måndag 27 juli 2015

Svarta vinbär

Just nu puttrar stora saftgrytan på spisen...jag har plockat av 10 liter svarta vinbär från en av mina fyra buskar...jag får göra en sats i taget för det är mycket vinbär i år. De röda vinbären brukar fåglarna få äta upp, men jag tänkte nog plocka av lite av dem också i år.
Lördagen tillbringade vi med våra äldsta barnbarn på Grönan...ungarna fick varsitt åkband och prövade på alla de läskigaste attraktionerna...regnet öste ner...men med regnponchos och ett glatt humör går det mesta bra... 
...det finns ju som bekant inget dåligt väder bara dåliga kläder...hm...men jag måste nog säga att jag prickade in fel veckor för min semester...solen lyser med sin frånvaro t.o.m. i "mitt Grekland"...jag är väldigt beroende av sol och värme på sommaren för att klara höstmörkret...så i år får det bli dubbel dos med D-vitaminer...
...nu är det bara några dagar kvar på semestern och det finns mycket kvar på att-göra-listan men denna sommar kan inga krav ställas...det får bli som det blir...   
...lillkatten är det fart på i alla fall...han röjer runt med oss, de andra två katterna och allt som står, ligger och hänger...men på natten sover han som en stock...helst med lilla huvudet på min arm och med täcket uppdraget till hakan...en natt vaknade jag av att han hade lagt tassen på min kind och nosen mot min näsa...
...nej nu är det dags att hälla upp saften i silen...att plocka bären och koka saften är kul...men att diska flaskor är tråkigt...det ska jag göra medan saften rinner ner...
Ha det fint!
Kram,
Regina

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar som om det blir väldigt mycket bär i sommar, något blir det mycket av, när nu solen inte vill visa sig. Våra röda vinbärsbuskar har inga bär nertill, det beror på att de små barnbarnen har gjort rent på bär... små bärtjuvar, hihi
Ha det bra!
Kram Birgitta

Meta sa...

Så sött det låter med katten, synd att vi inte kan ha katt egentligen då. Här har vi minimalt med bär flyttade ju buskarna i höstas, lite tur kanske känns inte som det finns så mycket tid till det i år heller. Det jag inte hinner i år får vara till nästa år.
Ha det gott och sköt om dig
Kram Meta

lisashus sa...

Ljuvliga bilder på dina svarta vinbär! Jag går bara och väntar på rätt tillfälle att plocka - jag har 3 buskar som är fulla av bär! Inte lätt att pricka in mellan skurarna som ständigt envisas!
Så gosigt med en närgången katt! Åh, så härligt!
Kram
LIsa

Hannis sa...

Vilken kärlek från en liten katt!
Underbart, och vad kul att det funkar med dom andra också.

Vinbärssaft...bara tanken på det får mig att le.
Iskall en sommardag med sol, eller varm med regnet som faller.

Kramen Hannis

Solstrimmor sa...

Vilken rikedom med alla bären och så mycket c-vitamin de har! Så klok du är som skördar dem inför vintern.
Visst är det underbart med de små kissarna! Tar lätt över såhär i början:)

Allt gott till dig.
Kramar från Eva-Mari

Snäckskalsdalen. sa...

Så härligt med svarta vinbär, jag känner doften ända hit! Jag har glömt titta på mina buskar om dom har några bär, dom står lite avsides.
Jo, cikorian köpte jag som en perenn i en vanlig handelsträdgård, det var meningen att det skulle vara en grekisk vädd, men jag såg väl fel eller om möjligen etiketten hamnat fel, det blev en cikoria av det hela!
Agneta kram

Elna sa...

Vackra bilder men var tog sommaren vägen? Har du en lillkatt som jag har missat. Jag får nog lägga mer tid på bloggarna *ler*.

Kramen

House and Garden by Bia sa...

jag har också stort behov att ha sol och värme på sommaren...jag blir allt lite grinig av allt regn och kyla....en hel sommar utan sol och värme är väl ingen sommar ???...tur att vi snart skall åka till Side !!
Vi hade en svartvinbärsbuske i stan några år, men den var så gammal att vi tog bort den....annars är det gott med svartvinbärssaft ;)
Kramis bia

Elisabeth sa...

Svarta Vinbär som är såå gott. Lyckliga du som har många fina buskar, jag måste nog skaffa fler. Kram till dig.

Mycket annat & lite betong sa...

Så gulligt med lilla kissen som vill sova bredvid dig.
Så otroligt mycket bär. Låter mysigt med saftgrytan som puttrar...
Här blev det nästan inget. Jag var tvungen att flytta buskarna i början av sommaren. Kanske är det därför.
Visst var det en vacker väg utmed Skånes kust.

Kram Agneta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så mycket vinbär, blir gott det fram
i höst. Och mycket C-vitaminer.
Jag prickade också in semestern fel,
otroligt vilken skruttig sommar vad det
gäller väder.
Kramar/AM

LOPPISLIV sa...

Härligt med vinbär, både nyttigt och gott! Idag har det inte känts som sommar alls, vi också har haft regn typ hela dagen, mörkt och kallt...brrr!! Härligt greklandsfix du ordnat på din altan, trodde det var resebilder vid första anblicken :-)))
Ha nu en fin kväll!
Kraaam P

G:a Affären sa...

D- och C-vitaminer blir ett bra tillskott i vinter. Här är vinbären ännu inte lika mogna som hos dig.
Jag har också en massa kvar att göra, blev väldigt stressad innan jag också bestämde att det får bli som det blir.
Grönan med barnbarn, tycker det låter roligt även om vädret inte är det bästa. Det besöket kommer de säkert att komma ihåg!
När min katt kommer in rollar jag hennes päls så att ev fästingar fastnar på den. Hon "nattar" mig varje kväll och det känns bättre och säkrare med en rollad katt! Men kanske din söta chokladpojke är en innekatt.

Kramar /Cia

Änglarum sa...

Hej hej i regnet! sitter och återupptäcker lite gamla bloggar :) en fördel med regnet! mums vad gott med vinbär..det är en skatt med alla bär man kan ta tillvara och göra något matnyttigt av.Ha en fin dag <3 kram Jessica

HWIT BLOGG sa...

Dessa katter säger jag bara...härliga bilder och jag önskar dig en skön kommande helg vännen!
Vi hörs snart!
Kram Titti

Rosor och ruiner sa...

Åh, svarta vinbär, det påminner mig om min barndom då vi hade såna buskar och mamma kokade saft av dessa blandade med röda vinbär. Vi hade alltid hemkokt saft! Själv har jag bara en buske - som är röd. Saft har jag bara gjort en gång, det brukar inte bli så mycket bär så vi brukar äta upp det mesta ;)

Kram Gunilla

Helena sa...

Vilken rikedom det är med bär. Jag måste erkänna att jag är lite dålig på att ta tillvara på all den rikedomen... Svarta vinbär är ju så vitaminrika och nyttiga. Fin lördag till dig!/Kram

Hanna sa...

Åh så mycket fina vinbär.
Ha en fin kväll!
Hanna