lördag 29 maj 2010

Jag hatar och älskar [M]myrorna...

Oj oj oj sa jag oroligt till maken, nu har jag nog skrämt bort mina besökare och bloggvänner genom att visa bilder på ormar. Men ni har varit så snälla och lämnat kommentarer och samtidigt berättat om hur läskiga ni tycker ormar är. Jag är faktiskt både rädd och lite fascinerad av ormar, men de ska vara på avstånd. När jag tog bilden använde jag zoomen och så länge jag ser ormen är det ok, men hade jag stått på gräsmattan och ormen försvunnit, då skulle jag tycka att det är riktigt läskigt. Den här skräcken som många människor känner för ormar, känner jag istället för skogsmyror...ibland är inte rädsla/fobier riktigt rationell. När det gäller ormar är det nog något som är djupt rotat hos oss. Även våra husdjur hundar och katter har det här med sig genom beteendet att trampa runt på platsen där de ska lägga sig, just för att förvissa sig om att det inte finns några ormar. Nu kommer det antagligen aldrig att bli några fler bilder på ormar. Vi har bott här i 25 år och det är tredje gången jag ser en huggorm på tomten.
Idag har det varit ömsom sol och ömsom regn, åska, blåst och ganska kallt. Kvällen har ändå varit underbar med sol, blå himmel och hög luft.
Här nere är en superdålig bild på överdelen av mitt nya skåp som jag fått av mor, det är hon som haft rosa hyllpapper och hyllremsor. Nu ska skåpet bli vitt...
Även om jag hatar myror irl så kan jag ibland faktiskt älska att gå på Myrorna. I fredags hade jag turen att hitta jättefina böcker från 15 - 30 kr. Här kommer bilder från böckerna...

I dag har vi varit i Mariefred hos min mor och hela familjen avslutade vistelsen där med ett besök på Gripsholms slott för att lyssna på en pianokonsert med stycken av Chopin som firar 200 år. Vilken härlig miljö...jag bara njöt av underbar musik och solstrålarna som letade sig in genom de vackra gamla fönsterna.

Önskar er en underbar fortsättning på helgen!
Kram,
Regina

12 kommentarer:

Vit som snö sa...

Vad härligt det lät med Chopin-konsert!
Jaa det är viss skillnad på dragningskraften på myror och Myrorna;) Fina bokfynd! Jag har Lantlif-boken, den är ju en riktig klassiker tycker jag:)
Ett så vackert skåp från din mamma. Jag tror det blir looovely i vitt:)
Ha en fortsatt fin helg!
Kram Cilla

Anonym sa...

Vilket helt fantastiskt skåp du fått av mor. Det kommer att bli så vackert. Myrorna delar jag din kärlek till! Fint bokfynd, köpte den boken -97 och jag bläddrar i den fortfarane ibland.

Om du inte vill ha ormbesök plantera en Libbsticka vid stugknuten, allt enligt gammal folktro! Jag har en vid trappen och har inte sett en orm sen jag planterade den!

Kram och härlig söndag!
Eva-Mari

Hannis sa...

Vilket skåp!
Det där kommer du att fixa till något ännu finare.
Den där boken har jag också.
Den är riktigt fin, full med inspiration.
Och drömbilder=))

Önskar dig en härlig solig dag/
Kram Hannis

Handgjorda drömmar sa...

Hej Vännen!
Tack för din rara hälsning hos mig!! Alltid lika go o rar :)
Vilken bok du lyckats komma över - så fina bilder. Å skåpet var ju underbart - blir nog ännu underbarare med lite vit färg! Det bara du måste visa när du är klar..
Ha en riktigt fin söndag!
Kramar Marie

Helen sa...

Hej!
Vilket underbart sätt att fira Mors Dag på ett slott, låter jätte mysigt.
Kram/Helen

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej svejs vännen!
Å vad mysigt det låter med konsert på Gripsholms slott, den skulle jag gärna varit på!

Jag har varit på landet i helgen och tokjobbat, starta-upp-städa hela stället fixa dona och så lite frön o s v.. phu, nu är jag rejält trött!

Jag hatar ormar, tycker de är störtläskiga!
Ha en fin vecka, hälsningar monica

Nyanser av vitt sa...

Hej vännen
Det är så vackert i Mariefred. I höstas var vi på fest på Grafikens Hus och vi sov på Röda Korsets hotell som numera visst är sålt.
KRAM
PS Jag gillar inte heller ormar usch...DS

Country Hill sa...

Jag visste inte om jag skulle våga titta in! Tänk om det är fler ormar men Puh... inga ormar idag!
Skåpet Du fått är supersnyggt men lite vitfärg skadar aldrig, hoppas Du visar resultatet.
Låter mysigt med slottsbesök och musik!
Kram Lena

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Scrollade väldigt sakta ner nu, i fall du hade en sån ormbild, jag är paniskt rädd, har tom svårt och skriva ordet. Då vet jag vad du känner för myror. Men ditt skåp ser fint ut, det kommer och totalförvandlas när du målat. Låter så härligt med pianokonsert i den miljön, sånt lever man på länge.
Ha en fin dag
Kramar
AnnaMaria

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

*grøss*... scrollet nedover og så innlegget om ormer,- min store skrekk!!! Etter at Selmas søster (en hund) ble bitt av en huggorm på tur, og døde, er disse krekene blitt min fiende nr 1. Er livredd for at Selma skal bli bitt, og scanner bakken febrilsk hver gang vi er ute i skogen. Slitsomt å måtte passe på slikt, men jeg tar ingen sjanser...

Fine bøker du har funnet deg,- masse inspirasjon:-)

Ha en fortsatt flott uke!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Var ju tvungen att kika lite på dina ormbilder. Och jag tyckte bilderna var jättefina även om jag inte heller gillar ormar. Kopparormen, som egentligen är en ödla, tycker jag är ok. Men inte huggormar! Tvi!
Men alla har vi våra fobier.
Den boken du har hittat har ju jag också... den har jag inte tittat i på länge, men nu fick jag lust med det!
Kram
Marie

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

Usch ja..ormar gillas inte..speciellt inte på tomten!

Så du har varit i Mariefred!..Så mysig liten stad..nästan hemma för mig!!

ha det gott!!

Kramis Sanne!