söndag 4 maj 2014

Bellis...

...köpte jag bara för att det blev kallt ute och allt som var på väg att slå ut i trädgården stannade upp...vårkänslorna väcktes ur sin slummer för en och en halv vecka sedan då det blev så varmt och skönt så nu ville jag bara ha mer. Därför fick det bli en kruka med Bellis att njuta av inomhus...
...idag tog vi förmiddagsfika utomhus iförda vinterkläder för trots strålande sol och klarblå himmel blåste det isiga vindar...jag frös om händerna också, men vägrade att ha vantar...det är ju faktiskt maj...rätt som det var började några snöflingor dala ner från himlen... 
...knopparna på våra äppelträd är fortfarande hårt knutna och jag hoppas att de väntar lite till för jag är orolig eftersom insekter såsom humlor och bin fortfarande verkar sova, de är ju dem som ska se till att det blir frukt och bär i höst...vinbären blommar, men det finns inte en enda insekt som surrar där...
...jag har en ask (alltså ett träd) på baksidan av huset och de ljusgröna bladknopparna hade börjat slå ut, men nu är de alldeles svarta för vi har några minusgrader varje natt. Asken är ett träd som får löv sist på våren, men tappar dem först av träden på hösten. Förra helgen skulle vi grilla och maken skulle hämta grillkol i vedboden. När han sträckte ut handen och skulle greppa om den öppna påsen med grillkol drog han tillbaka den snabbt och ropade på mig. I påsen hade en fågel byggt ett perfekt litet bo och fyllt det med ägg. Nu hoppas vi att vi får tillökning snart...
*
Önskar er en fin ny vecka!
Kram,
Regina 


22 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Bättre med fågelbo där i grillkolen än i spisfläkten som vi hade i vår sommarstuga för många år sedan. Det var många döda fågelungar mannen fick rensa bort för de kom aldrig ut:( Vi upptäckte det när det ramlade ner likmaskar på spisen... usch vad hemskt... sen blev det nät på infarten. Visst är det tråkigt med det kalla vädret, jag har tappat utelusten precis! Hoppas det vänder!
Kram/Finas mammis

Loppisälskare sa...

Nästan lite skönt att allt stannar upp ett tag, allt har ju gått så otroligt fort i år. Gullvivorna lyser i backarna. Underbart vacker vit Bellis.

Anonym sa...

Det är bra om det stannar upp lite och inte går för fort fram, fast knopparna får inte frysa... Det är otroligt vackert ute nu.
Kram Birgitta

Unknown sa...

Hejsan!
Kan bara hålla med tidigare talare att det är rätt skönt att det stannat upp en stund, vill ju kunna njuta av blommor hela sommaren och inte att allt ska vara överblommat till midsommar.
Här hade vi oxå kallt idag, jag hade faktiskt vantar då vi jobbade ute på ön idag.
Så otroligt spännande med era fåglar som förhoppningsvis blir en hel familj snart. Blev det en snabb tur till affären för att köpa ny kol?
Ha de gott, kram Ing-Britt

Solstrimmor sa...

Nog är det kyligt allt, tänk så fort vi vänjer oss vid värmen som var. Men jag tror att det här är bra för växtligheten och bina kommer nog ska du se! Snart är värmen tillbaka:)
Oj, så söt bellisen är, bara att plantera ut sen när den gjort sitt inne. Ja, Christian Gidlunds bok berör verkligen. Vilken fin människa han var som gjort ett stort avtryck genom att orka berätta.

Ha en solig ny vecka!
Kramar från Eva-Mari

Katta sa...

Ja nu är vädret inte som det ska va. Tänkte inte så långt som du då jag var ute och fotade äppelblom i går att de ska ju faktiskt vara till för humlor och bin, så nu får solen ta och värma igen. Kram Katta

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Hoppsan, nu skrev jag om Bellis i förra inlägget istället!

Här har vi också haft det kyligt, men i lä i solen har det faktiskt varit riktigt skönt!

Fin vecka till dig
Kramar Anncathrine

lisashus sa...

Vilken märklig vår vi har, så långdragen och ingen vinter, men sååå kallt! Märkligt också att så mycket ändå slår ut, trots kylan! Så synd på din ask, de är jättevackra träd!
Jättesöta bellis!
Nu hoppas vi på lite värme snart!
Kram
Lisa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Smart och ha bellisen inne, jag bär ut och in varje dag, ett evigt kånkande verkar det bli!
Och jo vi kallar henne puddingen, men det är inte jag som döpt henne!! Min pappa fick henne i en park i Göteborg när parkgubbarna skulle köra bort henne. Hon hade gått av på mitten. Och det var dom gubbarna som kallade henne så, namnet har hängt med.
Kramar/AM

Rigmor sa...

Ja man blev ju lite bortskämd då vid påsken med sol och värme...Nu är det mer aprilväder än vad det var då...
Så fin Bellis du pryder hemmet med!! Å inte har jag då tänkt på att man kan ha den inomhus också...Kommer nog att härma dej.
Ha nu en skön fortsättning på veckan, och det ska bli spännande att följa utvecklingen i grillkolspåsen!!
Kram kram

Rost och rädisor sa...

Så sött med boet i påsen! Tänk att de lyckas leta reda på alla konstiga ställen.
Dina bellis jhättefina. Gillar särskilt när de är så täta att man inte ser mittknappen och så varar de ju hela sommaren.

Ha det fint
/Anette

House and Garden by Bia sa...

Åh Bellis som är så fin....jag ska köpa mej några st också....
Kul med fågelboet ;))...ha det gott!
Kram bia

annika sa...

Bellisar är vackra! Men.....att fågeln valt att bygga tt bo i kolen! Kanske en koltrast ;) ;)
Hua så kyligt det är. Det var inte bra att vi fick känna på hur skönt det kan vara med värme. Men då man jobbar i veckorna är det skönt om inte solen gassar på alltför mycket på klassrumsfönstren....det gäller att se positivt på saken.

Kram
annika

G:a Affären sa...

Bellisen är så perfekt att den nästan ser konstgjord ut. Ja, den mår nog bäst inomhus. Jag är också orolig över de plantor som lurades upp i den varma aprilsolen.
Gulligt med ett fågelbo i påsen, är det koltrast! Fniss!

Kramar
Cia

Lissboden sa...

Hej Regina!
Tack för din kommentar hos mig!
Vilken underbar bellis men oj så kallt det blivit här hos oss. Det är faktiskt så att man bli orolig för pollineringen.
Vad mysigt med fåelbo i grillkolspåsen:)
Må så gott och välkommen förbi hos mig vid tillfälle!
Kram/Maria

idémakeriet sa...

Det gör du helt rätt i att ta in våren när den inte vill komma där ute!
Ja vi har blivit bortskämda några dagar och så tror vi genast att det är vår, hihi. Men det är trots allt bara början av maj.
O vad söt att fåglen hade byggt bo där, ja då blev det ingen grillning eller hade ni en påse till?
Ha en skön dag!
Kram Gerda

Kina sa...

Men så rart med ett fågelbo i påsen med grillkol, vilken tur att maken din hann se boet :) Vilka fina bilder du bjuder på och du skorna i förra inlägget, vilka godingar :)

Kram Kina

Marie maräng sa...

Fina bilder på Bellisen!
Dom är så härliga med sina täta blommor.. måste nog skaffa mig en :)

Men oj vilket ställe att bygg bo på :O hoppas det blir många små söta fågelungar.

Önskar dig en fin helg!
Kram Marie

Tulipa sa...

Hej Regina!

Vad kallt det låter...Börjar fundera på hur långt upp ni bor...
Vi har ju haft helt annat väder här. Sista veckan har det dock varit mest regn men nu börjar även liljekonvaljerna visa sig...

Lycka till med "tillökningen"!

Kraam Mariette

Tulipa sa...

Hej Regina!

Vad kallt det låter...Börjar fundera på hur långt upp ni bor...
Vi har ju haft helt annat väder här. Sista veckan har det dock varit mest regn men nu börjar även liljekonvaljerna visa sig...

Lycka till med "tillökningen"!

Kraam Mariette

LÁrt de Vivre sa...

de är verkligen söta de små Bellis blommorna...men tänk så olika vädret är vart vi bor i landet

kram Kaj´sa

OF SPRING AND SUMMER sa...

Ja, så söta vita Bellis är. Har inte sett några vita här i London, bara rosa - får leta lite nästa gång. Roligt med små fågelungar.
Ha det så bra!
Kram Ingrid