fredag 21 maj 2010

Skam den som ger sig...

God kväll alla goa, vackra besökare!

Nog hade jag tänkt att ett nytt inlägg skulle komma ganska snart efter det förra, men i veckan som gått har jag varit trött på kvällarna. Fönsterna i vardagsrummet har tvättats och endast lite enkel dekoration har getts plats. En "ny" gammal klocka har fått sin plats på väggen.
Jag har ingen tur med blomman Plättar-i-luften, men Hjärtan-på-tråd trivs tydligen bra hos mig. Den här står i mitt lilla fönster i hallen och den ser ut som ett litet vattenfall där den hänger ner över fönsterbrädan. Det var ingen idé att försöka fortsätta vira den runt cirkeln av ståltråd.

Min gamla kaffekvarn har fått behålla de färger som den hade när jag köpte den på någon loppis för många år sedan. Lite charmig är den. Jag har aldrig provat att mala "riktigt" kaffe med den. De kaffebönor som finns i behållaren är endast för dekoration.Till sist måste jag visa mitt senaste inköp. På Blocket hittade jag en sådan här pigtittare, men den var tydligen såld sedan flera dagar, fast annonsen var kvar. Sen hittade jag en till, men där hade det blivit auktion på pigtittaren, priset var avsevärt högre än vad de begärt i annonsen. Jaha, men skam den som ger sig. Knäppa lilla jag googlade på ordet pigtittare och fick en träff på Kuriosaboden i Arboga. På en av bilderna fanns "min" pigtittare med. Efter kontakt med Carina åkte lilla dottern och jag till Arboga och pigtittaren blev min. Glaset är lite dimmigt, men det är originalglaset som sitter i. För att fira gick vi på konditori på det lilla, kullerstenslagda torget i hjärtat av Arboga. Å vad vi hade det mysigt. Nu önskar jag er en riktigt härlig helg! Varmt och fint ska det bli här hos oss och i morgon ska jag ta med mor på en shoppingrunda i vår stad.
Kram,
Regina

18 kommentarer:

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Vilka fina saker du visar! Din kaffekvarn var ju såå fin. För att inte tala om pigtittaren... ett riktigt kap! Otroligt vackra detaljer.
Vill önska dig en riktigt fin helg :)
Kram Marie

Country Hill sa...

Vilken härlig kaffekvarn och pigtittaren så fin kul att det gamla glaset är kvar.
Ha en skön helg!
Kram Lena

Joyforhome sa...

Vilken mysig blogg du har :) blir så imponerad :D mycket fina saker du har i dina fönsterkarmar

Ha en underbar lördag

Kram Malin

Anna-Lena sa...

Hej vännen!

Vad vackert det var med fönstret och vilken underbar pigtittare du fått tag på. Här händer inte mycket utan all fokus är mot arbete och studier. Dessutom har jag funnit the dreamhouse, precis när utbyggnaden nästan är klar. Är det inte typiskt, hihi...

Plättar i luften måste vattnas väldigt regelbundet. Jag har stora svårigheter att hålla liv i dem med.

Hoppas att du får en skön söndag!

Kram Anna-Lena♥

Helen sa...

Hej!
Det är lika här Hjärtan på tråd växer och frodas men "plättarna" bara tappar blad och blir ledsen. Grattis till din fina nya pigtittare. Ha en fin fortsatt helg.
Kram/Helen

Livet på Berget sa...

Hej
Så härliga bilder du visar, gillar verkligen fönstret. Jag har också varit väldigt trött på kvällen, jag tror man är ovan vid så här mycket frisk luft.
Ha de gott!
Kram
/Sara

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!
Jag gillar dina fynd..hela bumten..fönstret, fönsterluckan och pigtittaren..så fint!

Hoppas att du får en riktigt fin , solig söndag!!

Kramis Sanne!

linnea-maria sa...

Vad kul med ormen. Men det var en himla tur att det inte var en huggorm. Jag stötte på en huggorm på min löprunda förra sommaren och den var väldigt aggressiv. Jag stampade i marken och då gjorden den utfall mog mig. Men på så sätt lurade jag den av eljusspåret i allafall. Vilken tur att du hittade en fin pigtittare till slut. Ha en fin fortsätttning på helgen /Therese

Emmas utsikt sa...

Så fina grejer!

Plättar i luften - kom att tänka på när jag städade hos en x som jag för övrigt var sambo med och kastade en sån gammal torr växt. Han blev skitsur, han hade fått den av en tidigare tjej och behållt den som minne. Pucko! Det tog slut ganska fort. ;)

Kram!

Anette sa...

Vilken tur att du hittade din pigtittare! den var verkligen jättefin!
Jag har inte heller tur med blommor...(Inne)
Ute går det bättre=)

Kraaamen /nettan

lottens vita och gröna sa...

guuuuuu så fint regina, vilken otroligt fin pigtittare! tack såååååååå mycket för ditt stöd i min lilla kamp mot...väggen! ja du ska veta att jag går och gnor och tänker på dina ord, tack för att du är en sååååååååån fin vän!
varmkram lotten

Hannis sa...

Vilken kaffekvarn!
Och pigtittaren! Härligt med såna fynd.

Men du, dom där plättar i luften har jag också försökt med...
Suck,tog bara några dagar så var dom döda=))
Gröna fingrar är inte mitt kännetecken*skrattar*

Hoppas att du får en lugn och skön Söndag/
Kram Hannis

Anonym sa...

Vilken vacker pigtittare du hittade! Och lilla fönstret i vardagsrummet... så sött!

Kram och må bra.
Eva-Mari

Känslans väg sa...

Blir alltid lika glad när du varit inne hos mig och skrivit några rader. Känns som vi har en hel del gemensamt du och jag i tänkandet *ler*
Kul att du fick tag i pigtittaren. Den är jättefin, och skam den som ger sig. Hittade själv en så fin pigtittare på en loppis för ett tag sedan och jag har gått och brottats med mig själv lite grand om jag ska måla den, eller inte..... Men, jag tror faktiskt att den ska få vara som den är. Ibland behöver besluten mogna till lite.

Ha en fin vecka och sköt om dig!
Kram Mia

Ja, nu ser jag att jag är inloggad som Känslans väg här, men det är ju jag - Rummet för välbefinnande - men det förstår du säkert.

Penseldraget sa...

Trägen vinner =) vilken tur du hade som hitta en sån fin pigtittare...du har de jätte mysigt o fint.
önskar dig en skön vecka
kram pia

Nyanser av vitt sa...

Hej vännen
Vilket fint fynd. Bra att du inte gav upp. Ha en fin måndagkväll
Kram Agneta

Vit som snö sa...

Jag vet inte vad det är med mej o plättar....vi har en kärleksaffär;) Men dina hjärtan på tråd har jag aldrig provat, så söta!
Kaffekvarnen tycker jag är alldeles underbart fin, precis som pigtittaren....
Hoppas att du har det bra o njuter av vår o ljuvlig tid!
Kram Cilla

vadmalen sa...

Så mysigt det lät att hitta den fina pigtittaren till slut i Arboga och fika och så vidare. Jag har också svårt för att hinna med att blogga så ofta som jag vill.
Ha en bra vecka.
Kram
Birgit