tisdag 4 maj 2010

Nu blommar det i asfalten...

...nejdå men här hemma. Överallt har ljuset fått blombladen att veckla ut sig i härliga former och färger. Se på den här dubbla Sankt Paulan. När ljuset lyser genom blombladen ser de ut som tunn, tunn filt.
Min Porslinsblomma har förärat mig med två enorma klasar med blommor som ser ut som...ja porslin. De ser inte ut som om de vore verkliga.
Den här Pelargonen fick jag som stickling av en kompis förra året och den växte sig riktigt stor och fin över sommaren. Tidigt i våras klippte jag ner den och nu blommar den med sina vackra flikiga blomblad, även de gröna bladen är flikiga. Vilken tur att jag fick några fina sticklingar från den i år, för kompisens planta har dött och nu fick jag möjligheten att "bjuda igen".
Den här Tulpanpelargonen har ändrat färg. Förra året var den mer cerise, nu ser den nästan tomatröd ut. Vet inte riktigt om jag ska gilla den...isf ska det vara för att den ser ut att vara full med små minitulpaner.
Här under min glasklocka har det kommit upp små, små plantor. Fröna köpte jag från företaget Rara växter på trädgårdsmässan och det ska bli såna här.
En av mina lerkrukor har spruckit, men med hjälp av lite fin spets så håller krukan ett tag till. Den här ampeln köpte jag på Öland för många år sedan. Jag tycker så mycket om den. Måste jag tala om att jag fått sätta dit nya fjädrar lite då och då? Ni vet ju att jag hade ett riktigt sjå här i påskas att vakta mina påskfjädrar från världens smartaste fjädertjuv.
I söndags var jag i Örebro och träffade rara Lena med bloggen Ett vitare hem. I hennes kvarter hade man ordnat en liten loppis och jag köpte en underbar madonna av Lena (visar den i nästa inlägg). Köpte även ett litet hjärta i gips. Fick tips av Lena om en najsig butik ute i Marieberg, den heter Nice, tänk så lämpligt;-) Oj vad mycket fint det fanns där (visar även det i nästa inlägg). En söt liten fjäril från butiken Dimoda fick följa med hem, här får den vakta en vit Pensée.
Ja det blev ett riktigt blommigt inlägg idag, men jag blir så lycklig i hela kroppen när jag ser hur det spirar både inne och ute nu. På tomten har vi hängbjörkar och de har klätt sig i den sprödaste, skiraste ljusgröna klänningen, väntandes på vårens och sommarens fester. Det är dax att klippa ner rosorna, det ska jag göra så snart jag kan för det är hög tid nu.
När ni är ute, stanna upp, blunda och tag några djupa andetag, låt axlarna sjunka ner, njuuuut.
Bamsekram till er alla,
Regina

12 kommentarer:

vadmalen sa...

Oj det var ett långt och innehållsrikt inlägg. Förstår att inspirationen flödar. Måste vara spännande att få träffa personen bakom en bloggare. Fina blombilder!!
Kram
Birgit

Hannis sa...

Vilka underbara blombilder!
Men jag måste fråga...
Hur gör du för att få din porslinsblomma att faktiskt blomma?
Hur jag än gör med min så händer ingenting!

Kul att träffa Lena.
Hennes Madonnor är fantastiska!

Kram Hannis

Country Hill sa...

Oh så mycket fint Du visar.
Undra också hur man får en så fin porslinsblomma.
Kram Lena

Inspiration i vitt sa...

javisst blir man lycklig i hela kroppen av dina blommor, så vackert.
Kram på dig/Ingela.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilka härliga blombilder! Fantastiska närbilder.. Och det var ju en väldans tur med pelargonen... för den var jättefin!
Du frågade om min hylla, som jag köpt. Och jag har talat om vad butiken heter i mitt senaste inlägg: Vintage antik måleri. Säljer gamla målade och shabbade saker... så min hylla är en gammal hylla, som är målad.
Kram
Marie

Vintage House sa...

vilka härliga bilder på dina blommor och vad mycket fint du har hittat...
ha en ljuvlig dag
kram
sandra

Rummet för välbefinnande sa...

HJÄÄÄÄLP!!!!!! Sitter här och scrollar och läser och njuter av alla vackra bilder också tittar jag på klockan........
Har tappat koll på tiden totalt. Jag ska snart vara hos en kund och lämna varor, men måste ändå bara tacka dig för all inspiration jag fick.
HÄRLIGT!
Ha en fin dag!
Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för grattishälsningen. Och du har nog rätt, det är dags och klippa rosorna, har varit så kallt så jag har avvaktat lite. Så fint det blommar hos dig, båda dom pelargonerna var häftiga. Ska allt höra på jobbet om vi kunde byta sticklingar. Riktigt fiffigt och knyta ihop krukan med ett fint band, det händer ju att favoritkrukor spricker.
Ha en fin dag
Stor kram
AnnaMaria

Anki sa...

Mmm härliga blombilder, här går det knappt ha nåt som blommar...katten blir som en tok! I morse åt han tulpaner, mm kanske han trodde det gick vägen för att han fyller år idag, hihi!
Nja, måste nog villigt erkänna att JAG ÄR en velig våg *ler*, här vägs det fram och tillbaka i evighet om inte nån sparkar mig därbak...fast å andra sidan kan jag göra enormt tokiga impulsgrejer oxå?! Haha, snacka om kontraster!
Gulle dig som vill vara med i in utlottning...lycka till!

Ha en bra dag! Ups, nu kom solen tillbaka, det ser ju lovande ut!

Kramisen!

Vit som snö sa...

Så ljuuuvliga blombilder! Jag blir ju alldeles lycklig av sånt! Porslinsblommor älskar jag, dom blommar så tacksamt tycker jag.
Ha en fin kväll! Kram Cilla

Lissboden sa...

Vilka ljuvliga blombilder du bjuder på idag!
Ha en fin helg!
Kram från Maria

Penseldraget sa...

hej regina
tack snälla rara för din gulliga kommentar, och jisses så vackra blommiga bilder du bjuder på..så vackert fotat. kul att du vill delta i min utlottning önskar dig lycka till
ha en underbar helg
kram pia