tisdag 9 juni 2015

Syrener...

...blommar för fullt hos oss. I o m att det är kyligt på nätterna så verkar blomningen aldrig vilja ta slut. Jag har tre färger, mörk lila, ljus lila och vit. Här om dagen märkte jag att en av buskarna med lila har mycket mindre blommor och starkare doft...
...den vita krackelerade kannan hittade jag på loppis för ett tag sedan. Den kommer nog att användas för många olika buketter av blommor...  
...i helgen fick jag äntligen tid att vara ute i trädgården...det är så mycket som hänt, både roligt, tråkigt och ännu tråkigare sedan förra våren så trädgården har fått minimalt med uppmärksamhet. Det är ingen trädgård längre, utan en "ligga-i-träda-gård". Men jag märkte att det var sååå livgivande att räfsa de nyklippta gräsmattorna, att krypa i buskar och rabatter för att rensa och även plantera lite nytt...
...det mesta har jag planterat i krukor...här har jag planterat en liten örtaträdgård i en stor rostig behållare...jag ska bara ha tag på en rosmarin också som ska sitta längst fram...behållaren står på stubben efter den stora gamla eken vi hade framför huset...runt om stubben växer mörkt, mörkt blå akleja...
...tidigare ikväll var vi och kikade på någon som ev ska bli vår nya familjemedlem...vi ska prata igenom saken och bestämma oss denna vecka...
*
Jag hoppas ni har det fint därute!
Kram,
Regina

13 kommentarer:

Hannis sa...

Syrenerna...Underbara!
Den doften är som en minnesdoft.
Skolavslutningar och sommarminnen.

Så nyfiken jag blev på nya familjemedlemmen=))
Kram Hannis

Meta sa...

Visst är det härligt nu med alla syrener det doftar så gott när man går vid dom.Att vara i trädgården och pyssla eller jobba är verkligen en livsbevarande sak, Det är en befrielse att vara där och få fundera eller barra var när man jobbar där. Ta vara på det så känns dina jobbiga stunder mindre jobbiga sedan. Jag vet, har gått igenom en del som jag nog inte skulle klarat så bra om jag inte haft min koloni. Att hämta kraft är viktigt vad det än gäller.
Nu är det sommarvärme(nästan) hos mig och jag "bor" ute i trädgården och min nya veranda. Huset är så bra och jag njuter varje kväll jag lägger mig.
Hoppas allt ordnar sig och att det blir en skön sommar för dig,det jobbiga tar slut men ingen vet när ta vara på alla stunder av ro. det hjälper.
Kram Meta

Melody and M.E sa...

Jag riktigt känner syrendoften när jag ser dina fantastiska bilder! Ja, i år verkar syrenerna blomma extra länge och det är väl också enda fördelen med att Maj månad varit så kall!
Kram M.E

Ezter sa...

Syrenerna blommar för fullt här också. Till min stora glädje blev det fler blommor än vi trott, vi klippte ner häcken för några år sen.

lisashus sa...

Syrénernas tid är verkligen underbar med både blommor och dofterna! Så fina du har med flera nyanser! Kannan passar ju perfekt för sommarens blommor.

En trädgård har verkligen förmågan att vara läkande när man behöver sånt.
Vilken fin kruka med örter! En bra idé om man inte vill ha ett land.

Det låter spännande med en ev. ny familjemedlem!
Allt gott till dej!
kramar
LIsa

Blommiga Rutan sa...

Hej Regina!

Ja, att jobba i trädgården är verkligen en lisa för själen.
Så fint du planterat.
Hoppas att allt ordnar sig för dig och familjen och att ni kan få njuta av sommaren.

Syrener är helt underbart, har massor i trädgården, älskar syrener, önskar bara att dom blommade lite längre, men i år blev det ju lite längre blomning, pga kylan.

Spännande, är det en liten katt eller kanske en liten vovve?

Kramar Anncathrine

House and Garden by Bia sa...

Syrener, det är sommar det ;))...så fint!
Idag ska vi ut till torpet och förbereda inför studentfesten i morgon ;)
Där har vi mycket syrener...men dom är sena i blomningen i år...och det ligger vid kusten så dom har precis börjat att slå ut (säger mannen som var där här om dagen) men jag ska titta riktigt idag, hihi...ska ställa syrener på borden om dom är okej ;)...så idag råder student yra, hihi...
Kramis bia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så fint med olika syrenen, är så fina
i vas. Och så fina trädgårdsbyxor du
har.
Varm kram/AM

HWIT BLOGG sa...

Oj, här på ön har dom redan blommat över! Så KUL det var att prata med dig sist, höra din röst...känns som vi har haft lite mycket runt oss sista tiden. Ohhh en ny familjemedlem? Kan det vara häst du funderar på hi hi??
Sommarkram från Titti

Hanna sa...

syrener är så underbara. Våra är överblommade.
Ha en fin kväll
Hanna

Anonym sa...

Det är samma här, syrenerna blommar för fullt. Spännande med Er evntuella familjemedlem.
Kram Birgitta

Elisabeth sa...

Syrener är ju fantastiska !
Jag tycker det är trevligt och se dig tillbaka, bryr mig inte om hur din trädgård ser ut, viktigaste är de snygga byxorna är ute får luft..

kram

G:a Affären sa...

Du är inte ensam, min trädgård har också slumrat under ett par somrar då inte orken funnits. Annars brukar det hjälpa att skingra tankarna med trädgårdsarbete. Inte ens det har känts lockande...men visst är det lycka med blommande syrener! Och så fint att sätta dem tillsammans i den fina kannan.
På fredag ska jag ta mig an det jag har lust med där ute, men bara det, ingen press. Och så tänker jag på perennerna, de finns kanske där ute och väntar på att rensas fram.
Så fina stövlar och byxor du har!

Varm kram /Cia