onsdag 7 december 2011

Ett litet bidrag

Foto: UNICEF

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Alla kan vi hjälpas åt att bidra.
Kram,
Regina

4 kommentarer:

Tre Tanter sa...

Det här var tänkvärt inlägg, blir att prata med de andra tanterna, ha en fin dag hälsar 3 tanter

Vardagens guldkorn sa...

Visst känns det bra att göra något i alla fall =0)
Vi är inne på vårt 3:e fadderbarn genom Hoppets stjärna (de fasas ut ur faddersystemet när de blir äldre) och tycker det känns viktigt. Tänkte sätta mig med baren och låta dem beställa varsin julklapp från UNICEFS gåvoshop. Kanske till svågern också, han önskar sig fred i julklapp och det här är nog det närmaste jag kan komma ;0)

Kram Linda

Poppins sa...

Bra insats som jag också ska följa efter.

Solstrimmor sa...

Tack för ditt tänkvärda inlägg!

Vi ger varje månad en slant till världens barn och hur man än skulle vilja hjälpa på ALLA sätt måste vi begränsa oss till denna handling. Jag hoppas att flera vill bidra till att göra livet lättare för alla dessa barn som överlever, och som borde överleva, dessa fasor vi knappt kan göra oss en föreställning om.

Heder åt dej som vill hjälpa genom att lyfta fram och belysa den tysta katastrof!

Kramar Eva-Mari