Så jag kapitulerade och far i stället än hit än dit, och vänner har varit här. Det blev mycket tid för umgänge den sista tiden av semestern.
Att måla utomhus den här sommaren har inte varit någon idé, det är alltför fuktigt. Och helst ska det göras före midsommar. Så fint taket blev, och just kökstak blir utsatt för allt möjligt.
Din lerskål är så fin, tror jag har en likadan när jag ser lite av den gröna bården upptill.
Vilken fin lite tripp ni hade till Söderköping!

Nu är värsta fullmånen över så nu kan vi säkert sova bättre, tills nästa gång!
Önskar dig en fin start på arbetsveckan, hoppas den går fort.
Kramar /Cia

Anonym sa...

Så snyggt det blev när taket är målat, borde göra det här hemma också. Har en veckas semester kvar, hoppas att vädret blir som de har lovat.
Ha det bra!
Kram Birgitta

lisashus sa...

Vilken vacker skål och så fint grekiska dina bilder är!
Ditt kökstak fick säkert ett rejält lyft från furu till vitt! Åh, så fint!

Kul att du var i Söderköping och även här - nästan hos mej! Jag tror du har fotat samma vit/gula stockros som jag också fotade när jag var där i fredags! Visst är det en härlig sommarstad!
Kul att ni tog er ut!

Oj, jag känner igen detta med semesterslutet och känslan som infinner sej - de tidiga morgnarna, åh, det känns så grymt! Själv är jag sjusovare, har jag märkt!
Ja, sommaren bara svischade förbi och att måla utomhus kan man glömma, med allt regnande. Nu hoppas vi på augusti, att den blir lite torrare och varmare.
Kramar
Lisa

Hoffmans Design sa...

Ja den tar alltid slut den förbannade semester. Hmmmmmmm

Ja det är väl lika bra att vänja sej och så hoppas vi på att
vi snart är lediga igen Kram Hoffmansdesign.

Meta sa...

Nu för tiden får jag ingen semester och den tar inte slut heller så det där tråkiga slipper jag nåt bra med att vara hemma på heltid. Fast ibland saknar jag jobbet med. Låter inte alls bra att du är ledsen, Även om det bara är för att semestern är slut.Det finns nog alltid nåt fint att glädjas över hur svart det än ser ut ibland. Så fin resa ni fick till Söderköping, Där är fint, det var ett tag sedan jag var där, nu är det ju bara byggtankar här.
Ha det så gott på jobbet nu när du börjar
Kram Meta

Hajan sa...

Det är 20 år sen jag hade semester, tänk vad fort tiden går.
Nu är det semester varje dag, och det går rätt bra
har mina barn nära och barnbarn så tiden går för mig med.

kram från Hajan

Solstrimmor sa...

I vardagen är det som livet blir mest påtagligt. Synd att du inte hann med att vila ut under semestern. Dina tidiga mornar tär på dig. Ska du inte tänka över din situation? Är det värt att resa så långt varje dag? Tänk på dig själv min vän. Du ska ju leva nu. Oj, vad det här blev pekpinnelikt... men jag vill dig så väl och vill ha den gamla Reginan tillbaka!

Kramar från Eva-Mari

Elisabeth sa...

Även jag jobbar, så du är inte ensam, om det kan vara till någon tröst. Läser dina ord och tänker mycket på dig.. Kära bloggvän. Dina smultronställen, jag önskar att jag kunde sätta mig i bilen och bara åka iväg för att stanna på nästan alla, vad säger du om det ?
kram i MASSOR

House and Garden by Bia sa...

Så fina semesterbilder du visar...och du verkar ha det mysigt hemma hos dej ;)).........jaa sommaren går fort...helst i år när det inte har varit någon...men det ska tydligen blir lite bättre sommarväder framöver..och idag har vi sol mellan molnen ;))....nä nu ska jag ut igen ;).
Kram bia

Hannis sa...

Jag hoppas att du får en lugn start.
Och att solen hälsar på så att du får njuta av den efter jobbet.

Söderköping är en pärla som jag har missat.
Låter som en fin plats att besöka.
Kram Hannis

Helena sa...

Ja, bristen på sol gör nog att semesterns effekt lite försvinner. Alla sol, värme, energi och D-vitamin laddning inte riktigt blir. Så fint det ser ut att vara i Söderköping. /Kram

Maria sa...

Så många vackra bilder... tittar och läser ikapp och imponeras särskilt av blomsterbilderna där du har fångat insekterna så vackert. Otroligt fint! Ser att ni har varit i Söderköping... uppe på Ramunderberget, precis vid kanalen, förlovade jag och min man oss. Vi picknickade och bytte ringar vid tolvslaget en varm julinatt för över tjugo år sedan. Det är ett fint minne.

Jag har varit dålig på att skriva kommentarer. Jag har på sätt och vis varit bloggledig, låtit annat komma före, men jag uppskattar dina ord inne hos mig!!!

Jag hoppas att din arbetsvecka har förflutit väl... att ledsamheten känns mindre! Jag känner mig inte heller utvilad och drömmer också om Grekland och milda medelhavsbrisar. Älskar din Greklandsinspirerade "hörna", du har verkligen fångat den rätta känslan!

Ta väl hand om dig!
Stor kram♥ Maria

HWIT BLOGG sa...

Det var så roligt att prata med dig sist...förstår hur du känner dig inför en lång höst med långa dagar. Hoppas du kan njuta av din grekiska veranda många soliga helger till nu!
Varm kram till dig,
Titti

Marie maräng sa...

Ledsen?... det låter inte bra :(

Skönt att ni fick en fin dag i Söderköping!

Taket blev kanon... det måste kännas skönt att ha det gjort.

Trevlig helg och var rädd om dig!
Kram Marie

G:a Affären sa...

Kikar in för att önska dig en fin helg!
Hoppas din första arbetsvecka var ok.

Varm kram /Cia