lördag 12 oktober 2013

Te

Minns ni att jag berättade att jag slutade dricka kaffe innan nyåret 2011? Jag började dricka te istället och helst grönt te. Innan dess hade jag huvudvärk i stort sett varje dag, en burk Alvedon hade jag alltid med mig och var det så att jag missade min kopp kaffe på morgonen så var hela dagen i princip förstörd pga huvudvärk. Inte hjälpte det hur många koppar kaffe jag försökte kompensera med under dagen...
Så det var ett lätt val att fortsätta dricka te...har inte druckit en enda kopp kaffe sedan 2011 och har endast haft ont i huvudet två gånger och då i samband med influensa. För en tid sedan fick jag ett presentkort hos en keramiker, jag fick välja något för en bestämd summa av det han hade i sin ateljé eller beställa något av honom. De stora tekopparna på fot var ett enkelt val och sedan beställde jag en stor spillkum. Tänk er den fylld med röda eller gröna äpplen, julgröten eller en jäsande deg...
Det te jag helst dricker köper jag i lösvikt...min favoriter just nu är grönt te med mareld och ett grönt som heter Fantasi med sharonfrukt och vanilj. Det är roligt att ha vackra burkar att förvara teet i och dessa hittade jag på Ö&B. Det fanns en färg till, ska nog ta mig dit och köpa den också...
Nu ska jag ta och lägga huvudet på kudden, läsa en liten stund för att få ordning på tankarna eller rättare sagt att få tänka på något annat än jobb. Önskar er en fin söndag!
Kram,
Regina

23 kommentarer:

Hannis sa...

Vacker keramik!

Jag dricker nog alldeles för mycket kaffe. Speciellt på jobbet.

Hoppas att du har sovit gott.
Kram HAnnis

Geli sa...

Really dreamy potteries!
I wish you a beautiful sunday!
With love,
Geli

Solstrimmor sa...

Har man en sån god anledning att sluta med kaffe är det inte svårt! Vilka vackra keramiksaker och vilka häftiga burkar!

Sköt om dig.
Kramar från Eva-Mari

Melody and M.E sa...

Jag är téoman! Har alltid en kanna té på gång och en kopp bredvid mig hela tiden! Grönt té dricker jag inte så ofta men hittat ett med havtorn, som jag gillar!
Keramiken du visar är ju bara helt underbar! Mitt "habegär" väcktes direkt! Och de där teburkarna är ju ljuvliga!
Kram M.E

Ett ögonblick sa...

Godmorgon Regina!! Ja, jag vet att det är sent men idag har jag tagit sovmorgon, mitt huvud värker... och jag har precis avnjutit en kopp kaffe;)) Jag dricker precis tre koppar kaffe varje dag, varken mer eller mindre, då får jag huvudvärk, så visst är det ett gift och att det ger ett beroende, helt klart! Jag testade te för några år sedan, men magen pallade inte det.... så vi är alla olika. Underbara tekoppar och ett vackert spillkum!, vilken fin present!!! Jättesöta teburkar!! Faktiskt är det så att det finns väldigt mycket mer fina teburkar än burkar för kaffe.

Ha en riktigt fin söndag!!
kram lisa

Nellie sa...

Dricker inte heller kaffe. Har aldrig fastnat för det. En del säger att jag aldrig blir vuxen om jag inte börjar dricka kaffe, men, men... Dricker stora mängder te i perioder. Växlar mellan sorter o smaker. Just nu Soft Chai fr Indiska. Min son som nu är 15 har druckit te i flera år. Ser så mysigt ut med honom framför datorn och värsta spelen, med en stor kopp te i handen! Hoppas att du haft/har en fin helg!

Karin sa...

Superfina themuggar och de såg goda att dricka ur. Jag dricker massor varje dag och jag mår inte bra om jag låter bli. Dricker en del grönt och min favorit är NK:s Gröna Guava och ett Jasmine som jag köper i London. Ha det fint i hösten Karin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har ofta huvudvärk, har migrän. Dricker både kaffe och the, gillar bägge mycket. Så fina koppar och spillkum du köpte.
Kramar
AnnaMaria

Meta sa...

Söta burkar till teet. Vad bra att du kom på vad som ger dig huvudvärk.vad vackert spindelnätet var i förra inlägget ser nästan virkat ut.
Ha en fin söndag
Kram Meta

Meta sa...

Sitter nu i Torshälla och fikar hos dottern. Hennes flicka går i Gökstens Skolan i första klass.
Hon har bloggen mittnyavitaliv.blogspot.com Hon är inte så aktiv just nu Men kika gärna in.
Ha det så gott
Kram Meta.

Johanna sa...

Själv skulle jag inte kunna föreställa mig ett liv utan kaffe! Det är ju så förbaskat gott:) Men väldigt onödigt om det ska ge någon huvudvärk varje dag...

Fin keramik!

Kramar Johanna

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, jag förstår att du inte dricker kaffe! Huvudvärken bortsett, men inte är det gott inte, med kaffe. Och illa luktar det. Jag tycker inte om när jag kommer in nånstans och det luktar kaffe.....uuugggh.

Nej, te ska det vara! Precis! Jag tycker bäst om indiskt te, beror kanske på att det är jag van vid sen barnsben, mormors bror bodde i Calcutta och tog med te hem från bergstrakterna och det var alltid med mjölk i! Jag blir sugen bara jag skriver om det!

Burkarna var jättesöta! Det är så kul när man hittar fina saker och vi ska ju inte tala om keramiken, helt fantastiskt fin!

Och jag har precis satt en deg, men inte på långa vägar i en så fin bunke som din!!

Agneta kram

bakom berget sa...

Det var ett bra tips. Ska nog testa det jag oxå så kanske jag slipper ha ont i huvudet. Det är ju så irriterande.
Vilka fina burkar! Ska jag titta efter nästa gång jag besöker den butiken.
Kram och ha det gott nu!

Åsa.

Photo by Maria sa...

Så otroligt snygga keramikmuggar och spillkum..

Kaffe har jag aldrig gillat, mer än om man har whiskey, farinsocker och grädde i =) Te gillar jag bäst och det finns ju så otroligt många goda sorter.. Mest är det ju lösviktste som jag med dricker, men det finns mycket gott även i påsteer =)

Ha det gott..

Kram Mia

Elna sa...

Vilka vackra muggar och så kul för dig. Hmmm jag är en riktig kaffedrickare men som tur är har jag inte huvudvärk.

Kramen

Blommiga Rutan sa...

Åh, vilka vackra muggar och jäättefin skål!
Är också en tedrickare av stora mått, helst då grönt. kan dricka hur många koppar som helst på en dag, men 1 kopp kaffe om dagen vill jag gärna ha. Så skönt att du kom på vad huvudvärken berodde på!

Fin vecka till dig
Kramar Anncathrine

Bitte sa...

Jag känner allt igen det där med kaffeabstinens! Jag får också ont i huvudet om klockan börjar bli 10-11 på förmiddagen och jag inte druckit kaffe. Ingenting hjälper mot den huvudvärken!

När jag var yngre drack jag konstigt nog bara te, men det har jag helt slutat med! Jag får så ont i magen av svart te, men jag skulle ju kunna dricka grönt te? Det är ju dessutom nyttigt, det kan man inte säga om kaffe.

Vilka underbara bilder på spindelnätet i förra inlägget!

Ha en fin kväll!

Många kramar
Bitte

Vita Falkens Lantliv sa...

Hej!

Jag är en kaffekärring ;) Fast jag brukar inte ha ont i huvudet heller.

The är oxå gott, fast jag är mer för fruktsmaker.

Kram Susanne

Vardagens guldkorn sa...

Ja november är för mig en helt onödig månad! Man får göra sitt bästa för att förgylla den :)
Dina vackra muggar och theburkar är ju helt klart ett sätt! Superfina. Jag köper på mig fler och fler ljusstakar för att skingra mörkret. Maken tycker väl kanske inte riktigt att vi behöver fler ;)
Ha det gott!
Kram Linda

Fågel Blå sa...

Så otroligt vacker keramik vilken super tur du hade som vann dessa!
Ohh dom fina burkarna såg jag när jag slank in på Öb förra veckan, men jag köpte ingen, men nu ångrar jag mej när jag ser dina fina bilder,, skall nog ta en tur i helgen
Önskar dej en fin Helg
Kramar Kathrine

Lissboden sa...

Hej Regina!
Vad duktig du är som slutat dricka kaffe. Det skulle jag också behöva med tanke på min dåliga mage men det har inte blivit av. Något att fundera på när jag läser om det här på din blogg:)
Må så gott och ha en fin helg!
Kram

Cajsas Faster sa...

Te är så himla gott, fast jag gillar svart med mjölk. Och fina muggar ska det vara... de vita på fot ser "goda" ut :)

Trevlig helg, Marie

G:a Affären sa...

Själv är jag en riktig kaffemoster, det blir åtskilliga koppar varje dag. Men jag tycker om the också även om det inte blir lika ofta.
Men så fint porslin! Lycka att få presentkort hos den keramikern!

Kramar
Cia