söndag 31 januari 2010

Morning has broken....

...vaknade tidigt i går morse och maken och jag åt frukost samtidigt som solen tittade upp över trädtopparna. Termometern visade på -22 grader så ett stort lass ved in i kaminen var nödvändigt. Jag skulle ju iväg på min efterlängtade loppisrunda och snälla maken följde med som sällskap.

Jag hade sådan iver så jag nästan snubblade in över tröskeln på den första loppisen. Paniiiiik...jag hittade ingenting...VA!? Här har jag byggt upp förväntningen och spänningen under veckor...å så hittar jag ingenting...ja men vänta...vad är det som står där? Jo ett gammalt pelarbord. Det första jag såg var det vackra svarvade benet. Bordsskivan var i ett bedrövligt skick. Tur att maken var med för han konstaterade bara att "du ska väl måla det, så skivan kan jag nog fixa till". Jahapp bordet blev mitt för 50 spänn.

Å vad hittade jag sedan...en kristallvas för 20 spänn. Den kanske inte är så gammal, men den enkla slipningen tyder på att den har några år på nacken. Just den här enkla stilen tycker jag är så vacker. Sen föll blicken på två gamla lakan med underbar brodyr, 20 kr/styck. Man häpnar när man ser vilket arbete som lades ner förr på textilierna i hemmet. På en annan loppis hittade jag den vackra borsten och handspegeln för 70 kr. När jag tittade i spegeln måste jag säga att det var ingen ung, vacker dam som tittade tillbaka på mig med uppspärrade ögon ;-)

Väl hemkommen kände jag mig faktiskt ganska nöjd. Då bad jag maken att ta in min gamla hattask, tänkte att den skulle jag måla om från en annan färg som jag iiiinte tänker berätta vilken det var...vill ju inte orsaka hjärtstillestånd hos er. Maken kommer in med hatt asken och i andra näven har han en resväska och frågar med ett fånigt leende..."duuueee den här gamla resväskan i papp vad ska vi göra med den då"...va...har vi en sån!? Snacka om loppis på hemmaplan. Hattasken by the way är så rar inuti...
Sen vill jag ju stilla nyfikenheten hos er angående vad som fanns i mitt stora paket. Allt detta är köpt i nätbutiken Lauras - utvalda favoriter för hemmet
Dagen avslutades med en sprakade solnedgång och natten blev klar och kall, med ett fantastiskt månsken som blänkte och glittrade som tusentals diamanter i snön.

Jag kan bara avsluta dagens låååånga inlägg med att säga att jag faktiskt hittade ännu fler godsaker på "min egen loppis". Jag håller på att måla och fixa och mer bilder kommer.

Tack alla snälla, goa för era kommentarer. Jag har ju inte bloggat så länge, men som ni förstått så blir det en ganska blandad kompott här hos mig, det finns ju såå mycket roligt som jag vill dela med mig. Idag är jag extra stolt över de två sista fotona. Jag börjar lära mig mer och mer om min kamera.

Önskar er alla en skön söndag!

Kram,
Regina

14 kommentarer:

Unknown sa...

Vilken lyckad dag!!!!
Massor av vackra fina saker du fyndat.

Det är nog något av det bästa som finns att få besöka loppisar och ha turen att finna något fint för en billig peng.
Lycka!

Tack för fin kommentar, den värmde
Kramisar Jeanette

Anette sa...

Jag håller med...det var en mycket lyckad loppisrunda...och på hemmaplan med! Jag hittade också en gammal koffert i garaget som jag tog in. Den innehåll delar av en gammal motor...vissa inser inte sakers värde.Morr!;))
Tog in den i alla fall och skurade upp den. Nu får den ligga ovanpå en hylla i hallen=)

Kramar från Nettan

Smycken och Smulor sa...

Hejsan!
Hittade hit av en slump och insåg att vi nog har en del gemensamt så jag måste allt titta hit snart igen!
Hälsningar Marie-Louise

Helen sa...

Hej!
Vad mycket fina bilder du visar. För att inte tala om alla fina loppisfynd du gjorde. Lakanen, borsten och spegeln, ja allt ihop faktiskt, grattis.
Kram/Helen

Anonym sa...

Åhh, vad mycket fint du har fyndat. Vilken lycka att ha loppis hemma.
Önskar dig en fin kväll.
Kram

Norregård sa...

Hej!!
Vad fina saker du varit ute och loppat!!
Och billigt oxå, särskilt lakanen!!
Ha det gott;o)

Kram Kram Malin

Vardagstugg sa...

Vilka fina fynd du gjort! Gillade den gamla väskan!

Trevlig kväll/Annelie

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det blev ju en hel del fynd till slut! Och härliga sådana också!
Kram
Marie

Lissboden sa...

Vilka fina saker du köpt och hittat hemma också för den delen.
Ha en bra vecka!
Kram/Maria

lottens vita och gröna sa...

hej goa regina!!!
så fina saker du loppat och på webben, men det härligaste var ju de egna hemma fynder**leeeeeeeeeeeer**
varmkram lotten

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej Regina,
men vad fina fynd du hittade på loppisen, verkligen fina saker!Det ska bli spännande att få se:) Vad roligt att du hittade en massa saker hemma oxå, så nu är det full fart med penseln kan jag tänka mig!

Ha en underbar penselvecka!
Kramar Elin.

linnea-maria sa...

Vilka brakfynd du har gjort!! Jättefina grejer för småslantar. Kul att upptäcka saker i hemmet också :) Ha det fint /linnea-maria

livet på utanäs sa...

Oj, så fina fynd du gjorde ...
Verkligen fint =)

Och lite färg kan göra underverk =)

Ha nu en fortsatt fin vecka i snöyran !!!

Kram Sussi O

Anonym sa...

Åh, vilka fynd du gjort... lakanen för 20 kr... inte klokt. Tänk på kvinnan som broderat, hoppas hon inte vet vad du fick dem för! Men så är det, tur att du hittade dem och kan göra något fint av dem.

Spännande att se vad du mer har att visa.

Kramar Eva-Mari