söndag 14 mars 2010

Ett inl(ägg) som fastnar...

Här sitter jag nu mätt och belåten. Vi har ätit våfflor med hallonsylt och vispgrädde. Yummi! Det var så länge sedan för mitt våffeljärn, som jag köpte 1800 kallt på hösten, gav upp innan jul efter lång och trogen tjänst och det var inte förrän igår som ett nytt införskaffades. Det fungerade superbt, non-stick, jag säger bara det, vilken uppgradering.

Här sitter herrn i huset, alltså katten, och spanar efter småfåglar. Han har tagit sig en plats och har sin egen lilla fönsterruta att kika igenom. Gu nåde den katt som vågar sig i närheten när herrn är på spaningsuppdrag.
Och kära vänner...det var nog tur att ingen av er såg mig igår. Endera skulle ni skratta ihjäl er eller bara skaka på huvudet.
Regina gjorde decoupage igår, så det så.

Jag har aldrig prövat det tidigare. Köpte några äggstommar, penslar, decoupagelim/lack, spets, silkespapper och snören, för nu skulle jag göra fina ägg. Ja till slut undrade jag om det här var någon form av straff för någonting som jag inte visste jag gjort fel. Jag hade lim överallt och papper, fjädrar, snören och rester av juteväv hade klistrat sig fast på fingrarna, i pannan, på bordet och på handtaget på min kaffemugg. Katten hade snott några fjädrar och såg ut som han letade efter innehållet, ja hönan alltså. Fingrarna satt fast i varandra och det jag skulle klistra på äggen fastnade på händerna. Jeansen var fulla med fjäderludd, penseln hann torka medan jag försökte slita mig loss från diverse dekormaterial. Jag säger bara det att bli rullad i tjära och fjädrar...peanuts. Jag vädjar...tyck om mina ägg...det var en bedrift att åstadkomma dem och jag kommer inte att göra fler.
Nu måste jag se efter vad katten gör. Det är mörkt ute nu och då ser han ju inte fåglarna ute längre, men jag har nog sett hur han spanar på mitt silverfat med äggen på, än så länge finns det ju några fjädrar kvar...
Ha det riktigt gott nu kommande vecka. Jag har gjort några små fynd i helgen som jag vill visa.
Kram,
Regina

15 kommentarer:

Vit som snö sa...

Hihi, det var en rolig beskrivning av din decoupagepremiär:) Men såååå vackra äggen blev!!! Ljuvliga!
Kram Cilla

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Du behöver inte vädja.... De är ju helt underbara!! Har aldring testat det där, men det lät ju himla roligt... får nog ta på sig "blåbyxorna" innan bara... ;)
Kram Marie

Unknown sa...

Haha, jag hade gärna velat sett dig full med lim och fjädrar, kanske någon mistog dig för hönan som lagt alla de fina äggen? Näe, det gjorde de nog inte. Men äggen blev ju ialla fall helt underbara.
Ha det gott.
Camilla

Tidsmästarinnan sa...

Ahh, vad det är härligt att pyssla! :-D
Jag känner igen det där... hahaha! Väldigt väl!
Men resultatet är ju helt bedårande - hur fint som helst!
Kram Susanne

Rummet för välbefinnande sa...

Du är allt för härlig du..... Ler så gott när jag läser om ditt pysslande.
Och, från mitt hjärta kan jag säga att dina ägg är jättefina. De ska du vara stolt över!
Ha en fin vecka nu!
Kram Mia

Hannis sa...

Men kreativa människa!
Dom är jättefina!
Rullad i tjära, hehe.

Med mitt lilla tålamod så håller jag mig till stora ytor när jag ska göra sånt där.
Så jag bara kan slafsa runt=))

Kram Hannis

Madame Petite sa...

Men sötaste vännen... dina ägg blev ljuvliga! Förstår kämpar modet bakom dem... och de gav resultat - jag älskar dem!

Så glad för dina ord hos mig, varmaste tack kramen till dig!

Lådan köpte jag hos http://www.jernersrum.se/default.asp i Mariefred. Du kan ju alltid ringa dem och kolla om de kan skicka en låda till dig...

Kramar från Jenny

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hej Regina,
Tack så hemskt mycket för dina fina ord på min blogg :) Så kul när ni tittar in.
Du har det så fint här inne och ska nu titta vidare .
Hoppas helgen var bra och jag ser att du fått mycket gjort.
Kram, Nina

Monika sa...

WooooW! Vilka vackra ägg du gjort! Urtjusiga!
Hihi, jag har ju skrivit i dagens inlägg att jag också ska ge mej in i äggkläckarbranschen men än har jag inte kommit mej så lång. Nu är det bara att springa från datorn så man får nåt gjort här ;o)

Ha det underbart!

Kram

Monika

Anna-Lena sa...

Vad du skriver måleriskt och bra! Jag tycker att dina ägg är........helt underbara! Du ska vara sååå nöjd med dem. Skam den som ger sig!

Vårkramar till dig!

Anna-Lena♥

Anonym sa...

Men hallå... äggen är ju proffsfina. Underbara. Nu vet du ju hur det går till... första gången är "lärpengar" som det kallas! Så kör hårt, fortsätt skapa fler ägg.

Solkram till dig.
Eva-Mari

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hihihihi! Jag skrattar högt åt din beskrivning av ditt decoupagejobb!
Men, de blev ju kanonbra! Det är ju så att det tar ett tag innan man kommer på hur man ska få till det... men jag hoppas du inte har gett upp! Ser ju att du har talang!
Kram
marie

Lissboden sa...

Hej Regina!
Jag skrattade gott när jag läste din beskrivning av den äggtillverkning. Det verkar ha varit riktigt tålamodsprövande. Jag hoppas att du får ha dina vackra ägg ifred för "herrn i huset", de blev ju så fina.
Kramar från Maria

Lantliv i Norregård sa...

En sån fin kattherre du har där i fönstret!!
Ljuvliga ägg har du pysslat ihop oxå;o)

Kram Kram Malin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så här i efterhand var det värt krånglet, för dom blev jättfina dina ägg. Ser superproffsiga ut, du är ju duktig på detta! Passa så inte katten får för sig och leka med dom. Bra foto när han sitter och spanar.
Vårkramar
AnnaMaria