måndag 5 december 2011

Nu tar vi kälkarna fram och vantarna på och sen vi åka i backen hej vad det ska gå

Nu har jag fyllt mitt hem med Lärkgrenar, de finns överallt=) Kottarna är så vackra tillsammans med det snirkliga underlägget och några grenar passade så bra i den fina zinkstruten som jag köpte hos Nina (blogg) som har butiken Nice i Marieberg, Örebro. Numera är det en webbutik också. 
Andra omgången Hyacinter har slagit ut och doftar lite svagt, de vita doftar inte alls lika starkt som de rosa eller blå. Krukan köpte jag förra året i Slottsboden i Strömsholm. Carina har en blogg också som heter Vardagslycka.
Sen är det roligt när saker bara händer och blir så bra...för tre helger sedan var äldsta dottern och jag i Arboga. Vi fikade gott vid det lilla torget och vi besökte Kuriosaboden. Utanför stod en röd kälke i superskick med en lykta och lite pynt på. Precis en sådan kälke fick jag av tomten när jag var barn. Nu var jag lite småsnål så det blev inget köp, men kälken hade fastnat i huvudet och på näthinnan. Hela veckan tänkte jag på kälken och helgen efter när samma dotter och jag var i Västerås, hade jag tagit med mig telefonnumret. Jag ringde och kälken fanns kvar, så på hemvägen tog vi en omväg på drygt 10 mil och nu står kälken här hemma hos mig. Jag köpte en sak till som ni får se en annan gång. Dottern var också överlycklig, för första gången vi var där såg hon en stor spegel med vacker, mörk träram, även den fanns kvar och fick följa med hem.
Stockholmsbesöket i helgen var helt underbart. Krister Henriksson spelade teater otroligt bra. Vi åt och fikade mycket gott, besökte massor av mysig butiker och det var verkligen inspirerande att se julskyltningen och juldekorationerna. Idag när jag åkte hem från jobbet föll de första snöflingorna, nu får det gärna bli vinter.
*
Hoppas att ni har en riktigt fin början på veckan!
Kram,
Regina

12 kommentarer:

Anonym sa...

Vackra bilder och kälken är bara så söt:-)

Jag tror vi alla hoppas på lite snö snart.

Kram

Ninnis sa...

Glädjer mig med dig att den fanns kvar....=)
Det blev jättefint !!!

Kram Ninni

Anna sa...

Kälken var helt underbar! Såå härligt med snö! Här på Gotland lyser den med sin frånvaro än så länge!

lisashus sa...

Så fint med lärkkvistarna! Önskar jag hade några också!

Krukan var jättefin med hyacinterna! Mina är snart utblommade - dax att skaffa nya här.
Så juligt och fint det var utanför den butiken! Så fint!
Kram
Lisa

Anki sa...

Vad är väl 10 mils omväg för en sån snygging *fniss*...Tänk hur det är ibland, man ser nåt man vill ha men är liite småsnål, sen ångrar man sig...händer mig heeela tiden! Japp nu väntar vi bara på snö, det kom lite här oxå med det blåste bort i stormen!

Kraaam!

Nellie sa...

Jag fick också en sådan i julklapp när jag var liten!! Har den kvar fortfarande, men den är lite skev o vinglig. När jag växte upp så var det mycket spark-åkande(i Norrland). När jag var riktigt liten så satt jag i en sk sparklåda, på en fäll och omvirad av en stor filt. Sedan när jag blev 5 fick jag en egen liten spark. Den har jag också kvar, och barnen har sparkat omkring på den. Kommer dock ihåg när jag o mamma flyttade söderut till storstan, då var det många som tittade när mor o jag kom farande! Jag skulle ge mycket för att få tag på en sparklåda också. Förstår att du är glad över ditt fynd!!! Ha det bra

Tina sa...

Krister H är riktigt bra, har inte alltid tyckt det men ändrat mig.
Fin kälke, jag hade en liknande när jag var liten.

kram

Hoffmans Design sa...

Åh vilken fräck kälken den var verkligen värd att åka 10 mil för. Hur har ni det i halkan?.
Kram Hoffmansdesign

Linda- Mamma till Alfred sa...

MEN vad tjusigt!!!

idémakeriet sa...

Så fint du gjorde där hemma med de lärk kvistarna, jag gillar de också väldigt mycket.
Vad roligt att kälken var kvar och att den fick följa med dig hem, man kan så fint pynta med den så här års.
Ha det super.
Kram Gerda

Felix sa...

Så fint du har pyntat med lärkkvistarna! Jag brukar pynta amarylliskrukor med lärkkvistar och kottar. Mina föräldrar har ett lärkträd, så där brukar man kunna hitta en del... ;-)

Jag har en precis likadan kälke som jag fick när jag var liten. Jag kanske borde plocka fram den från förrådet och ställa på förstukvisten... ;-) Det tyckte min mamma att jag skulle göra, när hon ville bli av med den hemma hos sig. Hon brukar ha fina idéer och vara före sin tid. Jag känner igen en hel del på många bloggar nu...

Adventshälsningar
Elisabet

frida sa...

Den röda kälken är ur snygg, lite snö på det hela så är det precis som i en saga =)