lördag 26 juli 2014

Varmt...

...har det varit och idag ska väl vara den sista dagen med denna tropiska värme enligt väderförståsigpåarna...det är tur att jag tycker om värme så jag njuter för fullt...
...men det gör inte min trädgård, gräsmattan ser ut som stäpp och blommorna törstar, värmen gör att allt blommar över i en rasande fart...när det blommar som mest plockar jag gärna i stora buketter...denna har jag satt i en vacker terrin som jag köpt av Kathrine som har butik Fågel Blå och en blogg med samma namn... 
...jag gör inte så många knop i denna värme...lyssnar gärna på sommarpratarna liggandes i skuggan under mitt silverpäronträd...läser massor av böcker...har faktiskt rensat min garderob(!), det blev många kassar till hjälporganisationen och till soppen och nu har jag planerat vad som behövs köpas nytt inför hösten...kvällarna är underbara, vi sitter ute på altanen till sent...det är alldeles vindstilla på kvällarna, det är tyst och inte ett löv rör sig och de vanliga stearinljusen brinner utan att lågan fladdrar...
...sent på kvällen åker vi också till en liten badsjö, då är vi ensamma och kan simma ut i det ljumma, sammetslena och spegelblanka vattnet...det känns som livet återvänt och jag har fått tillbaka livskvaliteten...vad är livskvalitet för dig?
Kram,
Regina

13 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hett var ordet, och tyckte det var lite svävande nu med det där att det skulle bli svalare, jag hoppas på lite svalare i alla fall. Och det var en fin terrin du köpt, Fågel Blå är en toppenbutik precis som sin ägare.
Livskvalitet är och åka till stugan, imorgon bär det av.
Ha en skön helg
Kramar/AM

lisashus sa...

Detta med livskvalitet beskriver du så bra här! Helt underbart att ha tillgång till en sjö och att njuta av stunderna som bjuds!

Ja, hett är det vill jag lova! Jag mår ungefär som mina växter - dvs. vi gillar inte torka och värme!
Min torpträdgård ser också ut som en stäpp med hängande torra växter!
Jag ser att du har schersmin fortfarande - det var längesen de blommade över här!

Jag hoppas på det utlovade regnet och den sjunkande temperaturen!
Kram
Lisa

Solstrimmor sa...

Åh, så härligt Regina! Vilken bukett... och jag som saknar mina rosa malvor älskar din bukett! Livskvalité för mig är precis detsamma som för dig! Jag njuter i fulla drag och önskar jag kunde spara lite av det ljuvliga till februari sådär...

Nu njuter vi vidare!
Sommarkramar från Eva-Mari

Meta sa...

Låter som du har det jättebra nu gläds med dig.
Här är kvalitén att få vara på kolonin och njuta. Nu får vi visa upp den i helgen det skall bli kul men jobbigt i värmen.
Önskar dig en skön Söndag
kram Meta

Skaparglädje sa...

i Den här värmen gör man helst så lite som möjligt. Lika varmt både ute och inne. Och vatten behövs från himlen för att fräscha upp i våra trädgårdar igen.
Sommarkram från Anne-Lie

Hanna sa...

vackra bilder
Ha en fin dag
Hanna

Ett ögonblick sa...

Hej Regina!
Varmt....ja, det är varmt!!! Jag gillar också värme, men inte 30 grader, jag däckar totalt, min kropp orkar inte. Morgnar och kvällar tillbringar vi på altanen, det är ljuvligt. Vi läser, dricker kaffe... och pratar, det är livskvalitet för mig. Promenaderna i skogen med mina hundar är också livskvalitet på hög nivå,i skogen rinner liksom allt tråkigt, både ledsamhet och ilska, av på något sätt. Tyvärr orkar varken jag eller hundarna promenera när det är så varmt men det kommer väl tid till det också.
Idag ska jag kika in på din "smultronställelista" för äldsta dottern och jag ska göra en liten tripp i veckan som kommer, kanske finns det något spännande där.
Ha det gott!!
kramar lisa

Fågel Blå sa...

Hej!
Ja vilken värme vi haft,
jisses slår ju alla rekord,, det är torrt i markerna nu, och växterna hänger och slokar efter dikesrenen,
och allt är bränt och visset, det behövs nog lite regn snart,
Så fin terrinen blev hos dej, super och tack för du nämner lilla mej!
Önskar dej en fin Sommarkväll
Kram Kathrine

House and Garden by Bia sa...

Så fint du har gjort i terrinen;)...jag njuter också av värmen...fortfarande sol och varmt här:)..livskvalité är mycket olika saker för mej...att vara på torpet på somrarna är ju en av dom iaf ;))
Sommar kram bia

Jennica... sa...

Hej - första gången här för mig! :)

Ja du...denna värme. Jag gillar den också och försöker njuta av den så mycket jag kan, så länge den är här. Huset ser ut som skrutt och trädgården är som du beskriver, mest stäpplik....men det där fixar vi en regnig dag, eller hur?! :)

Kram Jennica

G:a Affären sa...

Viken vacker terrin, ja Kathrine har så mycket fint!
Under semestern brukar jag vilja jobba fysiskt men den här sommaren har det inte blivit mycket av det.
Vilken sommar vi har och jag uppskattar dessa ljumma kvällar när man kan sitta ute och småprata länge. Och vi har gjort som du, åkt och simmat i en sjö där inga andra funnits. Det blir fina minnen till vintern!

Tack för dina hälsningar och varma tankar!
Kram till dig vännen
Cia

Katta sa...

Vist är det härligt med denna värme, även om gräsmattorna blir fula. Men jag njuter nu med när det är några grader svalare. SÅ fin terrin från Fågel blå och fina blommor i den. Kram Katta

Anonym sa...

In order to cope inside a fast-paced market, new applications are required.
You can run your home based business perfectly in the event you become cordial towards the customers.
Donnie Jonston is the author of this informative article about how you can make money on Ebay Donnie has
numerous years of work experience like a writer plus working with drop shippers in the
variety of entrepreneurial ventures.

Also visit my website: http://www.imediacompass.com