söndag 2 juni 2013

Ljuvliga liljekonvaljer...

...vit fresia, champagnefärgade rosor och vitbrokig murgröna hade jag i min brudbukett, då för 19 år sedan. Liljekonvaljerna plockade jag själv och lämnade till blomsterhandeln som band buketten. Det året var liljekonvaljerna de största och vackraste jag någonsin sett...
...efter en underbart god middag på en mycket trevlig restaurang i onsdagskväll på bröllopsdagen, gick jag en promenad till "mitt" liljekonvaljställe. Det föll ett fint, ljummet försommarregn och när jag närmade mig platsen kände jag liljekonvaljdoften i luften. I år var liljekonvaljerna lika vackra som då för 19 år sedan. Alla de rara vita klockorna på stänglarna var utslagna...
Har ni som jag en eller ett par favoritställen/platser i ert hem där ni gillar att ta era bilder? För mig beror det på när jag har tid att ta bilderna, på morgonen är det i köket och på eftermiddagen blir det matrummet. Det är ljuset som avgör det, för jag har morgonsol i köket och eftermiddagssol i matrummet...    
Nu ska jag sätta igång att göra cheesecakes. Den sjätte juni hålls det studentfest här, det är lilla dottern som avslutar sin gymnasieutbildning...och var har den tiden tagit vägen? Det är en härlig tid nu, hänryckningens tid, glada barn slutar skolan och har ett långt sommarlov framför sig (så kanske lärarna också känner?) Studenter firar och framtiden ligger framför dem...en del fortsätter att utbilda sig, andra har eller söker jobb, en del har andra planer...flera av mina bekanta har ungdomar som ger sig ut i världen för en tid...hur som helst är det en spännande tid som väntar dem. Det jag vet är iaf att när jag tog studenten hade jag ingen aning om vart jag skulle vara idag, livet tar sina kringelikrokvägar...
Kram,
Regina 

20 kommentarer:

Hannis sa...

Så vackra bilder!
Doften påminner mig om min gammelmormor. Hon älskade liljekonvaljer!

Kram Hannis

Ps. Favoritfotostället är faktiskt min säng. Men jag kan inte visa obäddad säng jämt så det hoppas runt lite här när det gäller foto=))

Felix sa...

Härligt med liljekonvaljer som doftar! Grattis i efterskott på bröllopsdagen! Då har vi bröllopsdag nästan samma datum i maj. ;-) Vi hade 31-årig bröllopsdag den 29 maj.

Det är härliga festtider nu.

Försommarhälsningar
Elisabet

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fin "firning" av bröllopsdagen! Och buketten, både brud- och den på bilden, både låter och är underbart vackra!

Ja, nu är det skolavslutningsdags, det är bland det mest både vackra, sentimentala och underbara på hela våren/försommaren! Fina klänningar, sol, blå himmel, syrener och svenska flaggan och alltihopa.

Nej inte visste man då var man skulle vara idag och jag funderade inte på det heller! Faktiskt inte, det var bara kul allt som var!

Agneta kram

lisashus sa...

Vilka underbara bilder på liljekonvaljerna! Så fint du har kombinerat och man får samtidigt en känsla av tidens gång...!
Jag har också liljekonvaljer som en av mina favoriter, och tänker också osökt på sången/dikten "Kung Liljekonvalj av dungen...", och får samtidigt en känsla av en vacker smärtsamhet! Jag hade egenplockade liljekonvaljer i min brudbukett och mandelblommor i håret...! Ja, den här tiden händer många positiva saker - avslutningar, festligheter av olika slag.
Ha en fortsatt härlig tid och lycka till med studentfesten!
Kramar
Lisa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag minns min student väl fast det är längesen, alla glada fester. Och inte hade man en aning om vad som väntade.
Jättefin bukett, fint och plocka varje år till bröllopsdagen.
Kramar
AnnaMaria

Sabelhagens Olivlund sa...

Vackra bilder!! Underbart med liljekonvaljer, ser dem när vi går ut med hunden, men har inte plockat någon bukett.
Ha det gott.
Kram Maria

annika sa...

Känner doften av Liljekonvaljer fastän inga finns i huset. Brukar plocka en bukett hos svärmor på landet.

Jo det ska bli skönt med sommarlov och det känns också lite förväntan i luften för man vet inte vad denna sommar ska innehålla.
Lycka till med studentfirandet.

Kram
annika

Solstrimmor sa...

Så vackra bilder, Regina! Grattis på bröllopsdagen, vilken härlig tid att fira i:)
Så skönt att du kan lyfta huvudet igen efter allt tråkigt som tyngt dig. Och så bra att axeln är så mycket bättre!

Tack för dina rara kommentarer hos mig! Nu är jag på banan igen...

Kramar Eva-Mari

Sirpa sa...

Hej Regina! Grattis på bröllopsdagen! Så vackra bilder du har och Liljekonvalj är ju så himla fin blomma!
Min minsta dotter slutar första gymnasiet nu så två år till! Men äldsta tog studenten 2008!
I år blir det två studentfester att besöka!
Önskar dig en skön kväll och en bra början på veckan!
Kram Sirpa♥

Tina sa...

Så vackra men jag tål tyvärr inte doften..allergi!

kramen

Lövkojan sa...

Underbara, doften är underbar om än nysframkallande:)
Grattis i efterskott, tänk vad tiden går!!
Ja jisses, om man vetat allt som skulle hända, vad hade man tänkt då..

Ha det fint, kram Marie-Louise

G:a Affären sa...

Så vackra bilder!
Liljekonvalj passar verkligen i brudbuketten och jag kan förstå att din bukett var vacker. Härligt att ditt ställe fortfarande finns kvar!
I dessa dagar tycks många ungdomar välja att resa ut i världen en tid, innan de kommer hem och pluggar. Visst blir vägen ibland krokigare än man tänkt sig, inte dumt det heller.

Kramar
Cia

Prinsessorna på Bellevue sa...

Hej och kul att hitta hem till din fina blogg! Ja, liljekonvaljer är det bland det finaste jag vet! Det hade jag också i min brudbukett!

Kraam
Petronella

Rosa i huset i vitt sa...

liljekonvaljer är så vackert
ha det bra
kram Rosa

Bitte sa...

Liljekonvaljer är nog en av de allra sötaste blommor som finns, det var min morfars älsklingsblomma så jag tänker alltid på honom när jag ser dem :-).

Vilken fin bröllopsdag ni fick med god middag och sedan en liten kvällspromenad till liljekonvaljstället. Jag förstår att det måste ha varit många minnen som strömmade över dig!

Jag förstår också att du har fullt upp nu om dottern tar studenten om några dagar. Hoppas att hon/ni får en underbar dag med många glada minnen!

Många kramar
Bitte

Elna sa...

Vilka vackra bilder och fina minnen. Du får ha en skön kväll.

Kramen

Anonym sa...

då gäller det att glädjas som jag gör utav varje dag, tillsammans med min 7-åring som nu skall börja skolan till hösten ;)

All glädje som hon sprider, bättre att ta emot den ist för alla kalla vindar som kommer från min mor..

Älskar din blogg.. så naturligt och härligt !!

tack för att du finns..

//
Elisabeth i V-by

susanne sa...

Älskar liljekonvaljer! Fina foton har du tagit!

Inspiration i vitt sa...

Stort grattis till eran bröloppsdag, hoppas att er lycka alltid varar. Jättefina bilder du tagit Regina, du är så duktig. Här vankas också student och tusen andra saker. Kramar i massor/Ingela.

Tulipa sa...

Vad fint du skriver. Om bröllop, minnen, livet, studenten...Visst är det speciella tider nu. Så mycket förväntan och längtan och hopp.
Kan tänka mig att det är fullt upp inför studenten. Föräldrarna verkar mer som regel än undantag,!, ta ledigt en hel vecka innan studentmottagningen ska vara. Så ja, nog har det blivit en stor grej av studentfirandet.

Och vart man sen tar vägen i livet...Det är inte lätt alla gånger.
Jag skulle aldrig stanna kvar i Knäred, men jag kom tillbaka hit och fann det jag sökte och cirkeln blev sluten.

Hoppas veckan blir underbar och fantastisk för dig och din familj!

Stor kram Mariette