måndag 29 mars 2010

Glad-award och en liten insats för miljön...

Vilken glad överraskning! Jag har fått en Glad-award från rara Marie med bloggen Handgjorda drömmar. Det innebär att jag ska berätta om saker som gör mig glad:
Att jag startade min blogg har inneburit mängder med saker som gör mig glad. Först och främst alla underbara människor som besöker min blogg och de fina, goa kommentarer som lämnas. Sen har det betytt att jag numera ägnar mycket tid åt att fotografera och lära mig min kamera. Mitt hem har förändrats en hel del efter att jag startade min blogg. Jag har fått in ljuset och glädjen i mitt hem. Maken tycker oxå att det är roligt. Han tillverkar en massa saker, letar i sina gömmor efter prylar som han undrar om jag vill ha (ofta med ett charmigt leende). Den som är sur är väl tonårsdottern som häromdagen frågade om ALLT ska bli vitt. Numera är jag portförbjuden i hennes rum, hon som helst vill ha allt i svart t o m tapeterna. Där kunde jag lägga in mitt veto, de blev mörklila.
Att våren är på väg gör mig oxå glad. I fredags kväll när jag parkerade bilen på gården efter en lååång, tuff arbetsvecka och öppnade bildörren blev jag sittande kvar en stund. Vårt hus ligger några mil utanför stan i skogen. Tystnaden som finns här är underbar. Ingen trafik, inget larm och stoj, bara tyst. Jag drog in den friska luften som bär med sig en doft av analkande vår. Sen hör jag en ensam solosångare, en koltrast. Det är alldeles vindstilla och fågelsången är så klar och underbar med de olika turerna. Mer behövs inte för att jag ska känna hur lugnet sprider sig i kroppen.
Denna award skickar jag vidare till alla som besöker mig. Det har varit så svårt att välja ut några, jag har ju gjort det med de tidigare awarderna jag fått, så nu får ni alla som vill ta emot denna.
Mor blev jätteglad över att få nygräddade våfflor, som jag trodde hade hon inte ätit våfflor på jättelänge. Vi var sen ut på loppis och besökte några butiker, men jag kom faktiskt hem tomhänt. På kvällen släckte vi ner alla lampor, datorer och TV-apparater för miljöns skull under en timme Earth Hour. Vi tände stearinljus och invigde den nya ljuskronan. Sen spelade vi Yatzy och pratade och hade mysigt. Egentligen skulle vi införa en Earth Hour en gång i veckan, det vanliga är att dottern sitter på sitt rum och chattar med sina kompisar, maken tittar på TV och jag bloggar, läser eller handarbetar/pysslar och lamporna lyser lite här och där. Många tycker det är löjligt med Earth Hour och menar att det inte ger någon effekt på klimatet. Nä visst, men jag tror att det gör att fler blir uppmärksammade på problemet och så småningom ändrar sitt elberoende.

Nu önskar jag er alla en fin början på denna vecka innan påskhelgen. En del har väl redan påsklov, här har vi det veckan efter påsk.

Bamsekram,
Regina

18 kommentarer:

Norregård sa...

Grattis till din award!!!!
Alltid kul att kika in hos dig!!!!!

Kram Kram Malin

Britt sa...

Åh, va härligt! precis så där gör jag också...njuter av lugnet, stunden och alla möjliga tillfällen som finns här hela tiden som man går miste om, om man bara rusar på och glömmer att stanna upp.

Ha en riktigt skön vecka

Kram Britt

Handgjorda drömmar sa...

Håller verkligen med dig om att blogga är något som gör en glad! Så mycket ny människor man "träffar", all inspiration och fina kommentarer.

Jag smålog när jag läste din dotters kommentar... Min lilla tjej har frågat mig samma. Mamma, varför ska allt bli vitt? Kan du inte måla rosa eller någon annan färg istället.... Så vem vet, kanske blir det någon rosa möbel i framtiden...(lär nog hamna på dotterns rum i sådana fall!)

Vilken härlig miljö ni verkar bo i. Härligt när man kan få "komma undan" och verkligen lyssna på hur det låter i naturen. Det ger en verkligen ro i själen...
Må så gott!
Kram Marie

Inspiration i vitt sa...

Så härligt att bo på landet som du gör och att känna friden svepa sig runt en. Ha en riktigt fin och härlig påsk Regina. Kram/Ingela.

livet på utanäs sa...

Du har helt rätt , det finns så mycket man ska vara glad över =)
Det gäller bara att stanna upp ibland , tycker jorden bara snurrar fortare och fortare ju äldre man blir =)
Finns det någon bromspedal ???

Ha nu en fin Påsk så småningom !
Kram Sussi O

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Grattis till din award! Och visst blir man glad av våren... och av koltrasten också. Jag hörde den också häromdagen. Hörde också att skrattmåsarna kommit... och det tycker jag också är härligt. Får mig att tänka på havet...och sommaren.
Kram
marie

Vardagens guldkorn sa...

Härliga "gladtankar" och en vacker ljuskrona!
Hoppas du får en bra påsk!
Kram Linda

Lissboden sa...

Grattis till din award och vad härligt att läsa om det som gör dig glad. Att blogga är verkligen kul och visst tar det lite tid men det är det värt.
Ha det så gott!
Kram/Maria

Anki sa...

Du är så härlig du, du skriver så levande!
Mm den vita färgen är allt magisk, meen...en rosa fåtölj kanske skulle vara nåt, hihi!
Grattis till din award vännen!

Hoppas du får en jättemysig påskhelg...ja vi kanske ses?
Ser du nåt som flaxar hit och dit, ja då är det jag, haha!
Kramisen!

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej Regina.
Nu har jag läst hela ditt långa inlägg, och jag gillar det så mycket, du vet vad som är viktigt i livet, så underbart att få höra dig sitta där och lyssna när du kom hem.
Ja det var en härlig läsning som också gjorde mig jätteglad.
Tack!!Tack!! vännen.Underbart!!
Sen berättar du om hur bloggen har inspirerat dig och din man också, och det är så härligt att få läsa hur bloggen har bidragit till något positivt, håller fullständigt med dig.
Och du berättar om den där timmen när ni släckte ner, så där blir det här i bland när vi har strömavbrott, och jag tänker samma sak, i vanlig fall så sitter vi var och en för sig, det ger oss tillfälle att träffas och öppnar våra ögon för gemenskapen i familjen.
Vi kunde inte släcka ner, vi var hos maken mamma som inte mår bra.
Men så är det ibland.
Jättefint skrivet.
Kram Zara

Home No.1 sa...

Hej klart att man ska släcka ner och tänka till, man ska vara rädd om miljön även om det kanske inte gör så jättemycket just det!
Jag önskar dig en Glad Påsk.

Kram Annica.

Viveka i Bläckhornet sa...

Grattis till din award!
Kloka ord du beskriver. Precis allt det där är sånt som också gläder mig.
Och det är bra att alla blir uppmärksammade på vår klimatförändring. det behöver vi ständigt påminnas om.
Skyltarna har jag kommit över via en god vän. De fick en strykande åtgång och såldes inom 45 min. Nu har jag fler på gång...

Önskar dig en fin helg

Kram Viveka

The Secret Garden sa...

Ja visst är det härligt när det är helt tyst runt omkring en. Bara naturens egna ljud. Tystnad är snart en stor bristvara, även i det här landet.
Och detta med elen...många som tex knäpper på tv:n när de kommer hem utan att titta...bara för att de är vana vid det. Vad ska det vara bra för? Om man räknar ihop alla dem som gör så, världen över, kan man nog få ihop väldans massa bortslösad el.

Ha det gott!

Vit som snö sa...

Grattis till din award! Såå välförtjänt!
Jag ville titta in o önska dej en riktigt fin påsk!
Kram Cilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till Awarden. Du skrev fint om vad som gör dig glad. Jättesnyggt med tyget du rynkat runt lampsladden.
Glad Påsk och en stor kram till dig
AnnaMaria

i Emmas vita hem sa...

Hej hej :) Tack snälla du för din rara kommentar, vi är också så nöjda över vår klädslukare :)
Föstår att det måste vara en ljuvlig plats att bo på, där lugnet omfamnar en när man kommer hem. Lät som en mysig Earth Hour, hoppas att påsken blir lika mysig :) Ha det gott! Många kramar Emma

Vintage House sa...

Hej
grattis till awarden:
vilka härliga ord du skriver
ha det så himla härligt
kram
sandra

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, jag sitter här och ler när jag läser din underbara, känslosamma beskrivning av hur du njuter av lugnet och fågelkvittret.
Jag längtar också efter att få bo en bit ut, att få del av lugnet och friden, kunna höra fåglarna, känna kraften från naturen.
Men, drömmar ska man njuta av och hålla fast vid så slår de förhoppningsvis in när tiden är den rätta.
Önskar dig en riktigt fin påsk och tusen tack för dina underbara kommentarer inne hos mig. De ger mig verkligen både glädje och energi ska du veta.
Kram kram Mia