söndag 13 maj 2012

Kungsängsliljor och en sneak peek

Ibland kan man känna sig stolt över sig själv, men får man säga det? För några år sedan plockade jag några kastanjekärnor och jag fick två att rota sig och växa. En gav jag bort och en planterade jag i trädgården. I år igen har de gigantiska knopparna slagit ut och trädet är nu ca 4 m högt...från en liten kärna...jag blir förundrad varje gång jag tittar på trädet! Bladen kommer snart att sträcka ut sig i sin fulla storlek.
På tal om knoppar...ibland har jag känt mig som tuppen i Walt Disneys tecknade film, han som vandrar fram och tillbaka utanför hönshuset med "händerna" på ryggen och väntar otåligt på att äggen som hans höna ruvar på ska kläckas...så har jag vandrat fram och tillbaka framför mina Kungsängsliljor som jag satte i höstas. De stora knopparna har hängt där och dinglat i flera veckor och äntligen har de slagit ut. Det är en fantastisk vacker blomma tycker jag.  
Undra om äppelträden slår ut idag? Knopparna är precis på väg att spricka. Häggen har slagit ut och sprider en underbar doft, men den ska avnjutas utomhus i friska luften annars blir den för stark. Även min Häggmispel ha slagit ut, den doftar ingenting.
En söt liten fågel har flyttat in till oss, jag kunde inte motstå den i blomsteraffären där den stod och plirade på mig med sina svarta pepparkornsögon=) 
Någon annat som värmde mitt hjärta igår var en händelse som man inte ser så ofta. Längst ner i vår hage där det växer lite sly - ja långt där nere bakom Häggmispeln - fick vi se en rådjurshona som precis fött två små kid. De var fortfarande blöta och vingliga på benen. Vi iakttog detta på avstånd och jag försökte fota, men mitt objektiv räckte inte till. 
*
Jo jag hade ju köpt något på Blocket och jag var iväg och hämtade det igår. Här får ni en sneak peek, men det kommer att dröja innan jag kan visa det färdiga resultatet för jag har jobb upp till öronen ett par veckor framöver och det är precis vad jag ska sätta igång med nu...att jobba...
...men jag skulle nog föredra att vara ute i trädgården för här skiner solen idag och det är helt underbart efter mörka dagar med regn. Hur går det för er i Smörblommeprojektet? Nu har jag tappat 8 kilo och ännu har inga smörblommor börjat blomma här=)
Ha en riktigt fin söndag, mina kära läsare!
Kram,
Regina

27 kommentarer:

vadmalen sa...

Duktigt att tappa så många kilon. Inlägget var ju hur vårligt som helst. Rådjuren wahooo......
Ja den som har planterat ett träd har ju inte levt förgävers heter det ju.
Ha en härlig söndag.
Kram
Birgit

Nillis sa...

Åh vilka söta blommor, små klockor. Förstår du går och väntar :-) Sött med rådjuren också, härligt med alla bebisar som föds där nu. kram Pernilla

Snäckskalsdalen. sa...

Jag kan se dig vanka fram och tillbaka framför kungsängsliljorna! Dom är verkligen rara och helt fantastiska. Jag fick bara en i år, men så vaktade jag heller inte genom vankning fram och tillbaka vid dom. Ska pröva det nästa år!

Att det kan bli stora träd av små kärnor och frön är förunderligt, man blir lika förvånad varenda gång man märker det....

Så duktig du är med Smörblomman! Jag fick en riktig skräck en dag för jag fick se en hel äng full med smörblommor, tog kort och tänkte skriva om det, men när jag såg bilden i datorn såg jag att det var svalört!!! Tack för den fristen.

Jag väger mig aldrig, men jag har "vuxit ur" en storlek på byxor och nästa hänger och kanar. Men det är inget som märks, det finns att ta av, men jag känner det ju och det är så sköööönt!

Agneta kram

Unknown sa...

Kungsliljan är verkligen en vacker blomma.
Tror dina äppelblommor kommer slå ut i den fina solen vi har idag, är nog mycket som slår ut nu.
Men du vilken härlig syn att få se när en kid tar sina första stapplande steg. Synd att inte objektivet räckte till.
H nu en skön söndag, kram Ing-Britt

Elle sa...

Jag känner igen din beskrivning av att lunka omkring som en höna och kolla om det växer i rabatterna. :)
Vad duktig du är som gått ner så mycket i vikt! Jag har slarvat med motionen - eftersom jag haft fullt upp med annat - och har börjat öka istället. :(
Ska bli spännande att se vad du hittat.
Ha en skön söndag!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint dina liljor blommar och grattis till toppenbra viktnedgång.
Ser ut som en dörr, kanske ett skåp .... ska bli roligt och se hela senare.
Ha det gott
Solig kram
AnnaMaria

Hjärtruds Stuga sa...

Kungsängsliljor är så fina. Jag trodde inte jag skulle få så många blommor i år. Blev glatt överraskad när jag kom hem igår efter att ha varit på resa en vecka. En stor klunga liljor stod där i rabatten och nickade välkomnande till mig.
8 kilo är mycket bra, bara att gratulera.

Ha en fin dag

Kram Karin

Lilla Källängen sa...

Oj vad det växer hos dig! Jag får nog skämmas, har inte ens rensat rabatten ännu;-) Men inget här har riktigt börjat slå ut, bara häcken på baksidan av vårt hus har börjat bli grön..
Lyckliga du som fick se de fina rådjuren..det tillhör inte det vanliga att få se :-)
Kram Anneli

Christina sa...

Fantastiskt med -8 kg. Frittilarian är min favorit, men har blommat över för denna gången, hos mej! Nu ska jag dela och flytta dom vita för sej själv! Ha en bra vecka./Lila-Christina

Anonym sa...

Hei!
For noen herlige vår-bilder av fantastiske blomster:)
Fantastisk at du fikk sett det rådyret:)
Fortsatt god kveld

Klem Merete

Vita Falkens Lantliv sa...

Wow -8 kg, så duktig du är!!! Hur gör du, metod? Jag är super duktig på att röra mig men äter allt, så min våg rör sig inte:(

Så gulligt med små rådjurs kid:)

Kram Susanne

Blommiga Rutan sa...

Ett 4 m högt träd av en kärna!
Låter alldeles fantastiskt! dina kungsängsliljor är också fantastiska, så jag förstår att du har det som kallas för Gröna fingrar!
Vilken upplevelse att få se två nyfödda rådjurskid.

Så jättejättebra gjort att bli av med 8 kilo!

Kram och trevlig kväll
Anncathrine

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Åh vad spännande!! Det blir kul att se sen när du finner tid till projektet! Kram!

Blommiga Rutan sa...

Hej!
Om du inte hittar pelargonen Fragrans så får du höra av dig, det kanske går att skicka ett skott med posten?

Kram Anncathrine

Nyanser av vitt sa...

Du är så duktig vännen. Vilka underbara bilder och den där lilla fågeln är helt ljuvligt söt. Sköt om dig och jobba inte för mycket.
Kram Agneta

Nellie sa...

Grattis till vikt o blommor! Håller med dig om Kungsängsliljan, de är så vackra!! Gillade din lilla fågel mycket. Ska försöka finna mig en sådan jag med. Märke?? Härligt med naturens under direkt utanför fönstret. Har inte sett helt nyfödda kid men hela familjen rådjur brukar äta äpplen hos oss på sensommarkvällarna. Förra året var det två getter med två kid var, och så pappa råbock så klart. Ska du till bloggträffen hos Petra o Ingela? Vill gärna åka dit men har fortfarande inte fått till det. Har egentligen lovat bort mig till annat.

Solstrimmor sa...

Grattis, lilla Smörblomma, till ditt fenomenala resultat! Tror du leder ligan även om det är sparsamt med resultatredovisning. Nu var ju iof inte redovisningen som var det viktiga utan att försöka rätta till sin vardag med lite sunt förnuft och en vilja till förändring! Och det vet jag flera som lyckats med. Själv är det fortfarande minus fem som gäller och jag är så nöjd med det! Och, som du säger, än blommar dom inte, smörblommorna!

Vilka vackra liljor, väl värda att vänta på! Här slår häggen ut vilken dag som helst och efter det kallar jag årstiden försommar. Underbar tid. Hoppas du hinner vara ute i trädgården mellan jobben! Det är ju nu vi ska bli hänryckta!

Nyfiken på fyndet... ser skåplikt ut?!
Kram Eva-Mari

idémakeriet sa...

Stor grattis till dig duktiga du, så många kilo redan.
Så stort ditt kastanjeträd redan har blivit, kan tänka mig att det känns lite extra med det här trädet.
O det måste ju vara underbart att få se rådjuret med sina små kid. Naturen ger oss så många fina saker.
Kram Gerda

Piffa och Puffa sa...

Så mysigt att få se så små rådjur. Här vimlar det av dem och varje gång vi tar promenader stöter vi på flera stycken. Igår träffade vi tyvärr på en räv också och den är inte speciellt skygg. Det är stor som en schäfer så det var lite läskigt.
Kram

Stina sa...

Vad mysigt att få se rådjuren på det där viset.:-)
Härliga bilder. Kram

skifferhuset sa...

Å vad duktigt att tappa så många kilo, heja dig! Så fina bilder på allt du har, kastanjeträdet var så fint å stort, har några här hos oss oxå! Kram Iréne

Bitte sa...

Vilken upplevelse att få se ett rådjur med två små nyfödda kid! :-) Det är kanske en gång i livet!

Jag förstår att du väntade otåligt på dina kungsängsliljor, de är så vackra och pryder verkligen sin plats, oavsett om det är ute eller inne.

Grattis till viktnedgången, vad duktig du är! :-)

Ha en fin vecka!

Många kramar
Bitte

Anonym sa...

Vilka härliga bilder, mysig blogg du har... jag har lagt in en länk på min sida till din blogg, går det bra?

Ha det bra!

Kram Birgitta

himlaverket sa...

Härligt inlägg idag// ha en fortsatt bra vecka! Kram Ulla

Blåbärs och smultronstället sa...

Grattis till dina kiloras. Jag skulle gärna gå ner så mycket, men jag tycker det är svårt...
Tänk vad härligt det är när det börjar blomma mer och mer, allergin märks också...
Kungsängslilja har jag funderat på att sätta, det får det bli.
Ha det gott!!!
Kram Susanne

Hoffmans Design sa...

Roligt att det går neråt. Vad duktig du är du fixar detta.
Vad söt du e som tänker på min Sofia som hade namnsdagen igår.
Ha en kanon vecka Kram Hoffmansdesign

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så mange vakre bilder av blomster og trær :) I dag feirer vi fra morgen til kveld, været er grått men vi har det fint likevel. ;) *♥*