lördag 16 oktober 2010

Awarder x 2

Usch vad tiden går fort. Det var faktiskt ganska länge sedan (förlåt!) som jag fick denna fina award från Sirpa med bloggen Änglar och Pärlor. Tusen tack söta Sirpa!!! Det innebär att jag ska berätta sju saker om mig själv. Det har jag gjort några gånger redan, men kanske kan jag försöka hitta sju saker till.
*
Jag gillar att samla på serviser. Tur att jag har fyra barn, de kommer att kunna ärva minst två serviser var.
*
Jag har samlat på grisar, hus, gäss, frimärken, fåglar, elefanter, flodhästar, snäckor, stenar och filmstjärnor, fast inte samtidigt;-) Har jag glömt något?!
*
Jag hatar spottloskorna på trottoarerna, de där stora med gulgrönt i mitten. Får panisk skräck när jag ser dem. Urk! Ser ni någon "dam" som trippar på tårna lite kors och tvärs på trottoaren så är det jag.
*
Jag har segelflugit. Det är helt underbart att ljudlöst sväva fram i luften.
*
Jag har lärt mig att simma två gånger. Jag var mycket nära att drunkna när jag precis lärt mig att simma och långt efter var jag tvungen att försöka vänja mig vid vatten igen och därefter lära mig att simma igen.
*
Som ensam tjej i träslöjden i "mellanstadiet" fick jag bara en 4:a i betyg fast läraren sa att jag var värd en femma, men eftersom jag var tjej kunde jag inte få det, för då skulle killarna ta illa upp. Det sitter fortfarande som en träflisa i hjärtat. Hoppas vi har kommit längre när det gäller hur vi bemöter tjejer och killar i förskola och skola!
*
Jag älskar naturen, med alla djur, insekter, fåglar, blommor, växter, träd, svampar, mossor, bär, dofter och färger.....(förresten skippa Skogsmyror, Tvestjärtar och Fästingar).
*
Sen har jag fått den här fina awarden av rara, goa Lena med bloggen Country Hill. Här gäller det att berätta om tre saker som ligger mig varmt om hjärtat och visa en favoritbild.Först och främst är det givetvis min familj som ligger mig varmast om hjärtat. Att de får vara friska och ha en bra vardag!
*

Andra människor runt omkring mig, mina vänner och arbetskamrater. Jag vill försöka vara en god medmänniska och vän! Finnas där både i glädje och sorg.

*

Människor ute i världen som har det svårt, beroende på orättvisor, oförståelse, krig, fattigdom, naturkatastrofer, eller något annat. Jag har sedan jag var tonåring närt en dröm om att arbeta som volontär, någon gång hoppas jag att det blir verklighet.

*

Min favoritbild får bli den här. Det är soluppgången häromdagen. Tänk vilken lycka det är att varje morgon få vakna upp till en ny dag.Awarderna ska skickas vidare och jag gör det till er alla som känner att ni vill dela med er av lite "kuriosa" om er själva eller berätta vad ni brinner för.

Ha en underbar fortsättning på lördagskvällen!
Kram,
Regina

16 kommentarer:

Sirpa sa...

Varsågod bara, du var värt det! Roligt att läsa lite mer om dig!
Fin bild!...segelflugit, snyyyygt!!!
Har det bra!
Kram Sirpa

Viola sa...

EN härlig läsning du ger oss...den där läraren skulle man vilja säga ett och ett annat till..förstår att du fick en träflisa i hjärtat..ha en skön helg, KRAM

Country Hill sa...

Så roligt att Du blev glad för awarden som jag tycker Du är så väl värd jag har mycket glädje av Din blogg. Sen var det ju så kul att få veta lite mer om Dig, segelflygning låter modigt men också lite läskigt.
Grattis också till Din 2:a award som Du också är så väl värd!

Ha nu en fin kväll!
Kram Lena

annika sa...

Grattis tjejen till två awards. Hi hi...så många serviser...det gillar jag.Men den läraren borde jag nog ta ett litet samtal med.
VOLONTÄR...låter spännande...vart ska vi!
Kram
annika

hemma hos lilla mej sa...

Grattis till dina 2 awarder.Vad skoj att läsa om dej!!!!!Vad härligt att ha lite olika serviser.Härligt att kunna variera sej.Ha en skön kväll rara du kramar Rita ♥

Märta sa...

Grattis till dina awarder!(blir det så i pluralis) Tänk att som lärare betrakta flickor o pojkar på det viset, att presterar vi bäst att ändå inte få vara bäst för att man är tjej.
Ha nu en skön söndag!
Kram! Märta

♥ Franska Liljan ♥ sa...

Så roligt att du vill vara med och tävla om GREENGATE på min blogg!

Håll nu tummarna för vinst :-)

kram Helena /franska liljan

Ett Vitare Hem sa...

Grattis till awarderna och det var lite kul läsning om dig ;o)
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Helen sa...

Vad mycket roliga saker att få veta om dig och jag måste gratta dig till Awarden, du är värd dem båda. Ha en fin söndag.
Kram/Helen

Skogslyckan sa...

Grattis till din awarder!De är du verkligen värd! Kul att få veta mer om dig, och den där läraren har förhoppningsvis blivit klokare...
Kram Pia

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Gratulerer med awarder:)
Moro å lese litt om deg!

Ønsker deg en fortsatt fin søndag!

Cat:-)

by.hårenberg sa...

:)
hej...vilken fin blogg du har..ögongodis till fullo...:) hihi
kram
la petite perle

Gudrun sa...

Kul att lära känna dig lite mer.

Fy för den läraren säger jag.

Min dotter var lång smal och såg bra ut, hon läste naturvetenskap på gymnasiet. Det var också mest killar i klassen. När en lärare frågade eleverna vad de hade för planer för framtiden så sa min dotter att hon tänkte plugga till civilingenjör i teknisk fysik. Då sa han till henne att du som är blond och brunögd och lång är ju idealbilden för den europeiska kvinnan. Du borde bli sekreterare och sitta i chefens knä. Tänk dig hur hon tog det, det blev, "aldrig skall han få rätt" en utmaning att gå vidare samtidigt väldigt förnedrande.
Det finns vissa som ploppar ur sig grodor minsann.
Ha en fin kväll.

Helen sa...

hej igen!
Jag måste svara på din fråga. Ja, jag har ungefär samma frisyr nu också, men nu börjar de gråa sråna komma så sakteliga så nu får man ju lägga till lite färg. Annars har jag nog haft alla frisyrer man kan ha, från afrokrull till långt rakt och permanentat. Jag gillar förändring och är inte rädd att det ska bli fel, det växer ut fort och man kan alltid fixa till felen. Det måste hända lite, är nog en ganska besvärlig kund egentligen. Ha en bra kväll.
Kram/Helen

Vita små hjärtan sa...

Hej Vännen.
Vad roligt att läsa om dig...
Fin favoritbild.
Å visst ska det vara blåbärssoppa på loppet...fniss...lovar!!!
Kram Agnetha

skifferhuset sa...

Kul å spännande läsning om dig! Ny som jag är i bloggvärlden! Ha en skön kväll! Kram Iréne