onsdag 2 mars 2011

Mars

Blunda...vrid huvudet lite åt vänster...upp med hakan lite...känner du? Solstrålarna värmer huden i ansiktet...känner du att det är bara lite kyligt om fötterna...inte undra på när du står där i snön med raggsockor och foppatofflor...Lyssna...hör du skogshuggarens såg långt därborta...ljudet är inte ens obehagligt utan låter mer som en brummande humla...hör du, det är inte bara Talgoxens trall nu, du kan urskilja andra fåglars drillar också...hör du att det droppar glatt från taket...hör du de spröda tonerna från vindspelet som blev kvar från sommaren...Andas...dra in luften i lungorna...känn doften av den friska luften mättad med sol, smältande snö och takdroppets droppar...känn också doften av kaffet i din mugg...andas in långsamt...andas sakta ut och känn hur axlarna sjunker ner...snart...snart...snart...
Sen vår 2010
Kramar,
Regina

21 kommentarer:

Mina Gouldsamadiner sa...

Åååh så underbart,ljufligt du skriver.Mmm...snart är våren här!!!
Kram Hem Ljufva Hem

Unknown sa...

Ja, idag värmer solen riktigt ordentligt.
Härligt, och en härlig liten myshörna har du också.
Camilla

hemma hos lilla mej sa...

Ja idag värmer solen ordentligt .Bara så himla underbart.Vilken mysig liten hörna du har gjort.Önskar dej en fin dag.Varm kram Rita ♥

Alice & Elvira sa...

Underbart du skriver! Har haft lite plusgrader och takdropp här några dagar så nu njuuuuter man verkligen! :)

Önskar dig en toppendag!
Kraam Catarina

Hannis sa...

Oja...Det tackar jag inte nej till!
Att andas och känna den värmen från solen.
Som du skriver, snart=))

Kram Hannis

Unknown sa...

Visst är det härligt när solen knäpper upp jackan där man sitter mot stugväggen och takdroppet gör hål i snön?! .......... speciellt idag när värmen även tinat upp mitt avlopp!!
Firar med sauna ikväll!

Kram
Ingemar

annika sa...

Härligt och sinnligt beskrivet om hur en solskensstund i den annalkande våren kan upplevas.
Snart får du sitta där på altanen och ta en fika!
Vi har också takdroppsväder i dag. Blev bjuden på supergod lunch som intogs med en härlig utsikt över stan. Vi var på 4:e våningen på Eyravallen.
Kram
annika

Johanna sa...

Vilket härligt inlägg! Det där med att stanna upp och njuta är så vansinnigt viktigt! Tack för din härliga kommentar på mina humoristiska mårbackor :) Stor vårkram till dig!//Johanna

Nyanser av vitt sa...

Åh vad fint du skriver. Jaaa busskur och holk "here we come"
Kram Agneta

Lisas torp sa...

Ja, precis på pricken beskriver du hur det var idag! Vilken ljuvlig dag vi fick! Tänk, så skönt det kan vara och så svältfödda vi verkar vara på sol och ljus!
Tack för en härlig inlägg!
Kram
Lisa

Elle sa...

Vilken snö menar du...? *blink*

Visst var det en ljuvlig dag. Idag kände man att det inte dröjer länge tills man kan springa omkring i t-shirt och kjol!!

Tanka sol!
Kram Elle

Hoffmans Design sa...

Åh vad fint du skriver man blir så glad av sån text.
Jag längtar.
Ha en go vecka
Kram

Photo by Maria sa...

Så mysigt vårigt.. Tyvärr har inte solen visat sig hos mig och inga våriga fågelsånger har hörts.. men snart visar sig nog solen här mad..

Kram Mia

Cilla sa...

Ville bara säga hej då jag kikar in för första gången.. Vilken mysig blogg du har!!
Återkommer gärna / Cilla

Marie//Tekla Maräng sa...

Håller helt med det du beskriver så bra allt det kändes i dag.
Kramar:)

skifferhuset sa...

Inte passar då det fina du skriver in här i Dalsland, mulet, kallt och trist väder, men jag kännde liksom våren utav det du skrev! Hoppas solen kommer hit nu! ;) Kram Iréne

Tidsmästarinnan sa...

JAAAAAAA!!
Idag kände jag solen! Helt underbart. Ska verkligen försöka ta mig tid att uppleva denna våren och njuta av framstegen (till exempel vore det ju väldigt trevligt om typ en meter snö på trallen utanför ytterdörren försvann snart :-)
Kram kram
Susanne

Stina sa...

Ja, nu längtar man som bara den.:-) Kram Stina

Ett Vitare Hem sa...

Jadu finaste vän som vi längtar efter vår sitter här och kollar i ett på termometern för att det ska bli +grader, snart så tyvärr är ju nätterna så kalla att vi kommer få vänta i en evighet ;o)vill ha vår nu ju....
Ha en härlig dag!
Kram/Lena

Bitte sa...

Tack för din fina hälsning hos mig! :-) Nej, Noomi har inga skruvar eller stift kvar nu, tror vi i alla fall. Vi fick inte riktigt klart för oss hur det låg till. Hon verkar i alla fall inte ha ont längre, men är lite stel ibland.

Vad många inlägg jag har missat hos dig, jag har suttit här en lång stund nu och läst ikapp mig! Vad mycket fint du har, jag tyckte så mycket om det "gröna" inslaget :-). Grönt är skönt, heter det ju. Den gamla väggklockan blev så vacker som vit!

Ha en fin dag, hoppas solen skiner på dig!

Många kramar
Beatrice

Gudrun sa...

Ahhh, så härligt.
Mera.

Ha en fin dag.
Kram