fredag 27 september 2013

Då var det dags nu igen...

...att börja skrapa rutorna på bilen och leta reda på handskarna och se över höst/vintergarderoben och att plocka in alla pellisar och höststäda i trädgården och...
Blev lite snopen härom morgonen när bilen var täckt med tjock frost och jag höll på att halka ikull i gräset, ingen isskrapa hittade jag i bilen...herriguuu var har jag lagt dem, det var ju eeeevigheter sedan jag använde en sån... 
Nu eldas det i kaminen varenda kväll och katterna och jag slåss om att få sitta i fåtöljen framför värmen. Ljusförråden fylldes på i tid i alla fall, varje kväll tänds massor av ljus...
Den fina plåtburken från CAP köpte jag av Sofia (Sofias bod) på finloppisen hos Violan i somras. Burken passar bra att förvara värmeljus i...jag menar man ser ju när det börjar bli dags att fylla på igen...
Jag börjar vänja mig vid min nya dator och det nya programmet, det fungerar riktigt bra nu...ja och då är det ju dags för nästa grej...min ajfån uppmärksammar mig på att det är en ny uppdatering på gång. Klart jag vill ha senaste uppdateringen...men oj oj oj...jag ställde in tid för väckning (använder ajfånen som väckarklocka) och klickar ja och tack till uppdateringen. På morgonen vaknar jag och undrar vad det är jag hör...någonting spelar lite sött...jo det var väckningen, men inte med den signal jag är van vid. Startar upp ajfånen och känner inte igen någonting, allt ser helt annorlunda ut!!! 
Allt nytt inom teknik/elektronik/cybernetik/program/applikationer som finns, som ska uppdateras och som kommer, ja hejåhå, det gäller verkligen att ligga i om man ska hinna med att lära sig allt nytt...jag blir liiite trött...och lite trött är jag för det var nu dags att lämna blod igen och det tar något dygn innan man är helt på banan igen. Nu har jag lämnat blod i sex år...varje gång får man en lite check-up på blodvärde och blodtryck, det är bra. Nej nu ska jag läsa en stund och sedan sluta mina blå...hörrni, ha en riktigt skön helg, govänner!
Kram,
Regina

Å kram på dig Elisabeth i V-by!!!

30 kommentarer:

Blommiga Rutan sa...

Hej Regina!

Här har vi bara haft aningen frost, en enda morgon, men man fick en föraning om vad som komma skall. Usch och fy! Tycker om hösten, men inte när det blir minusgrader!

Min telefon säger också att den vill uppdateras, hela tiden, men jag vågar inte trycka på Ok, känner på mig att allt kommer att se annorlunda ut och att jag inte kommer att förstå hälften ens...

Skön helg till dig
Kramar Anncathrine

Solstrimmor sa...

Låter jobbigt med din ajjfååån, håller mig till en traditionell modell, lite motsträvigt tveksam till allt nytt som jag är. Inte ens facebook har jag längre, var in och nosade ett tag men hoppade ur för det är verkligen inget för mig! Men att blogga, det gillar jag:)

Hösten får vi göra det bästa av och med ljus och värme runt oss så kommer vi överleva den här årstiden också! Ha det gott Regina.

Kramar från Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bra idé och ha värmeljus i kakburken och många fina saker hade du där på hyllan.
Skrapa rutor är pest, maken tvärtröttnade och lämnade in bilen så dom satte in både motor och kupé värmare, superbra.
Ha en fin helg vännen
Kramar
AnnaMaria

Meta sa...

Ja du det är nog bara att acceptera att sommaren är slut nu. Här är grått och trist dag, jag som skall till kolonin och höststäda usch.
den där tekniken den begriper jag väldigt lite av, det blir alltid konstigt när jag gör nåt så nu får det vara som det är.
Ha en skön lördag
Kram Meta

Hannis sa...

Det där med teknik som sagt var=))

Det är lite mysigt tycker jag med hösten.
Att få dra på sig raggsockor och mysa på ett annat sätt.
Fina bilder!
Kram Hannis

Rigmor sa...

Så fina bilder!! Som från en inredningstidning med den rätta känslan.
Ja, nu är det dags att leta reda på både isskrapa och värmeljus...Vänjer mej aldrig vid det första, önskar att vi slapp den kommande årstiden...värmeljusen gillar jag däremot, och jag är övertygad om att det är jag som håller Ikea flytande vintertid...törs inte räkna efter hur många ljus jag gör slut på!!
Tack för att du kom ihåg mej på namnsdagen och ha en riktigt skön hösthelg!!
Kram kram

Huset bakom lindarna sa...

Just nu fryser jag så fort jag går ut, fastän jag har tjocka jackan på mej! Nej, tacka vet jag 20 grader plus och sol. Men man kan ju inte få allt! Jag uppdaterar inget i fånen, min son klickar igång det när han kommer hit, min räddning! Ha en fin helg! Kram/Finas mammis

lisashus sa...

Ja, dessa evinnerliga teknikprylar som alltid ska förnyas och uppdateras...börjar också bli himla trött på allt detta. Min dator håller dessutom på att lägga av - där är ju dock hela TVÅ ÅR!!!! Så trött man blir!
Jag förstår din förvåning när den uppdaterat! Huva!!!

Kylan kryper på här också och frostigt har vi haft och det gäller att förbereda sej inför kommande tider! Själv står jag nästan mitt i min flytt som ska äga rum om några veckor!

Vilken jättefin burk du hittade!
Härliga bilder på fina saker!

En skön helg önskar jag dej!
kram
Lisa

G:a Affären sa...

Så mycket fint du har där i skåpet. Jag tycker det var ett fint sätt att förvara värmeljusen på, och praktiskt. Beundransvärt att du är och varit blodgivare så länge!

Kramar
Cia

Anonym sa...

Ja, vi hadde første frost natt til fredag vi også, så det var bare å skrape is av ruten før jobb!
Så sommeren er nok over for denne gangen, men så går vi nye årstider i møte som har sin sjarm:)
Nydelige bilder:)
Ha en herlig kveld
Klem Merete

Ett ögonblick sa...

Ja nu är frosten här, inget jag gillar precis... årstidernas charm??
Kaminerna eldar vi också i, det sprakar mysigt och både hundar, kattor och jag slåss om att sitta närmast;)) nja det är väl inte så farligt, men visst är det gott. Ljus, ljus i massor...vilken jättefin ljusförvaring du har! Det var ett bra sätt och vackert att använda en gammal burk på. Jag har lite svårt att ha ätbart i dom men ljus...super!!!

Ha en fortsatt skön helg!!
kram lisa

G:a Affären sa...

Måste få berätta att klisterremsorna till fönstren finns fortfarande, tack o lov! Kan se dig som barn sitta och blöta upp dem.

Önskar dig en fin söndag!
Kramar
Cia

Rigmor sa...

Tack för kommentaren hos mej angående bilderna!! Jag har inte nån direkt avancerad kamera, en Pentax K-30 med lösa objektiv. Dels ett vanligt 18-55mm som jag använde mest i onsdags, sen ett zom som sträcker sej till 300mm, men det är jag inte riktigt nöjd med. Sen ett macro, 90mm 1:2,8. Fråga mej inte vad siffrorna står för...*skrattar*, men macrot har du ned till bländare 2,8 på. Pentax är ju inget stort märke, men idag är nog de flesta digitala kameror ungefär lika bra, sen finns det ju olika finesser som avgör vad man väljer. Eftersom jag hade en gammal Pentax förut och objektiven passar även till den nya, så var ju inte valet så svårt. Fast efter onsdagen förstår jag vitsen med en kamera med fast objektiv...Ankis tar kanonbilder, å så slipper hon byta objektiv hela tiden...
Ha en fin fortsättning söndagen!!
Kram kram

Hanna sa...

Ha en fortsatt fin söndag.
Kram
Hanna

Hanna sa...

ja det är mitt växthus.

Rosa i huset i vitt sa...

Ja frosten har hittat hit med...orkar inte uppdatera allt ...på datorn uppdateras det automatiskt när jag stänger av, men inte på telefonen.
Jag uppdaterade en gång och då kom jag inte in med ett enda lösenord på telefon
ha en bra kväll
kram Rosa

Anki sa...

Hej... så trevligt att du tittade in till mig :) Det är det här som är så härligt med bloggandet... man hittar trevliga människor som också bloggar och det ar alltid lika kul!
Ja, det här med tekniken... hm... tur man har tillgång till datorkunnig son - kan väl säga som så... jag har ingen "smart telefon"... men en "smart son" :)
Mycket att titta på och mycket att läsa här hos dig... kommer säkert tillbaka :)
Önskar dig en fin dag!
Kram

Maria sa...

Vilken underbar header... så himla himla höstfin!!! Gillar den massor och lite extra gillar jag de fina keramiksvamparna!

Det här med uppdateringar kan ju vara lite spännande... men tänk vad mycket vi lär oss när vi håller på all den här IT-tekniken. :) Hoppas att du snart finner dig bekväm med den nya uppdateringen!

Önskar dig en fin start på veckan! Här får vi också skrapa frost på bilrutan och på kvällarna kryper vi ner under tjocka filtar!

Ha det gott!
Kram♥

Sofia sa...

Hallå!
Ja, visst är man lika oförberedd varje år... oj, blev det kallt???? =)
Fint burken passade där...
Kramis Sofia

LÁrt de Vivre sa...

Skrapa rutor...redan...usch, det får gärna dröja länge än. Härliga bilder du presenterar.

kram Kajsa

House and Garden by Bia sa...

Här är en till som tänder ljus stup i ett....men det är ju så mysigt, eller hur?............och visst är hösten här nu ;)))........fast det har blivit lite mildare nu ;)
Trevlig kväll!
Kram bia

Margot sa...

Fina bilder du bjuder på! Jag har nyligen skaffat ajfån och precis lärt mig använda den så jag vill inte alls ha några uppdateringar än, står emot så länge det går:)
Här har vi haft snudd på frost en natt och regnskurar några nätter, hoppas den riktiga frosten håller sig borta ett tag till! Men det är bara att inse att det behövs vantar och jacka på morgnarna när man ska iväg till jobbet! Tacksam att jag inte behöver använda bilen utan kan cykla till jobbet på fem minuter:)
Ha en fin vecka!
Kram Margot

Erika sa...

Plåtburkar kan man aldrig få för många av. De är så fina och har ofta en egen historia att berätta, även om man ibland får gissa sig till den. Fantisera lite om vem som har haft den och vad det har varit i den. Jag har mormors gamla kassakvittoburk kvar. I den låg konsumkvitton som hon fick återbäring på varje år. Fint med kooperativet sa alltid mormor! Jag håller med. Fina bilder! Kram!

Browneyedgirl sa...

Godmorgon =)
Vad mycket fint du visar. Ljus kan man inte ha för mycket av nu <3
Skrapa rutan fick jag med göra, utan vantar för dom måste jag hitta och med en skrapa som sett bättre tider. Men nu är jag redo so bring it on =) Kram och hoppas du snart är på banan igen.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej, jag igen
Tvi tvi tvi för denna envisa kylan, imorse hade jag glömt sätta i sladden. Fast vi var två som skrapade, då är det lite ok.
Kramar
AnnaMaria

Hanna sa...

fina bilder.
Ha en fortsatt fin torsdag!
Kram
Hanna

Helens Universum sa...

Här i södra delen har det inte behövts skrapa några rutor ännu, men det kommer väl!
Kram Helen

Snäckskalsdalen. sa...

Man kan visst ta sitt betalkort och skrapa med har jag hört. Nu är jag ju bestulen på mina, men det är nog ett bra tips!

Visst är det fint nu när det är svalare ute, jag älskar den här tiden och har svårt att komma in från skogen när jag varit där, jag vill liksom stanna kvar bland mossan och alla vackra skuggor.

Jag har inte laddat ner nya ios ännu, jag vet inte varför, men det kan nog vara som du skriver, man tycker det blir liiite för mycket ibland. När man precis lärt sig det gamla kommer nåt nytt...

Agnetakram

Tulipa sa...

Du skriver så igenkännande och bra!
Härlig läsning!

Det där med uppdateringar, det är så tröttsamt, det är ju liksom hela tiden känns det som, av olika program... Jag har inte vågat uppdatera i-phonen just pga av det du skriver...Räcker att diverse appar ska uppdaters hela tiden...
Teknikens liv, som man inte är så riktigt haj på))! Men som man behöver!

Ha en skön helg!
Med frost och sol och virvlande löv och värmande brasa...

Kram Mariette

Black Iris sa...

Jadu, det blev verkligen annorlunda både på ajfånen och ajpadden efter uppdateringen.. Nu har jag vant mig men oj vad det klagades från alla håll. Ingen verkade nöjd..

Kram Maidi