fredag 22 januari 2010

Det är ju bara fredagar och måndagar...

...en vecka till har rusat iväg. Det känns faktiskt skönt med fredag, jag är supertrött ikväll. Kanske skulle man pröva på någon hemkur...få se nu...i Husmoderns Hemkurer och Goda Råd (för andra kurer, se tidigare inlägg) kan man läsa:

Upplivande medel
Vid svimning eller plötslig svaghetskänsla måste en viss nervretning, som upplivar hjärtverksamheten, företagas. Upplivande medel äro: Bestänkning av huden med kallt vatten; något starkt luktande medel, som föres under näsan, såsom ättikssyra, ammoniak, eau de cologne m. m. samt att klunkvis dricka mycket kallt vatten. Hoffmans droppar är ett gammalt beprövat medel, 20 à 30 droppar på en sockerbit. Några droppar konjak verkar upplivande på personer, som ej äro vana därvid. Men frisk luft måste hela tiden omge patienten, om framgång skall vinnas med upplivningen.
Ja nu har jag inte svimmat av...men en viss svaghetskänsla finns ju...konjak...nej fy. Nedan ett hörn på min nya spegel i hallen, den är såå fin.
Tänk vilken växtkraft det finns. Här bland rödlöken spirar det vare sig man vill eller inte. En amaryllis som har blommat något fantastiskt var nu dax att skära ner, för bladen var på väg upp. Då fick jag se att det var ytterligare en blomstängel. Har aldrig haft sådan tur med dessa lökar. Min lilla paradhylla i köket har fått lite nytt. Jag har aldrig någon paradhandduk uppsatt för jag vill hellre se sakerna som hänger där.

Nu är det dax att knyta benhögen. Ha en jätteskön helg nu alla goa vänner. Vi ses snart igen!

Kram,
Regina

7 kommentarer:

vadmalen sa...

Jag gjorde en huskur igår. Varmt vattenbad till händerna. Sitt länge. En god skrubbing från Mary Kay med aprikoskärnor och en bra handkräm från Body Shop " Hemp hand protector"
Bara det kan göra underverk.
Kram
Birgit

Lilla hjärtat sa...

Vad fin spegeln ser ut. Har du målat den eller var den så?
Ha en skön helg
Kram från A-K

. sa...

Håller helt med-inte kan man dölja det vackra! Paradhanddukarna är ju också fina, som regel, men ibland får man använda dem på nåt annat sätt. Kram, Camilla

Vit som snö sa...

Spännande huskurer du nämner men jag tror jag tar ett glas rött istället;)
Jag gör som du med min paradhanddukshängare, man har för mycket fint som bör synas!
Ha det gott!
Kram cilla

Compact Garden sa...

Tack snälla söta du för den fina utmärkelsen den värmde så här på morgonkvisten..

Visst ska man visa det fina man har och inte gömma det bakom handdukar..

Ha en riktigt skön söndag kram Anne

Magia da Inês sa...

Olá, amiga!
Voltei... saudades!
Que belo trabalho... tudo aqui continua lindo e criativo... parabéns!...
Boa semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Håller med dig, det är ofta fredag och måndag. Och nu är det snart måndag igen, helgen gick väldigt fort. Fast vi inte har gjort något vettigt, en slapp-helg. Din spegel ser superfin ut, så vackert mönster. Jättefint med hyllan också
Ha en fin kväll
Kramar
AnnaMaria