söndag 17 januari 2010

Kärlek och min egen utmaning

Mina goa katter - i vardagen kallade lilla kickan och bebisen - visar vad kärlek står för, närhet och trygghet.
Kommer ni ihåg att jag nämnde att jag köpt linnetyg som jag skulle göra något av? Ja, då kommer vi då till min egen utmaning...leta reda på symaskinen...plocka upp den...kolla, finns det någon nål, tråd, funkar den??? Som ni förstår...det var länge sedan symaskinen fick se lite ljus. När jag kopplade på strömmen lät det som att jag kopplat på en defilibrator, men jo det gick att väcka liv i den. Liiite seg var den, förstås. Nu är det så att jag är en tjej som känner mig mer käck tillsammans med hammare, spik, tänger och andra verktyg...nål och tråd är inte riktigt min grej ens om de sitter i en maskin. Här gick det på ren och skär vilja och envishet...Två stora kuddar lyckades jag åstadkomma, ni ler väl, det är ju bara raksöm...

Sen kom eldprovet...jag ville sy ett hjärta att fylla med härligt, doftande lavendel, som jag köpt flera dl av. Ja nu blev ju hjärtat lite kantigt...förstår ni nu varför jag fick sitta en hel termin i syslöjden och bara försöka sy runt, runt på papper utan tråd *fniss*

När jag ändå var igång och skapade, blev det här korset till. Passar bra här i min gamla Svenska Psalm-Boken af Konungen gillad och stadfästad år 1819, med underbar text.

Tänk att mitt räkneverk har registrerat över 1000 besök här hos lilla mig!!! Jag tror knappt det är sant, ni är så underbara. Visst är väl det något att fira?? Ska tänka ut någon vinst...sen blir det utlottning, återkommer om det.

Jättekram till er alla, see you!

Regina

22 kommentarer:

Anki sa...

Vadå...händig med spik och hammare?? Vilken lycka, det önskar jag att jag var! Jag vill sååå gärna bygga nåt ...som en enorm tallrikshylla eller, ja kanske nåt mindre till att börja med, hihi!
Iaf tycker jag att du gjorde rätt i att varva upp maskinen, kuddarna är sååå fina...å hjärtat är inte det minsta kantigt! Å det bästa av allt, du har ju gjort det själv!
Har du gjort korset oxå själv? Jättefint, och ser väldigt pillrigt ut!

Kram kram! Anki

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blev ju toppenfina kuddar och hjärta. Det är svårt och sy hjärtform, jag tycker ditt blev super. Och korset är så fint.
Ha en bra vecka
Goa kramen
AnnaMaria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Glömde ju skriva att det var ett så härligt foto på dina katter, så gosiga.
Kramis
AnnaMaria

Emmas utsikt sa...

Så mysiga katter!! Och jag tycker du varit duktig med symaskinen. Jag är också sån att jjag hellre snickrar än syr. hehe..

Ha en knalldag!
Emma

Hannis sa...

Men alltså, dom är bedårande dina katter!!
Ljuvliga!

Japp, jag trivs också bättre med spik och hammare så jag fattar vad du menar=))
Men jag tycker kuddarna ser fina ut, för att inte tala om hjärtat som blev en omedelbar favorit.

Japp, då var det ny vecka igen så en bra sån önskar jag dig/
Kram Hannis

Unknown sa...

Du har verkligen en fin blogg.
Tyckte du var jätteduktig på att sy, hjärtat blev ju perfekt.
//Camilla

mig & alice sa...

Hejsan.

Jadu...Du kan ju!!!Det blev ju kanonfina kuddar.

Jag är absolut inte kompatibel med symaskiner och ändå fick jag en i julklapp av min man...

Gissa vad den står nu?
Jodå...kvar i vardagsrummet på golvet där jag öppnade den, hehehe.
Nåja...någon dag ska jag också försöka ...kanske :-).
Ha det så himla gott.
Kraam
Melinda

Anna-Lena sa...

Halloj!

Du ska vara superstolt. Tycker att både kuddar och hjärtanet blev jättefina. Själv brukar jag emellanåt få öknamnet fort men fel. Jag är alltid så ivrig när jag ska sy ngt att jag en halvtimme senare får sitta och sprätta... kanske är det därför som symaskinen så sällan kommer fram. Korset var också väldigt fint. Älskar luffarslöjd!

kramar till dig

Anna-Lena♥

vadmalen sa...

Jag tycker att du ska vara stolt. Du har ju lyckats jättebra.
Kram
Birgit

Inspiration i vitt sa...

Hej Regina, ja det lönade sig att ta fram maskinen, dina grejer blev ju toppenfina, vad du kan göra fint.
Kram på dig och grattis till dina besökare och fler kommer det att bli.
/Ingela.

Helen sa...

Hej!
Jag tycker du har gjort jätte fina egna alster, du är jätte duktig.
Vilka underbara katter du har, säger jag som älskar katter. Det är verkligen äkta kärlek som man får skatta högt.
Kram/Helen

Lissboden sa...

Hej!
Du är ju jätteduktig på att sy. Var stolt över dina alster!
Jag gillar dina böcker också, de är superfina och jag trodde att jag hade skrivit det när jag var inne hos dig och kollade förra gången och såg ditt inlägg. Det kom väl något emellan så det blev inte av.
I alla fall så gillar jag också de böckerna som du visar och Linnea i målarens trädgård har jag förstås eftersom jag har en dotter som heter så. Jag älskar också Maja eftersom hon är så himla lika min dotter Anna som barn med sina glasögon och ljusa hår.
Ha en fortsatt fin vecka i det vita vintervädret!
Kram/Maria

Livet på Berget sa...

Men du!!! inte är det ju problem för dig att sy, jag är impad!! Är nämligen precis som du, ge mig en hammare eller spade eller slägga eller nått och jag fixar det men tvinga mig inte att sy..... Man kanske borde prova ändå, man kan ju göra så mycket fint och lavendel har ju jag också hemma. Odlar ju det på sommaren så det blir en hel del torkat. Nu har du peppat mig, tack för det! Snyggt blev det det du gjorde och katterna är ju bara för underbara!
Kram
/Sara

Anonym sa...

Du har ju visst sytalanger....kuddarna och hjärtat blev superfint!
Jag tycker det är bra att man kan det mesta själv...jag gillar ochså hammare och skruvdragare mm men även att sy och pyssla.

Ha en bra dag
Kram Pernilla

Nyanser av vitt sa...

Hej vännen
Vaddå kan inte sy...du är ju superduktig. Jättefina kuddar och hjärtan. Korset är också fint.
Termometern har jag köpt i en liten inredningsaffär där jag bor men den är från Miljögården så du hittar den säkert.
kram

. sa...

Så fina grejer du sytt! Nog måste du väl vara nöjd med dig själv? Gillade också korset och den gamla psalmboken. Sååå fint! Kram, Camilla

Penseldraget sa...

hej
kul att hitta till en sån fin och inspirerande blogg =) jätte fin kuddar har du sytt,och katterna åhhh vilka gosegryn =)
kramar pia

Compact Garden sa...

:D jag skrattade gott åt ditt inlägg..det blev ju jättefina alster du gjort..Kram Anne

lottens vita och gröna sa...

hej regina, underbara katter, sååå vacker bild på dom! grymt impad av ditt syande...inget kan förmå mig till den prestationen, är sååååååå otroligt osams med den, fniss!
härliga kuddar och hjärtat ser ju superfint ut, stort grattis till dina besökare!

varmkram lotten

Vintage House sa...

kul att du tittade in, de torkade blommorna är plockade runt Halmstad, hon har gjort ett underbart jobb! mysig kväll kram sandra

Vardagens guldkorn sa...

Som tur är har vi gästrum i källaren som vi faktiskt använde flera nätter innan vi kommit i ordning igen efter kalaset. Det blev en del omflyttningar för att det skulle funka, men allt gick jättebra! Tårtan kan jag verkligen rekommendera!
Kram Linda

Handgjorda drömmar sa...

Vilka goa katter!! Vi har pratat länge om att skaffa en liten katt - barnen tjatar och varför inte? När man ser dessa två godingar så är det ju inte så svårt... Får nog bli en liten kattunge lagom till våren!
Förresten så har du något att hämta på min blogg...
Kram Marie