lördag 1 maj 2010

Sköna maj, välkommen till vår bygd igen!

Visst är det härligt att vi nu är inne i maj månad! Helst skulle jag vilja stoppa tiden, för att i lugn och ro kunna njuta av allt det vackra. Har ni tänkt på hur vi uttrycker oss...vi ska "hinna med" än det ena än det andra...säger t.o.m. att vi ska hinna med att njuta, hinna med ett yoga-pass, hinna med att pyssla, hinna med en fika o.s.v. Det är väl inte undra på att man blir stressad. För några år sedan blev vi erbjudna att gå på Tai Chi på lunchen, jaha vad hände då...vi kastade i oss maten, hann knappt tugga och stressade iväg för att koppla av med Tai Chi och stressade tillbaka till arbetet. Det var ju ett fantastiskt, personalfrämjande, erbjudande, men jag hoppade av för det var liksom ingen mening.

Jag har hört talas om Slow-rörelsen, men vet inte riktigt vad det innebär, mer än att det bl.a. var ett svar på fast food. Ska nog leta efter mer information om Slow-rörelsen, de har inspirerat till begrepp som slow food, slow city, slow gardening o.s.v. Nu är jag nyfiken....

Min skänk i matrummet har fått ett nytt utseende. En fin fransk skylt har jag köpt från Viveka med bloggen Bläckhornet. La Maison Blanche...jag kan inte franska men betyder det inte något i stil med det vita hemmet??? Tänkte att det passade hos mig Vitt hus med...Den gamla registreringsskylten har jag fyndat på Tradera, två likadana var det för 32 riksdaler. En urtavla har jag köpt av Viola med nätbutiken Romantiska Ting, hoppas inte det minskar mina vinstchanser i Violas utlottning;-)
Ännu en madonna har fått flytta in till mig. Den här är i betong och köpt hos Madame Nyberg när vi var på tur till Gävle...ja för att besöka sonen och hans flickvän L, alltså;-) Det stora skrinet i tenn hittade jag på en loppis, locket är lite knöggligt, men det är fint klätt inuti med trä.
Hoppas att ni alla hade en riktigt fin Valborgsmässoafton! Nu önskar jag er en underbar, kreativ och skön helg. Tänk på att vi behöver inte tänka på att "hinna med" så mycket, det bästa är att vara närvarande i det vi gör.
Kram på er alla goa som kikar in!
Regina

20 kommentarer:

Country Hill sa...

Många kloka ord som får en att tänka till.
Så fin Din skänk är med alla vackra saker ser så rogivande ut.
Kram Lena

Anette sa...

vad fina reg.skyltar du ropat in...och för det priset! Urtavlan var också fin, måste nog snart köpa mig en.
Fortsatt trevlig helg!

Kraaaam/Nettan

hemma hos lilla mej sa...

Vilket mysigt inlägg.Kloka ord så får en att tänka till.vad fina saker du visar på din skänk.Helt underbart.Önskar dej en skön 1 maj kväll kramar Rita ♥

Hannis sa...

Det där ordet hinna...
Jag har kommit in i en sån där skön period där jag bara låter saker vara.
Så nu försöker jag bara fortsätta vara i det=))
Ganska skönt även om det är väääldigt mycket som inte blir gjort*skrattar*

Mmm,fina bilder!
Snyggt med skylten och reggplåten.

Hoppas att du får en fin fortsatt helg/
Kram Hannis

vadmalen sa...

Oj vad fint det blev på skänken.
Kloka ord ja men jag har helt spårat ur. Har jobbat så hårt med mina växter idag. Kände mej verkligen stressad och så tog det emot lite det var ju för kallt ute det hade jag inte räknat med. Men nu när allt är gjort känner jag mej såååå nöjd.
Kram
Birgit

Anonym sa...

Hejsan!

Vad fin skylt du har köpt. Massor av fint du visar idag, madonnan är superfin. Jag är egentligen inte så "madonnig" av mig men fick en förra året som jag älskar....

Jag har haft mycket att göra och inte hunnit vara så mycket inne hos alla bloggare och först nu ser jag att jag blivit nominerad en award av dig. Tusen milijoners tack för den, blir varm i hjärtat....

Däremot lägger jag inte upp dem på sidan längre för jag har sååå svårt att nominera andra för det känns som om jag "glömmer" någon. Fick för något år sedan när jag nominerade folk ledsna mail för att vissa inte blevf nominerade, det tyckte jag var jobbigt. Tokigt det där. Jätteglad blir jag iaf för att du tänkte på lilla mig.

Bamsekramar Lena

Helen sa...

hej!
Du har så rätt, vi måste verkligen lära oss att varva ner och ta det lugnt och att ta vara på vardagen. Då skulle vi alla må så mycket bättre.
Kram/Helen

Livet på Berget sa...

Hej där kloka kvinna!
Ja usch ja varför säger hinna med hela tiden det tar ju bort lite av glädjen med en del saker, jag håller med. Är själv en sådan där typisk hinna meare, man får skärpa sig helt enkelt. Så fina bilder du visar!!!
Ha de gott!
Kram
/Sara

Norregård sa...

Så fint på skänken!!!
Tänkvärt inlägg du bjuder på, själv säger jag alltid att jag hinner ingenting....

Kram Kram Malin

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

Ja visst är det underligt att vi ska stressa för att kunna koppla av..

Jag har precis köpt en ljudbok som är i om detta tama.."Lev livet enklre"..har börjat lyssna och den verkar vara toppen!!

Ha en fin söndagskväll!! Kramis Sanne

Anna-Lena sa...

Halloj!

Jag försöker att arbeta på det där med minfulness. Inte helt lätt men det är bara att kämpa på. Jag ler lite när jag ser dina fina bilder, ser att vi beställt samma skylt. Jag går nu och väntar på att vår "nya" vita boning ska bli klar. Din skylt passade väldigt fint där på skänken.

Hoppas att du får en skön vecka!

kramar Anna-Lena♥

Unknown sa...

Det låter som om det är fler som behöver öva sig i begreppet "Slow". Själv snabbspolar jag mina yogaband här hemma under mina pass. Betyder det att jag är lite för stressad, antagligen:)
Ser att du varit flitig i inredningstagen också och gjort det härligt snyggt på skänken.
Ha en härlig slow-vecka.
Camilla

Vit som snö sa...

Vad fint du har det på din skänk med alla vackra saker. Madonnan var verkligen fin, är ju en aning svag för såna men har gett mej köpförbud på fler;) Jaa du, konsten att varva ner... den som kunde det:S
Kram Cilla

Handgjorda drömmar sa...

Tänkvärda ord! Vi använder nog "om jag hinner..." alltför ofta...
Jag har testat på yoga och det är verkligen avslappnande. Aldrig sover jag så gott om natten som den efter ett yogapass!
Vilka fina bilder du visar - är verkligen såld på gamla skyltar - kanonfina. Kikade i ditt förra inlägg och blev väldigt förtjust i ditt härliga kök! Vad fint med spetsen i luckorna.
Ha det fint!
Kram Marie

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad fint du har på skänken! Så kul att få träffa dig och jättekul att du föll för den nya underbara madonnan! Kul också att du hittade till Ninas härliga butik Nica, var in en sväng där idag, de har så mycket fint där ;o)
Ha en finfin kväll!
Kramis/LenaS

Nyanser av vitt sa...

Åh vad många fina saker du köpt. Ha det toppen.
kram Agneta

Viola sa...

Vilka ljuvliga bilder du bjuder oss på, tyvärr får jag inte skicka någon vinst till Södermanland, kram

Helenas blogg sa...

hej! härliga bilder,ska rota vidare nu och kanske få lite inspiration=)

Emmas utsikt sa...

Nej men så lustigt, sitter just nu och läser en bok om slow gardening. Och så fina skyltar och andra grejer du har fått i hus.

Och tack tack för utmärkelsen, så trevligt. :D

kram,
PS
Jag lovar att komma med bilder från mitt trädgårdsprojekt, men idag SNÖAR det nåt djävulskt så det blir inte mycket gjort...

Emmas utsikt sa...

PS 2

Himla fint kök alltså! Man mååååste inte bygga nytt hela tiden.