torsdag 4 augusti 2011

Ljuvliga, ljumma kvällar

Tänk att solen och värmen kom tillbaka. Denna vecka har varit alldeles underbar och dessutom bjudit på så ljuvliga kvällar. Jag vill aldrig gå in...
Den här lite blyga damen flyttade in till mig i början av sommaren. En dag när jag skulle hem från arbetet, kollade jag lokaltidningen innan jag slog av datorn. En kvart senare skulle de ha loppis på ett ställe där de har rekvisita o.dyl. Snabbt plockade jag ihop och kilade iväg...Damen är ca en meter hög och för en papperspeng blev hon min.
I krukan blommar den vita Petunian helt fantastiskt och i ljushållaren står ett citronellaljus, bra mot mygg, fast det har vi inte haft några i år.
På kvällarna tänds ljuset bara för att det är mysigt, så även marschallen i den gamla wokpannan av gjutjärn som maken svetsat fast på ett långt armeringsjärn 
Eld tror jag har fascinerat människor i alla tider. Finns det något mer rogivande än att sitta och titta in i en eldslåga eller en brasa? Och kanske fantisera om vad det är man ser
Måste även visa vad som följde med damen hem från "rekvisita-loppisen". Denna Buddha är ca 70 cm hög. Jag tar gärna emot tips om jag ska måla om den och i så fall i vilken kulör=)
I morgon är det fredag och den sista semesterdagen. Känns lite vemodigt...
*
Kram,
Regina

11 kommentarer:

LjuvligtLantligt sa...

Jag börjar oxå jobba nästa vecka :(((
Så fina bilder du bjuder på!!
Kram Git

Anonym sa...

Vilken fin dam lyckliga du! Jag tycker absolut inte du ska måla om buddhan.

Kram

Fågel Blå sa...

Åhhh så mycket fint du fick med dej hem!!!!
Underbara statyer!!!
Ja kvällarna är underbara!
Man bara njuter!
Ha en fin helg!
Kramar Kathrine

Elle sa...

Nu har hon varit ute och fyndat igen!! *blink*

Jag vet inte om jag tycker att du ska måla om buddhan.
Häromdagen såg jag ett buddhaansikte i turkis keramik. Lite gammal och spräcklig look, blandat med en gulton. Den var så ful att den nästan var fin.
Silver är fint. Eller svart.
Men som du har den är också fint. Gör inte du skulle ångra, låt det mogna.

Ha en skön sista semesterdag!
Kram Elle

Lisas torp sa...

Vilka vackra statyetter du visar och så fint tillsammans med blommorna och ljusen! Ja, nu är det tid att tända ljus ute om kvällarna - vilken skillnad det blivit nu med mörkret! Allt har ju sin tjusning!

Ha en härlig fredag och njut av sista semesterdagen!
kramar
Lisa

Anonym sa...

Tjusig hon var damen. Tråkigt att semestern är slut men så är det. Nu tar vi nya tag du skall se att när du kommer igång så märker du inget allt bara löpper på.
Ha nu en go helg och tänk inte på måndag det e längt dit.
Kram Hoffmansdesign

Solstrimmor sa...

Nej, Regina, nej! Måla inte buddhan, då tappar den sin själ! Förlåt, men jag skulle aldrig måla en så vackert patinerad byst... den ser ut att vara av gediget material? Oj, så känslosam jag blev, du frågade och jag svarade;)

Vita damen är vacker men inte på långa vägar så själfull som buddhan! Blommar överdådigt hos dig gör det också.

Hoppas dina sista semesterdagar blir lata!

Kramar Eva-Mari

Kristina sa...

Vackra bilder och verkligen fyndig ljushållare. Jag håller med om att det är avkopplande att sitta och titta på elden, det gör vi ofta, framförallt när vi är i stugan.

Ha en riktigt fin helg, hälsar
Kristina

barbrok sa...

Men gud så fint!! Den damen skulle jag också tagit med hem utan minsta tvekan. Jag har heller inte haft överdrivet mycket mygg i år och det är jag tacksam för.
Kram Barbro

Snäckskalsdalen. sa...

Det är en fin tid nu. I alla fall ända fram till idag, för idag har vi haft strilande regn hela dan, det behövs iofs, men det får gärna sluta nu och bli fint igen.
Vackra bilder och fina statyetter! Ursnyggt.
Agneta kram

Unknown sa...

Hejsan!
Vilken fiffig marchallhållare ni har komponerat ihop, kul att ge gamla saker nya andvändningsområden.
Härliga sommarbilder med alla blomster och ljusen, har säkert alla myggen vid vår stuga för där går knappt att sitta ute pga dessa otäckingar.
Ha de gott, kram Ing-Britt