torsdag 22 juli 2010

Om jag nyper mig i armen, upptäcker jag att det bara var en dröm då?

Egentligen skulle jag väl ha visat denna "förebild" innan jag visade min vita, shabbade gamla cykel. För så här såg det ut när jag besökte vår cykelkyrkogård bakom garaget. Naturen hade försökt att erövra dessa onaturliga tingestar och jag fick kämpa ett bra tag bland Brännässlor och hårdnackat gräs och andra växter som slingrat sina rötter kring hjulen för att jag skulle kunna återta min kära gamla Cresent.
Idag på morgonen undrade vi varför det var så mycket jord runt blomkrukan med min cerisa Pelargon, skulle precis börja skälla på katterna när jag såg att det var något som rörde sig i jorden...hu..vad kunde det vara...
...jo en stackars liten padda som antagligen letat och letat efter lite svalka. Förstår honom/henne, vi försöker ju också hitta svalka i dessa dagar.
På vår altan har jag några krukor med blommor...
Vårt gamla trädgårdsbord har blivit Pelargonbord...
Ibland överträffar verkligheten sagan. I måndags när jag kom hem från första dagen på jobbet, med liiiite tycka-synd-om-mig-själv-känsla, kom maken emot mig som en sprallig ung grabb...kom sa han och tog min hand...å där i hörnet av tomten hade han byggt en planteringshörna åt mig. Det som fanns innan var tak, golv och spalje, ett substitut för den altan vi saknade då...nu hade han snickrat väggar, planteringsbord, satt upp hyllor och snickrat ett skåp med dörr av ett gammalt fönster...ja, ni kan ju bara gissa hur många glädjetårar som fälldes den kvällen och hur många pussar maken fick. Han hade t o m letat i mina inredningstidningar för att få inspiration...Tack min kära make!!!
Nu i helgen som kommer ska allt målas eftersom en del är byggt av spillvirke, sen ska det inredas (bilder kommer!!!). Sen har jag ju mitt eget påbörjade projekt som jag vill få färdigt...hej å hå!
Ha det så gott kära vänner!
Kram,
Regina

11 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

men åh vilken underbar överraskning! Som jag hade gråtit glädjetårar, förstår din glädje vännen!
Ha en härlig dag!
Kramis/LenaS

Lantliv i Norregård sa...

Hej!
Men jag dööör vad gulligt! Så kul att inreda och måla!!!

Kram Malin

Lisas torp sa...

Så många fina blommor du har och vilken söt padda och vilken tur att du är så förstående - den hamnade verkligen hos rätt person den stackaren!

Åååååh, vilket fint planteringsbord - så robust och fint, jämfört de färdiga man ser i handeln! Vilken härlig uteplats! Jag förstår att du blev glad! Så jättegulligt av honom, han verkar dessutom kunna sina saker!
Ha en fin dag!
Kram
Lisa

Felix sa...

Så fina blommor du har planterat! Mysigt med pelargonbordet också!

Vilken fantastisk överraskning med planteringshörnan! Kom maken på det helt själv, eller har du gett honom lite tips... ;-)

Sommarhälsningar
Elisabet

Else´s Bod sa...

Detta Är kärlek!!
*varm i hjärtat*
Kram Lisa

houseofchandeliers shabby chick sa...

Hej Regina.
Nämen ojsan, nu blev jag så rörd, så jag fick tårar, är det sant, oj sån gullig man du har, Så himla gulligt skrivet också, kan förstå att han fick pussar,oj,oj.
Ja minsann det var verkligen en riktig kärleksgåva från honom.
Och så duktig han är så läckert, snyggt planteringsbord, vilken dröm, att få något sånt. Kanske jag får ett, när grisar flyger,ha,ha.
Så njut min vän.
Så fina pellisar, och paddan som verkar ha bökat ner sig och har så mysigt, ha,ha,kul.
Men planteringshörnan tog priset.
Lyckliga du!!
Ha det så bra.
Kram Zara

Penseldraget sa...

Vilken man du har riktigt fint =) vad kul att få måla o fixa till de, ser fram emot bilder sen ...
ha en skön helg
kram pia

Country Hill sa...

Vilken överraskning helt underbart, och så snyggt sen, ser verkligen mysigt och genomtänkt ut.
Ska du plantera lavendel kan jag verkligen rekommendera Hidcote Blue. Den är vackert blålila och verkar tålig, har haft min rabatt i fem år nu. Försökte med en annan sort först men den blev så spretig och var mer lila och plantera dog en efter en.
Ha en fin helg!
Kram Lena

Vita små hjärtan sa...

Men så kul! Vilken överraskning!!!! Vad roligt att stå där o pyssla o fixa....
Ha de så gott vännen.
Kram Agnetha

Madame Petite sa...

Wow! Såna där överraskningar tror man nästan bara existerar på film! Tänker på "Dagboken" och Noah som bygger ateljen till sin hjärtevän.... gudars så romantiskt!

Fint gjorde han det också!

Kramar i sommarvärmen!

Anonym sa...

Åh, förstår att du pussade på maken! Vilken gubbe... var rädd om den juvelen!! Vilken överraskning, jag ser hur fint du får det i din egen vrå:)

Må väl.
Kramar Eva-Mari