lördag 12 februari 2011

Det var ingen loppistur...

...det var ju en loppisrunda, förstås!! Ni var några som nappade på mina runda former...nej alltså inte "mina" former, men de jag visade tidigare idag och ni fick med det i era kommentarer. Och nu för första gången sen jag började blogga gör jag två inlägg samma dag. Jag är så exalterad för jag hittade en helt underbar kaffeservis. Det är femton kaffekoppar med fat, en sockerskål, en gräddkanna och en kaffekanna....
Servisen är dekorerad med vita Nyponrosor...
Kopparna är så tunna så man nästan kan se igenom dem...
Kunde inte låta bli att söka på tillverkaren, Bavaria, Schwarzenhammer och det visade sig att servisen är tillverkad någon gång mellan 1910 - 1923. Tänk att den kanske är 100 år gammal!? Jag hoppas att jag är fräsch som en Nyponros när jag är 100 år;-)
Hittade ett par saker till, men det får jag visa...ja kanske imorgon?
*
Kram,
Regina

12 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så vakkert :) *♥*

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad härligt med lippisrunda idag. Jag skulle också vilja iväg och tror banne mig att jag ska ta en sväng imorgon. Det kliar verkligen i fingrarna nu och man vill att alla loppisar ska öppna för sommaren snart.

Kram Teres

Photo by Maria sa...

Loppisrundor blir det för sällan här och blir sur på mig själv att jag inte ger mig ut var gång jag läser om andras härliga fynd..
Fin servis och kul att den är så gammal..

Kram Mia

Tulipa sa...

Vilken fin servis!

Ser verkligen jättefräsch ut!!

Tänk vad glad man blir när man gör fynd...

Skön söndag!

Kram mariette

Camillas vita villa sa...

Hej!
Vilka fina kaffekoppar. Visst är det underbart när man hittar något man länge letat efter. Att åka på loppis är som att gå på skattjakt, såå spännande och man vet aldrig hur det slutar.
Ha det såå bra.
Kram
Camilla

Lisas torp sa...

Grattis till den fina kaffeservisen! Den är verkligen jättesöt!
Riktig sommarkänsla får man när man ser den!
Ha en fin söndag!
Kram
Lisa

Vardagens guldkorn sa...

Å vilka fina, förstår att du är nöjd =0)
Jag va också på en liten loppistur (ca 15 minuter lång bara för de stängde sen) men jag han hitta såååå fina tallrikar från Gustavsberg. Från den serien med lila mönster och fasaner, den heter något med fasaner tror jag. Knatstötta till viss del och lite krackelerade men så vackra. Jag är mycket nöjd =0) En härlig känsla när man hittar något så vackert. Hoppas du får en bra vecka!
Kram Linda

vadmalen sa...

Det var den vackraste servis som jag sett på länge. Grattis till den. Nu är jag nyfiken på fler fynd!
Kram
Birgit

skifferhuset sa...

Vilken fin servis! Här har loppisarna börjat vakna till liv men mer är det inte, längtar när man kan ge sig iväg på en runda! Ha det bra! Kram Iréne

Elle sa...

Ett litet kap har jag en känsla av.

Schwartenhammer är tillverkaren och Bavaria är det latinska namnet för "Bayern". Alltså är ditt porlin tillverkat i södra Tyskland.

Har du inget nummer på porslinet?
Det finns en hel del Schwarzenhammer till salu i internet. Ofta enstaka koppar. Vore kul att se om vi kunde hitta "ditt" porslin.
Kanske är det en skatt du har hittat?
*blink*

Ha en bra dag!
Kram Elle

Hoffmans Design sa...

Den var kanon vacker. Var rädd om den.
kram

annika sa...

Tjusig servis...och så gammal!
Tur att ni tar en runda ibland.
Vilka fina inlägg du har gjort under veckan. Jag har inte haft tid att blogga under veckan som gått. En händelserik vecka blev det och mer kommer det. Visst är det kul att fylla år men inte så mycket....

Ha en skön avslutning på helgen

Kram