torsdag 14 januari 2010

Längtan....

Ja det är klart att man längtar...alltid efter något...och nu när frökatalogerna börjar dimpa ner i postlådan, är det klart att man längtar efter våren. Den brukar ju komma efter vintern...
Att ha en trädgård där man kan påta, vandra runt, gräva och skapa, beskrivs ofta som en lisa för själen och ökad livskvalitet. Tasha Tudor (1915-2008) var en fantastisk kvinna och hennes bok Tasha Tudors trädgård är älskad av många. På bloggen Broarne finns ett inlägg om denna fascinerande kvinna, som du kan läsa om du klickar här . Tasha Tudor var illustratör till många barnböcker, bl.a. till boken The Secret Garden
Jag är barnsligt förtjust i vackert illustrerade barnböcker. Böckerna om Maja och Linnea tillhör favoriterna. Majas lilla gröna och Linnea i målarens trädgård är helt underbara. Så här säger Maja:
"Först petar jag ner mina frön,
sen ber jag en liten bön:
att solen ska skina så Ärtan gror
och det kan gå fortare än man tror.
Man får vänta så klart
sen går det med fart
och plötslig en dag är Ärtan stor.
Då är det dags att skörda
Ärtfest har vi på lördà!"

För några år sedan var jag i USA och hittade en underbar trädgårdsbok, med så rara akvarell- och tuschteckningar. Skaparen heter Sara Midda och boken heter In and Out of the Garden bilderna i boken är så fina, en del så fulla med detaljer att det tar tid att upptäcka alla. Dessutom får man goda råd och tips för trädgården.
Det här var ett lite annorlunda inlägg, men jag hoppas att ni tycker om det...det kanske finns någon mer än jag som är "insnöad" på trädgård och rara böcker ;-)
God kväll mina kära vänner,
Regina

15 kommentarer:

Hannis sa...

Jag har ju ingen trädgård men tycker väldigt mycket om välgjorda böcker.
Framför allt med akvareller och teckningar i.
Lite svårt att hitta nya såna böcker, känns som att dom flesta nya böcker mest är med foto nu men jag har nog inte letat tillräckligt=))

Önskar dig en bra helg/
Kram Hannis

Anonym sa...

Hyser också kärlek till vackert illustrerade barnböcker och speciellt till Maja-böckerna! Sen har jag en underbart illustrerad trädgårdsbok, Edith Holdens Naturdagbok av en engelsk dam året 1906. Helt magisk.

Kram till dig.
Eva-Mari

Unknown sa...

Jag gillar alla böcker, speciellt äldre, just för att de är så himlens vackra. Du har en riktig skattgömma där. Och våren kommer sakta men säker, förmodligen sakta.

Ha en skön helg.
Camilla

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej Regina,
vad roligt att du tittade in hos mej :)och jag tackar för att du gillar mina saker! Loppis, jag älskar verkligen loppis, jag saknar med till sommarens alla loppisar. Det blev verkligen tomt hemma när alla julpynt packades ihop och nu vill man fylla det med nya saker. Barnböcker är så charmiga och dess målningar och underbara texter.

Ha en underbar helg! Kramar Elin.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är nu man börjar plocka fram trädgårdsböckerna. Dina är så fina, du har hittat riktiga pärlor. Så ljuvliga bilder.
Ha en mysig och bra lördag
Goa kramen
AnnaMaria

Majas mammelucker sa...

Hej Regina vilka vackra böcker du visar ..jaa nu längtar man till våren..Tack för din gulliga kommentar om vårat kök..vi är såå nöjda.Hade så bra! Kram Maria

Mycket annat & lite betong sa...

Ja, nu börjar man verkligen längta efter vår och sommar. Jag bläddrar i mina gamla trädgårdstidningar för femtioelfte gången och får fortfarande nya idéer.

Vintage House sa...

Tack för kommentaren på min blogg:) mysigt med gamla böcker. ha en mysig kväll. kram sandra

Vit som snö sa...

Jag har måååånga trädgårdsböcker men inga så söta som dina. Ljuvliga illustrationer!
Även om vårren dröjer hos mej så börjar drömmar o planer för plantering redan nu.
Kram Cilla

lottens vita och gröna sa...

ohhh så fina dom såg ut, sitter själv med näsan i mina trädgårdsböcker och bara lapar inspiration!!!
varmkram lotten

The Secret Garden sa...

Hejsan! Tack för den fina kommentaren på min blogg! Min sida, och även min trädgård, har fått sitt namn genom den boken. Min trädgård ser man inte förrän man har passerat grinden. Det är det som är så härligt. Pang bom så är man där liksom, som i en annan värld. Det är i alla fall så jag har tänkt mig det. :)

Trevlig helg!

Söta Prickar sa...

Vilka söta bilder! jag älskar gamla barnböcker med...Elsa Beskow tillhör till mina favoriter.
Angående green gates lattemuggar...blanda hejvilt,kul att ha olika mönster, de färgerna passar så bra ihop.
Ha en skön söndag
Kram Lotta

Roses & Angels sa...

HEJ! Å tack så hjärtligt för din fina kommentar. Kul att du besökt min sidan, du har så fina inlägg på din. Måste kika vidare. Ha en härlig söndag kram

Millas hem sa...

Vilka fina böcker och texterna är så vackra!

Kram Camilla

Sussi / Sussinghurst sa...

Næh hvor morsomt, jeg købte In and Out of the Garden i en genbrugsbutik i Canterbury i sommers, kunne ikke lade være da jeg så de søde tegninger.