lördag 8 maj 2010

Nya inköp, fynd och dax att gå fram med dammvippan...

Här är hon...den vackra madonnan jag köpte av Lena Ett vitare hem. Madonnan är bara helt underbar. När vi var i Örebro besökte vi butiken Nice och där slog jag äntligen till och köpte lattemuggen från Green Gate som jag suktat efter så länge. Mönstret heter Chloé off white. Ett paket servetter - mönster Claudia white - fick också följa med hem, liksom den lilla pokalen i tenn.
Den här gamla symaskinen har fått flytta in från makens (?) garage. Den har stått i svärmors stuga på landet och kom hem till oss när hon sålde stugan. Symaskinen är helt fungerande och maken ville ha den kvar eftersom det går så bra att sy båtkapell med den. Gamla gedigna maskiner klarar bättre av de kraftiga tygerna. Jag hoppas att han tänk att han själv ska sy...ni vet ju om min ångest för symaskiner, för nytillkomna besökare kan ni kika här.
Här syns även några fynd från förra helgen. Fotogendunken, rostig och patinerad, men i toppenskick, inga bucklor eller hål, den tyckte maken att jag skulle ha. Han hittade även den gamla träbacken från Old Eskil, ölbryggeriet som fanns i Eskilstuna en gång på tiden. Jag älskar gamla träbackar och trälådor, gärna med text på. För uppmärksamma ögon vill jag tala om att det är damm som ni ser på symaskinens underrede, tänkte inte på att det inte var dammfritt i makens garage, utan flyttade in symaskinen helt ovetande om att den kanske behövde dammas av också *försöker skämta men skäms lite*.
Det blev mycket om min underbara make i detta inlägg och ytterligare ett av hans bidrag får avsluta dagens inlägg. Denna mini, mini oljekanna förärade han mig med.
Önskar er alla en underbar helg, med allt som förgyller er tillvaro!
Bamsekramar,
Regina

16 kommentarer:

Anette sa...

Ja vilken underbar make du har som förstår vad du vill ha;) Det är klart, i all iver med att få in en möbel så hinner man ju inte damma av den=D
(dammet syntes inte i mina ögon....)
Kraaaaaam/Nettan

Country Hill sa...

Toppensymaskin gör Dig aldrig av med den bättre finns inte. Som sagt utmärkt att laga kapell med.
Roligt att Du vill vara med i min lilla utlottning och tack för att Du länkat.
Ha en mysig kväll!
Kram Lena

Ett Vitare Hem sa...

Hihi klart man inte kommer ihåg att tänka på damm när man kommit på att det finns små skatter i ens närhet ,o), så mycket fint du visar och tack för de fina orden!
Ha en finfin kväll!
Kramis/LenaS

vadmalen sa...

Fina saker du har inhandlat. Och en sådan symaskin får man vara rädd om ofta är det väl bara bordet som man får tag i.
Kram
Birgit

Livet på Berget sa...

Hej
Så fina saker du köpt! Man blir så glad av sådana där ljuvligheter. Din underbara make ska du vara rädd om:).
Ha de gott!
Kram
/Sara

Handgjorda drömmar sa...

Omtänksam make vill jag lova!!
Så fina saker du fått tag i. Blev så förtjust i madonnan - vilka detaljer. En sådan träback skulle inte var helt fel att komma över... Vacker!
Ha en fortsatt fin helg!
Kram Marie

Hannis sa...

Mmmm, vilken drickaback!
Den går inte av för hackor!
Jag blev lite till mig jag*skrattar*

Äsch, vad gör väl det med lite damm=))
Det är sånt som följer med lite nu och då med allt man släpar hem.

Madonnan är såå fin!

Kram Hannis

Helena sa...

Å vad mycket fina saker du har inhandlat, nu blir jag lite shoppingsugen! Jag har en utmaning till dig inne hos mig! Ha en härlig söndag! Kram Helena

Anette sa...

Hallå där! Du har någonting hos mig om du vill=)
Kram/Nettan

Nyanser av vitt sa...

Hej Regina
Tack vi har det alltid trevligt i E-tuna. Vilka fina saker du fått hem.
Kram Agneta

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

Så mycket fint du har fyndat!!..en del finns närmre än man tror.. Jag köpte en gammal symaskin i helgen! Jisses så tunga de är!!..ska ha min som blombord ute på Galsverandan!

Det sakrala fönstert köpte jag för minst 15 år sedan..det var gult då ;)..hihi..nu är det som du såg ommålat!!
ha det gottis!! Kram Sanne

Unknown sa...

Du är visst i shoppingtagen ser jag. Mycket snyggt har kommit innanför tröskeln. Vilken make du har som hittar så perfekta grejor också. Gillade den däringa träbacken från min stad:) Och inte ska du skämmas för lite damm, det betyder ju bara att du har så himla mycket annat kul att stå i:))

De där Balkansipporna du undrade över sätter man som lökar och de är perenna och sprider sig om man har tur. Mina sitter i gräsmattan och jag gör inget speciellt med dem.
Ha en toppenvecka och njut av dina fynd!
Camilla

Lissboden sa...

Vad härligt att du har en make som delar ditt intresse. Jag gillar förstås också backen från vårt gamla bryggeri här i Eskilstuna.
Ha en fin start på veckan!
Kram från Maria

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Mange fine funn:-)
Flyttgröt var nytt for meg, men høres ut som en koselig tradisjon*S*
Kanskje jeg som vertinne skulle by på det?

Ha en fin-fin uke!

Cat

Viola sa...

Vilka vackra fynd du gjort,gillade allt jag såg, kram

Emmas utsikt sa...

Å så fina grejer du visar fram i dag. Jag gillar alltihopa. Jag tackade nej till ett symaskinsbord i vintras för jag har ine plats till det, men shit jag ångrar nu. Det var iperfekt skick med symaskin och allt. Men var skulle jag haft det?

Kram!

Ps här är det maaaaaassor utav damm och fläckar i huset. ;)