fredag 17 september 2010

Projekt tvättstuga

Det finns utrymmen i huset som jag tycker är svårare än andra att inreda och få ordning på. Vårt förråd ska vi inte tala om. Jag kan inte säga att jag vet exakt vad som finns där i alla skrymslen, vrår och kartonger. När jag rotar runt där hittar jag ofta saker som jag glömt bort och som kommer till användning igen. Tvättstugan är ett annat utrymme. Den är pytteliten, trång och det är mycket som ska rymmas, men nu har jag börjat projekt tvättstuga. Började med att måla fönstret vitt och sätta frostat insynsskydd på fönstret.
Sen gjorde maken en hylla för lite småsaker och pynt. Stänkvatten med rosdoft gör strykningen till ett somrigt och väldoftande nöje.
Fina linnehanddukar loppade vid lite olika tillfällen.
Loppade även en fint broderad tvättpåse, med extra fickor för strumpor och näsdukar. Tänk att dessa två fickor är lika stora!? Nu för tiden tror jag nog de flesta använder pappersnäsdukar.
I fönstret ligger ett gammalt klappträ som jag fått av en gammal farbror. Klappträt tillhörde hans mor och han hittade det ute i sin vedbod. Tur att det fanns kvar och inte blev ved.
I fönstret hänger den andra av de små rosknoppskransarna som jag gjort.
Projekt tvättstuga fortsätter. I går inhandlades skenor, konsoller och hyllplan. Har tänkt att jag ska få ett bra system för allt som vi källsorterar. Om ni källsorterar, hur har ni ordnat för det hemma? Har ni några bra tips?
Önskar er alla en riktigt mysig fredag och en trevlig valhelg!
Kram,
Regina

11 kommentarer:

Verasantik sa...

Hej.

Ska bli spännande att följa ditt tvättstugeprojekt. Vår är också rätt liten och det är svårt att få någon ordning som håller i längden. Sen måste jag få säga att jag tycker att du är en otroligt kreativ person som gärna delar med sig av tips och trevligheter. Hur hinner du med allt....?
Ha en trevlig helg.
Kram Eva.

Lisas torp sa...

Du är verkligen på gång som fixar i tvättstugan också!
Jag är övertygad om det kommer att bli jättefin! Ska bli kul att se fortsättningen!
Ja du - källsorteringen blir nog lite hipp som happ, mest i påsar som hänger lite undanskymda här och där - plåt och plast får gå i samma påse, sen sorterar jag på själva soptippen sen.
Men så skönt det skulle vara att ha utrymmer för sådant!
Ska bli kul att se hur du löser det!
Ha en härlig helg!
Kram
Lisa

Sirpa sa...

Hej!
Allt det där låter och ser mycket fint ut!
Jag blir inspirerat att göra om i våran badrum!
Jag sorterar men har inte nån bra tips för jag har alla de "punkterna" lite här o där :)
Små fåglar kvitrade, ska du också till Falun?
Har en mysig fredag!
Kram Sirpa

♥Zink & Vita ting♥ sa...

Vilka fina saker du har!!
Vi är ju nu färdiga med vår groventré som rymmer tvätt...
Mini utrymme där mycket ska få plats...
Vi har under vår bänk satt stora korgar från Ikea som vi monterat hjul på. I en har vi tvätt och i en har vi en papperskasse där vi samlar återvinning. Denna tömmer vi sedan och soeterar upp... får inte plats med en kasse eller låda för varje återvinning inne.
Jag hoppas att du förstår min glasklara förklaring *asg*

Kram Mimmi

Country Hill sa...

Ja tvättstugan är liksom ett kapitel för sig, här ska tydligen allt rymmas tvätt saker som ska kastas! Ska liksom vara rent och fräscht samtidigt som en maasa skrot! Vem får ihop den ekvatione? Ska bli spännande att se hur Du löser det.
Ha en fin helg!
Kram Lena

Roses & Angels sa...

Så härligt inlägg om tvättstugan. Mmm finns det nåt bättre en väldoftande strykning. Underbart. Sött litet hjärta och fina bilder. ha en fin helg kram

Home No.1 sa...

Hej här är det fart minsann! Tvättstugan har jag inte lagt något krut på fast det skulle mycket väl behövas...roligt att du gillade boken:-)
det var så kul att träffas...hoppas det blir fler gånger! Kram Annica.

Ett Vitare Hem sa...

Åh tycker tvättstugan är svår vill få den mysig eftersom det är insyn direkt från köket så är det inget kul när den är rörig men med fyra tonåringar/barn är det inte helt lätt att få till den då de tycker att det funkar bäst att bara kasta in saker där ;o)
Ha en fin dag!
Kram/LenaS

Fågel Blå sa...

Åh så fint du har i din tvättstuga!
Blir riktigt avis ( ler )!!!!!
Underbara bilder från ditt fina hem!
ha en fin helg!
Kram Kathrine

Sirpa sa...

Önskar dig en fin pyssellördag!
Kram Sirpa

Lissboden sa...

Hej Regina!
Det kommer säkert att bli fint i din tvättstuga om du får fixa och dona.
Jag skulle också vilja börja ta itu med vår men det får bli vid ett senare tillfälle.
Vi sopsorterar mest under diskbänken och sedan åker det ut i garaget inför väntan på leverans till sopstationen. Det är maken som handhar det så jag behöver inte bry mig så mycket, tack och lov.
Må så gott och ha en fortsatt trevlig helg!
Kram från Maria