tisdag 12 januari 2010

Vardag igen....

Jahapp, då har man börjat komma in i den vardagliga lunken igen, med arbetsveckor som börjar på måndagar och slutar på fredagar. Tänk vad vackert det var här hos oss idag, allt var täckt med tjock rimfrost, synd att det är för mörkt för att fota när man kommer hem.
Av julen finns inte ett spår längre, allt är borta t o m minsta barr, nu är det nya projekt på gång. Jag har köpt flera meter linnetyg som jag ska hitta på något roligt med...fundrar...jo jag har ju lite idéer.

Lilla dottern håller på att skriva uppsats i skolan och vi pratade om skrivkramp och hur vi definierar det. Jag tänker mig skrivkramp som att idéerna har tagit slut, någon slags psykisk skrivkramp, medan dottern menade att det handlar om att man skrivit så mycket så man får kramp i handen, fysisk skrivkramp. Fysisk skrivkramp går faktiskt att bota enligt Husmoderns Hemkurer och Goda Råd (för andra hemkurer, se tidigare inlägg) hör och häpna:

När sådan kramp uppstått i högra handen, omöjliggör den all skrivning med denna hand. Då fordras fullkomlig vila, varma armbad och massage samt för övrigt en stärkande kur. Under tiden övar man sig att skriva med vänster hand, och när den högra äntligen är återställd, får man hålla pennan på annat sätt än förut för att ej riskera ett återfall.

Av förklarliga skäl hittade jag inga råd om musarm, nu för tiden får vi ju skrivkramp i hela armen.

Stora kramen kära vänner, vi hörs snart igen!

Regina

13 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Visst är det väl bara så himla underbart när man städat bort julen.vad fina bilder du visar på massa fina och gulliga saker.ja nu är det vardag igen.Mina Änglar började skolan idag och det känns bra att det går i sina vanliga rullar igen.Ha en skön kväll och en härlig osdag.värmande kramar i kylan Rita ♥

linnea-maria sa...

He he det var intressant att läsa! Ja det är ju egentligen inte konstigt om folk fick ont i handen då som vi får ont i armen. Vad fint du har gjort på bänken. Jag har 3 julgranar kvar att kasta ut. Kan ju säga att jag inte behöver någon yogamatta för den fula heltäckningsmattan på övervåningen är full med barr :P . Ha en bra vecka /linnea-maria

Lissboden sa...

Tack för tipset om tesorten Kustfägring. Bara namnet gör att det låter gott. Det måste jag prova.
Ja, visst är det vackert ute. Jag älskar när det är rimfrost på träden. Det är bara att passa på att njuta och nu är det ju riktig behaglig kyla.
Ha det så gott!
Kram/Maria

Norregård sa...

Hej!!
Nu är det vardag igen!! Skönt på ett vis att få lite ordning igen! Fina bilder här hos dig;o) Ha det gott!!
Kram Kram Malin

Inspiration i vitt sa...

Så fint du har på din bänk, bara mysiga saker. I morgon plockar jag bort julen men låter mina stjärnor i vit papp hänga kvar, jag är såå förtjust i dom. Kram på dig/Ingela.

Anonym sa...

I Husmoderns Hemkurer och Goda Råd verkar man hitta allt man behöver veta, hihi! Varmt armbad har jag aldrig provat...

Vilken vacker stege du har. Lycka till med linnetyget.

Kram till dig.
Eva-Mari

Anonym sa...

Visst är det skönt attt julen är bortplockad och att vardagen är här, på gott och ont :)
Så fint du har fixat på bänken.
Ja skrivkramp det får jag bara av att skriva litegrann som igår hade vi inventering i butiken och då blev det en del skivande och lite kramp i armen.

Kram Pernilla

livet på utanäs sa...

Har inte tänkt på skrivkramp på det sättet... Bara som en fysisk åkomma =)
Men visst får man skrivkramp i skallen också ...ett så kallade hjärnsläpp , när allt står still där uppe =)

Från det ena till det andra ...
På tal om gjutjärns ljusstakar , så finns de i butiken i flera varianter. De är mina personliga favoriter. Köpte ett par längre varianter för länge sedan i en blomster affär, sen dess har vi varit oskiljaktiga ...
Kul att du gillar dem =)

Roligt att se vad du ska sy av linnetyget ...

Ha det bäst !
Kram Sussi O

Lisa Marklund sa...

Vad kul att du vill vara med på SIB, har lagt in dig som medlem nu. Välkomemn i gänget :-)
Kram Lisa

Madame Petite sa...

Skrivkramp är jobbigt... fick nästan skrivkram när jag var liten. Ont i fingrarna och värk... nu för tiden sitter smärtan i nacke och axlar istället då allt skrivande görs på datorn... och jag sitter verkligen inte som man bör!!! Sitter som en sopsäck... gärna med benen under mig dessutom. Så efter en kvart i stolen brukar jag vara helt avdomnad. Men jag lär mig inte ändå.... knäppt!

Kramar från Jenny

LjuvligtLantligt sa...

Ja tänk så olika vi menar ibland, för barn är det helt enkelt kramp men för oss är det psykisk blockering :)
Dottern ligger på soffan än o bara är....hon e så söt den där halv-vuxna saken!
Kramkram Git

i Emmas vita hem sa...

Fniss...vad roligt att man kan definera ordet på olika sätt och tack för husmorstipset!
Tack söta du också för ditt stöd :) Många varma kramar Emma

. sa...

Åhå, vilken fin och trevlig blogg jag halkade in hos. Kollat lite på din blogg, men ska kolla noggrannare vid senare tillfälle. Ser så mysigt ut hos dig! Kramar från Camilla