fredag 21 januari 2011

Kärlek och tidlöshet...

Maken tar sin bil och åker före mig varje morgon och igår morse när jag kom ut till min bil fick jag se det här på vindrutan...är det inte kärlek?=)
Som några vet hade vi inbrott då mycket blev stulet från vårt hem, bl.a. alla mina smycken som jag samlat på mig under många år ända från barndomen. Den här ringen är en av de första smycken som jag köpte efteråt, den blev liksom brytpunkten för den sorg jag kände.
...sakta men säkert har jag tagit tillbaka mitt hem, för det kändes inte som mitt...någon hade klampat in här och tagit sig friheter, raserat mina personliga gränser och berövat mig på min trygghet här i livet...hemmet där man förväntas kunna känna sig trygg...
...för drygt ett år sedan började jag omvandla mitt hem, måla, köpa "nya" möbler, tapetsera, köpa nya saker...sätta min stämpel, här bor jag... Betonghjärtan som rara Agneta med Vita små hjärtan skickade med då jag vann en vacker spets hos henne...
Vi talar om att det är viktigt att leva här och nu, man ska inte leva livet i förväg och inte heller leva kvar i det gamla. Jag försöker att leva här och nu, genom att jag inte fastnar kvar i sorgen och ilskan känns det som jag tar revansch...
Den här underbara urtavlan har jag köpt av Kathrine med bloggen Fågel Blå och Fågel Blå bloggbutik. För mig blir det så otroligt symboliskt med en klocka utan visare...du kan bara leva här och nu, kan inte avgöra hur mycket tid som förflutit, inte heller avgöra hur mycket tid som är kvar...tidlöshet...
Tack kära Kathrine för att jag fick möjligheten att köpa denna vackra urtavla.
*
Jag önskar er alla en underbar helg!
Kram,
Regina

25 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så vakre bilder! Virkelig romantisk med hjertet din mann hadde risset i isen på bilvinduet, det må være ekte kjærlighet ♥

Kan ikke forestille meg hvordan det var å ha noen som tok alle fine ting fra deg, men som du skriver, å leve godt og sterkt videre er den beste hevn når noen gjør oss urett. Ringen som symboliserer den nye starten din er fantastisk vakker *♥*

Hannis sa...

Klokt med dina tankar om revansch!
Kan bara föreställa mig hur kränkande det måste kännas att någon gjort så i erat hem!

Underbara bilder från ditt hem!
Log stort av hjärtat från din man.

Kram Hannis

Huset vid ån sa...

Hej Regina!
Vad mycket fint du visar, jag förstår att det måste ha varit hemskt att ha haft "påhälsning" av främmande människor i ens hem.
En ren mardrömm! Men bra att du kan bearbeta det på bästa sätt o tänka positivt. Det är nog en bra medicin för att komma vidare....

Tråkigt att det inte fungerar det du skrev om, det är lite konstigt för jag får ju andra som följer mig....
Tyvärr är jag ju så förbaskat oteknisk så jag förstår ju mig inte på sånt där! Fniss....
Tacka vet jag penna o papper!

Önskar dig en riktigt trevlig o skön helg!
Kraaam Therese

Rummet för välbefinnande sa...

Så bra inlägg!!!!!!
Läser, sen läser jag igen.....
Det måste vara en så svår sits att hamna i - att inte känna sig trygg i sitt eget hem. Men, du är så otroligt stark som väljer att tänka som du gör, att ta din "revansch" just genom att inte hålla liv i det gamla. Du är fantastisk. Symboliken med klockan är så bra!
Jättevackra bilder - tack, för det här inlägget kommer jag att bära med mig i idag när jag ska gå och plocka i min ensamhet. Det kommer att ge upphov till många insikter känner jag.
Ha en fin lördag du kloka kvinna.
Kram Mia

Home No.1 sa...

Hej, vad obehaglig känsla att bli berövad på det man tror är i tryggt förvar. Förstår din känsla av en revansch och att du inte fastnar i det som var utan går vidare här och nu. Så fint urverk vilken charm! önskar dig en fortsatt trevlig helg! Kram Annica.

♥Zink & Vita ting♥ sa...

Innan jul satte vi in larm i huset då det har varit så mycket inbrott i byn... senast i natt var nån inne på granngatan.
Tycker att du är väldigt klok i dina tankar vet inte alls hur jag skulle reagera om någon tog sig in här... om jag skulle vilja bo kvar ens...

Vacker är din klocka och din ring!

Varma lördagskramar Mimmi

Elle sa...

Vilka kloka ord. Man borde verkligen leva i nuet och inte titta fram eller tillbaka hela tiden. Klockan är en fin symbol. Jag hoppas att du hittar tillbaka tryggheten snart.

URfina bilder! *blink*
Ha en skön helg!
Kramar Elle

Inspiration i vitt sa...

Vilket fint och innehållsrikt inlägg. Förstår att det är viktigt för dig med förändring och du gör det åt rätt håll, det märker man mellan raderna. Din urtavla är underbar och det är du med. Kram på dig/Ingela.

Hoffmans Design sa...

Inte roligt när man får inbrott och detta kämpade tillbaka med att veta att någon har varit i mitt hus.
Vi har satt larm på vårat och det var det bästa vi har gjort.
Otroligt vackar bilder du bjuder på och sicken fin ring. Jag hoppas verkligen att dina smycken en vacker dag dyker upp.
Kram

Anette sa...

Du är väldigt klok du...att inte fasta i bitterheten och sorgen...men jag kan förstå hur det kändes. Du har lyckats bra med att hitta fina ersättningsgrejor minsann. Jättefina urtavlor! Så gullig man du har som ritar hjärtan åt dig!
Kraaamar i massor från Nettan

Unknown sa...

Vilket fint inlägg där du beskriver din revanch mot objudna gäster. Beundrar din styrka att gå vidare. Har väldigt svärt att tänka mig hur jag skulle känna om någon tog sig in i mitt hem...vår trygghet bor ju även där.
Ringen och urtavlan var väldigt fina men allra finast var nog hjärtat från din man. Oplanerd och spontan kärleksförklaring på ett enkelt sätt värmer ända in i själen.
Ha en fortsatt bra helg. Kramar Ing-Britt

Fågel Blå sa...

Åhh så fint det var med hjärtat från din man!!!
Och ringen så vacker,,, och spå fint du skriver om tiden!
Och så vacker urtavlan är hos dej!
den har hittat hem!
Önskar dej en fin Söndag!
Kram Kathrine

Vita små hjärtan sa...

Hej Vännen!!!!
Men så gulligt! Ja det kallas kärlek.......
Gamla urtavlor är ju så charmiga!!!!!
Önskar dig en fin söndag!
Kram Agnetha

Anna-Lena sa...

Åh, Regina! Här har jag missat något stort. Så fruktansvärt tråkigt och kränkande för dig och din familj. Ens trygghet blir ju helt rubbad. din revansch låter bra. Ringen du köpte var verkligen fin och vi får hoppas att den är början på något gott. Urtavlan är underbar, såg den hos K. och den passar verkligen fint hos dig!

Ha nu en jätteskön söndag em och kväll!

Kram Anna-Lena

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så det var hos dig urtavlan hamnade, kommer ihåg jag såg den hos Kathrine. Så otäckt med inbrottet, fruktansvärt och mista så kära saker. Men det är en jättevacker ring du köpt, en bra start till nya smycken. Jättegulligt med hjärtat, det är kärlek.
Ha en fin kväll
Kramar
AnnaMaria

himlaverket sa...

Underbar urtavla, och så skönt att det inte fanns några visare...
Låter fruktansvärt med inbrott, man kan nog inte föreställa sig det, att inte få ha sin integritet ifred.
Bra kämpat , trots allt. Urtjusig ring...
kram ullamaria

Vintage House sa...

Fy vad hemskt för er, det är verkligen något som man inte vill uppleva.
Mycket vacker urtavla.
ha en fin kväll
ta hand om dig
kram
sandra

linnea-maria sa...

Vilken vacker urtavla! Det måste vara en stor sorg att bli av med sina smycken och kära ägodelar. Jag vet inte om det hjälper men vi har larm på huset, jag hoppas att det avskräcker. Många kramar /Therese

Elle sa...

URkul att du kom till mitt spa igår! *ler*
Kan behövas ibland, eller? Gick åt en jäkla massa Nivea...för att inte tala om Glühwein! *blink*
Önskar dig en bra start på veckan!!
Kramar Elle

Unknown sa...

Tack du rara för din kommentar den värmde mitt hjärta! Nu ska jag njuta lite av dina underbara inlägg, har ju tyvärr missat endel i bloggvärlden nu när det varit slut tampen på skolan. KRAM

Nyanser av vitt sa...

Vilket starkt inlägg vännen men jag är lite arg på dig :O)klart du skulle sagt hej så vi fick träffas. kanske nästa mässa då
kramis

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Underbart söt kärleksförklaring.
Och den urtavlan är bara så himla fin.

Ja du, att ha inbrott måste kännas frukstansvärt. Kanske inte på grund av vad som blir slutet, om det inte är sådant med sentimental värder dvs, men just för att någon totalt oinbjuden varit inne i ens hem. Hemmet är ju lite av ens trygghet, där vi är oss själva och slappnar av. Där vill man inte ha intrång. Men härligt att du tar revansch! :-)

Hoppas du har haft en fin måndag!

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Sanne ord!
Skjønner godt at det dere har vært igjennom føles sårt og uhyggelig..huff,- hjemmet er hellig, og svært personlig!
Godt du tok det "tilbake" og gjorde det ditt igjen:)

Ønsker deg en fin uke!

ps.søt mann du har:)

Stina sa...

Gullig gubbe du har. Sådana ska man vara glad över.:-) Kram du gumman
Stina

Handgjorda drömmar sa...

Hej vännen!
Tack för din goa omtanke :) Det värmer verkligen ska du veta...
Jag har det ganska bra... lite för mycket jobb och lite för lite tid för sånt som jag egentligen vill göra... Känns frustrerande och jag blir lite smått sorgsen när jag inser att tiden och energin inte riktigt räcker till. Det har ju gett så himla mycket att blogga! Jag har ju "träffat" så många härliga och underbara människor (ta åt dig!!).
Förhoppningsvis skall tiden och lusten komma tillbaka - det är ju vår snart (hoppas jag!!)och energin brukar ju komma tillbaka med ljuset!
Varma kramar från mig