torsdag 28 januari 2010

Stilla tiden...

...en liten stund. Härom natten vaknade med tankar och minnen i huvudet. Jag minns plötsligt saker jag upplevt som barn. Den där varma sommardagen, då jag satt på höskullen i det guldgula, doftande höet och lekte med de ulliga, mjuka, grårandiga kattungarna, bara några veckor gamla...stilla tiden en liten stund och låt mig uppleva den varma, trygga känslan igen. Jag minns vårarna, efter en lång vinter, då smältvattnet gjorde rännilar genom det höga snödrivorna. Vi kretade barkbåtar och släppte i dem i vattnet på den ena sidan och hoppades att de skulle komma ut på den andra...stilla tiden en stund, låt mig känna spänningen för en stund. Jag minns en ljum sommarkväll på en Gotländsk strand bland raukar...med en sol som aldrig ville gå ner. Hela sommaren låg framför, utan några krav...stilla tiden en stund, låt mig slippa ansvar för en liten stund. Jag mindes resor till fjärran länder...en ensam sensommarvandring upp på en alptopp. Att sitta på en sten och se hela världen breda ut sig framför fötterna, stillheten, tystnaden...stilla tiden en stund, låt mig få känna lugnet och ron. Barnen...mina underbara barn...fyra stycken har jag fött. Att för första gången sitta med barnet i famnen och se in i barnets outgrundliga ögon och möta sig själv, då står tiden stilla, så...stilla tiden en stund och låt mig få vara kvar där en stund.....
Kram,
Regina

14 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Gomorron!Fina bilder du visar.Ha nu en mysig fredag .Med mycket fredagsmys Varmkram Rita ♥

Anette sa...

Vilken underbar text...Jaa livet rusar på så snabbt och man glömmer att leva i nuet. Man blir nostalgisk när man tänker tillbaka...både med vemod och glädje...
Kraam Anette

Unknown sa...

Vilken poet du är. Underbara händelser du drömmer dig tillbaka till. Finns inget underbarare än att lägga sitt nyfödda barn till bröstet.
Ha en skön helg.
//Camilla

Hannis sa...

Väldigt fint skrivet.
Visst är det så att det finns stunder där man verkligen skulle vilja stanna tiden.
Att få njuta av ögonblicket en stund till.

Önskar dig en bra helg/Kram Hannis

Handgjorda drömmar sa...

Vacker text o vackra bilder... Vi skulle nog alla behöva stanna tiden o njuta av alla underbara stunder vi upplever. Å framförallt hinna uppskatta det fina som finns runt omkring oss.
Ha en riktigt bra fredagkväll!
Kram Marie

Livet på Berget sa...

Så fint du skriver, jag blir alldeles tårögd. Det bor en poet bakom den har bloggen.
Kram på dig!
/Sara

Anna-Lena sa...

Så vackert du skriver till dina vackra bilder. Tack för att du delar med dig av dina fina minnen. Håller med Sara, du har verkligen en poetisk ådra!

Goa helgkramar till dig!

Anna-Lena♥

Lissboden sa...

Jag håller också med ovanstående, dvs att du är en riktig poet och det du skriver om är verkligen lätt att ta ta till sig samt förstå din känsla bakom texten. Underbart vackra bilder förstärker den textens mening.
Att leva i nuet blir viktigare med åren.
Ha en underbar helg!
Kram/Maria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var fint skrivet. Du skriver så bra så man ser framför sig det du berättar. Jättefina foton också.
Ha en toppenlördag
Goa kramen
AnnaMaria

Anonym sa...

Så underbart du skriver... fortsätt!

Kramar Eva-Mari

Hanna sa...

Så mycket fint du visar. Tack för att jag fick titta in.
Ha en bra helg.
Hanna

Britt sa...

Åh, va vackert skrivet. Önskar dig en skön lördag kväll, min vän.

Kram Britt

Vintage House sa...

härlig text och härliga bilder ha nu en ljuvlig söndag kram sandra

Helena sa...

Hej! Vad fint du skriver! Ha nu en skön söndag! Kram Helena