onsdag 24 mars 2010

Oförutsett möte...

Hej på er alla goa människor därute!

Jag måste få berätta något för er innan jag glömmer bort det. Vi bor i ett hus ute på landet och när hösten börjar övergå till vinter kan det hända att vi hör att vi fått inneboende d.v.s. en eller annan mus som flyttar in i värmen, tyvärr. Nu hände inte det när den här långa vintern kom. En kväll när midvinternattens köld var hård (-23 och ni vet ju hur mycket snö det har varit då det var som mest) satt jag vid mitt skrivbord i mitt arbetsrum och bloggade. Skrivbordet står med kortsidan mot fönstret, vrider jag huvudet åt vänster ser jag ut över tomten. Den här kvällen var det sent och det var bläckmörkt ute. Plötsligt hör jag att det rasslar i väggen under fönstret...jaha tänkte jag, nu har de iaf kommit in de små rackarna. Men vänta...ljudet kommer utifrån...är det katten ute som ser att det lyser i mitt fönster och försöker hoppa upp på fönstret? Neej inte det heller. Då reser jag mig upp och trycker näsan mot rutan för att se vad det är som låter utanför fönstret. Det är lite svårt att se för det blänker lite i rutan...ja men vänta...där är något...och så tittar jag rakt in i ögonen på...
...en ÄLG. Hörrni tror ni jag skrek till. Där står jag med näsan tryckt mot rutan och på andra sidan rutan står en älg och glor in rakt på mig. Maken kommer sättande för han tror jag håller på att bli mördad...minst! Jag bara pekar ut genom fönstret med ett darrande finger, helt oförmögen att säga ett ord. Maken gör lika som jag...trycker näsan mot rutan och håller på att ramla baklänges när har möter den närsynta, plirande blicken från älgen på andra sidan rutan.
Ja och vad gör då älgen där...jo han står och tuggar i sig blomknopparna som ska bli årets stolthet på min Rhododendronbuske. Nä nu jä....plötsligt kommer ilskan över mig...till attack! Försvara det som går att försvaras...ilsket bankar jag på rutan och älgen far upp i luften och iväg runt hörnet på huset. Maken och jag älgar...självklart...vi älgar efter älgen, fast inne i huset. Släcker ner lamporna i huset och tittar ut på baksidan av huset. Månskenet lyser över snön och där står fyra (4!) älgar med snö upp till magen. En mumsar på Syrenerna, en mumsar på Vinbärsbusken, en mumsar på Silverpäronträdet och den sista står och flåsar efter närkontakten med de där två galna människorna.
Medan ni hämtar er från min berättelse återgår jag istället till förra helgen. Ljusstakarna är ett till av fynden jag gjorde på loppis, jag tror inte det spelat någon roll vilket pris de hade begärt, dom skulle jag ha. Tycker de blev fina på min skänk i matrummet. En rostig gammal bricka har fått lite fler rostiga saker att samsas med.
Ringklockan som ligger här är ganska häftig. Det går att öppna den och laga den om nu mekaniken (eller är det en liten mekaniker där inne?) skulle gå sönder.
Jag önskar er alla en god natts sömn och en kreativ och underbar torsdag. Vi ses snart igen!
Bamsekram,
Regina

14 kommentarer:

Handgjorda drömmar sa...

Haha, vilken syn det måste varit...

Tycker älgar är lite småläskiga.. För många år sedan mötte jag en älg när jag joggade i skogen och blev såå himla rädd. Älgen blev nog lika rädd... vi sprang åt var sitt håll... jag sprang hem - väldigt fort!
Vilken jättevacker skänk du har, sakerna gjorde sig otroligt bra. Jag tycker så himla mycket om rostigt - å ljusstakarna var bara så fina.
Ha det bra - å se upp för älg...
Kram Marie

vadmalen sa...

Det var en hårresande historia. Ja vad ska man säga. Det måste vara svårt att se alla knoppar bara försvinna så där....
Men du hade lyckats med väldigt vackra bilder mellan textraderna. Fint arrangerat tycker jag.
Jag hoppas på en kreativ torsdag eftersom jag arbetar med barn blir det nästan alltid så.
Godnatt
Birgit

Emmas utsikt sa...

Nej men oj! 4 älgar kontra några grannungar. Du vinner. ;) Skojigt skrivet.
Men vad gjorde ni då? Blev det något kvar av trädgården. Stackars djur de har inte haft det lätt i vinter alltså...

Jättefina bilder!

kram
Emma

Hannis sa...

Åh herregud! Jag tror jag väcker hela huset med mitt skrattande!
Jag ser det hela framför mig, främst älgen!!
Och när ni får ögonkontakt och skuttar bakåt!
Vilken grej, dom måste ha varit jättehungriga.
Inte ofta som älg går så nära hus.

Vilka fina bilder med ljuvliga saker på!
Nycklarna och ringklockan.Mmmm.

Kram Hannis

Anonym sa...

Hihi jag sitter i sängen och skrattar, jag ser er framför mig och jag kan se hur eran trädgård ser ut nu....
Så mycket fint du har samlat på brickan och stakarna förstår jag att du skulle ha till vilket pris som helst.

Kram Pernilla

Noll54/Eva-Karin sa...

Vilken grej!
Tur att det inte var hos mej,,, jag har älgskräck!

Ha det så gott!

E-K/noll54

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Du och din blogg gör mig GLAD :) Kika in hos mig, så har du något från mig.
Kram Marie

Gela sa...

Hej hittade hit för första gången idag. Kommer gärna igen. Här var det trevligt. Hoppas det är ok att jag lägger till dig bland bloggar jag följer. Ha en fin kväll/Gela

Märta sa...

Jag ropade på min man så han fick läsa om er älgupplevelse.
Måste ha varit en upplevelse med både skräck och lite häftig känsla.
Det är ju inte var dag man står öga mot öga med en älg.
Hoppas att de har lämnat lite kvar av allt du har i trädgården.
Kul att du vill vara med i min lilla utlottning.
Ha det så gott!
Märta

Anki sa...

Haha, jag skrattar som en tok åt din älgträff...jag var med om en liknande grej för några år sen, å då skrattade jag definitivt inte! I vårt torp tryckte en "galen" älg näsan mot rutan och stannade utanför i 3 dagar??!...vi vågade inte gå ut, så det fick komma en skogvaktare för att locka bort den...jävlar vad jag var rädd, hihi!

Finfina bilder, jag gillar din skänk med tillbehör skarpt! Å ljusstake-noja som jag har, hade jag inte heller gått förbi dom!

Ha en fin helg!
Kramis!

The Secret Garden sa...

Hugaligen! SÅg liksom framför mig under tiden som jag läste. Vilken läbbig överraskning att få syn på nåt så stort alldeles utanför rutan! Jag skulle nog också skrikit till.
Här har det varit en katt, förra vintern, som glodde in genom fönstret så där otäckt en sen kväll... (man kanske har sett för många filmer)
Inte roligt när de smaskar i trädgården.

Trevlig helg!

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej Regina,
vilken härlig historia, tycker jag som sitter här hemma och inte har närkontakt... jag förstår din ilska över fräckheten att äta upp dina växter...

Vilka härliga fynd du har gjort, verkligen prylar i min smak! Jag längtar ut på loppis...
Ha en fin helg, hälsningar monica

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag läste så jag glömde titta på bilderna, fick rulla tillbaka. Närkontakt med Hälge..hihi förstår att du lyfte från golvet. Dina växtknoppar var nog som godis för dom, fast fyra mumsande älgar. Hoppas du fick behålla lite knoppar! Jättefina saker visar du också, jag gillar gamla rostiga saker. Underbart matbord och skänk.
Ha en fin lördag
Stor kram
AnnaMaria

Outi sa...

Vilken spännande historia! Oförglömlig upplevelse, antar jag... Synd på er trädgård, men synd om älgarna också den här vintern. Vi har matat fåglar hela vintern. Ni kanske ska sätta ut en foderautomat till älgarna...? (Det känns plötsligt lite fjuttigt med småfåglar.)

Kram Outi