onsdag 28 april 2010

I mitt kök...

Hej alla goa, rara!
I mitt kök trivs jag bäst, här skrotar jag runt och plockar om saker mest hela tiden. Mina köksskåp är från 70-talet, de var mörkbruna ända fram till 1995. Under åren har en mängd barn, mina fyra egna och en mängd "lånade" (har varit kommunal dagbarnvårdare) plus ett par hundar slitit hårt på köket. Då, i augusti 1995, fick jag en vecka "över" mellan jobb och att jag skulle börja plugga. Då målade jag om alla skåpluckor vita. Vi hade helt enkelt inte råd att byta kök. De lejongula glasen satt kvar i vitrinskåpen länge, men i slutet på förra året tog jag bort dem. Funderade ett tag på om jag skulle sätta dit hönsnät istället, men nu i helgen fick jag för mig att pröva med ett skirt spetstyg och så här blev resultatet.
Jag är inte född Våg för inte, velig säger en del om oss Vågar, men vi vill ju bara väga för och emot några gånger först innan vi bestämmer oss ;-) Det är det jag gör ständigt....väger för och emot, ska jag ha den där romantiska stilen eller ska jag ha den där råa, rostiga??? Jag väljer båda, lite diplomatiskt, jag blandar, det får bli min stil.
Jag har mängder av gamla glasburkar, de är så vackra att fylla med små prylar eller annat som t.ex. råsockerbitar eller flingsalt. Den lilla skopan köpte jag hos Tant Elwira i Gävle. Grönt glas är jag lite extra svag för, men det vet ni ju redan...
Ett litet ljussmycke får pryda blockljuset som står på ett nickelfat tillsammans med två porslinsklot.
Här är min älskade tekanna, jag dricker gärna grönt te. Ljusstakarna har Lisa Larsson gjort för Höganäs. Visst passar de bra ihop med tekannan!?
När jag var i förrådet och letade efter lerkrukor till mina nya Pelargonsticklingar hittade jag en stor kasse med en massa roligt i bl.a. dessa gamla plåtburkar, vilken patina. Brevid står en 5 kilos vikt, nu står där två vikter till, en halvkilos och en 2 kilos.
Nu blir det nog att vila söta huvudet, känner mig helt slutkörd efter en kämpig dag.
Önskar er alla en jättefin fortsättning på veckan. Vi ses snart igen.
Kram,
Regina

12 kommentarer:

Märta sa...

Vad fint du har fixat dina köksskåp!
Inte behöver man hålla så hårt på vilken stil allt ska vara i. Blanda lite skadar väl aldrig bara man trivs!
Kram! Märta

Vit som snö sa...

Köksskåpen blev jättefina, tycker att spetsen passar perfekt där! Älskar det faktum att man kan göra underverk utan att det "kostar skjortan". Du lyckas perfekt med att kombinera stilarna så att det blir din stil, det gillar även jag. Har lite oväntade stilar här o där faktiskt. T.ex är jag storsamlare av Lisa Larssonsaker!!! Älskar hennes keramik! Fast just nu passar den inte riktigt överallt hos mej men den är inte mindre kär för mej ändå!
Kram Cilla

Kristin sa...

Så lekkert du har det på kjøkkenet ditt..
Koselig steming.. Likte de små grønne flaskene veldig godt, så fin farge! KLemmer*

Anette sa...

Det blev ju fint med spetsen inuti! Det är roligt när man kan piffa till med små medel. Jag gillade dina plåtburkar jättemycket. Tur att hitta dem i en påse så där;))
Kraaaam/Nettan

Country Hill sa...

Sååå fint det blev! Läckert med spetsen och massor av fina saker. En härlig stil Du har andas verkligen harmoni.
Kram Lena

Home No.1 sa...

Hej tycker spetstyget blev mycket vackert och man KAN blanda stilar det gör man som man vill med!!!
Kram Annica.

Lissboden sa...

Vad mycket fint du har i ditt kök!!
Det blev ju jättefint när ni målade om istället för att byta kök.
Visst är det svårt att bestämma sig för vilken stil man vill ha. Jag är lika velig som du fastän jag är lejon.
Ha en riktigt fin Valborgsmässohelg!
Kramar från Maria

Anna-Lena sa...

Hej Regina!

Vilket underbart kök du har. Jag tycker att det blev jättefint med spetsen i skåpen. Dina bilder är alltid så fina. Jag hade en hel del läsning att ta igen hos dig.På senaste tiden har jag inte hunnit med att blogga särskilt mycket och närmsta månaden ser det mörkt ut. Så det kommer nog att bli en hel del sneakpeaks från min sida. Jag ville bara säga att jag blir väldigt glad över alla rara kommentarer som du lämnar hos mig.

Hoppas att du får en underbar Valborg med massor av mys med dina nära och kära!

Kram Anna-Lena♥

Anonym sa...

Så fint du gjort med spetstyget i skåpet! Precis så funderade jag att göra i ett högskåp med glasdörrar. Nu blev jag verkligen övertygad! Tack för det.

Skön Valborg önskar jag dig.

Kram Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Tack för grattishälsning och snäll kommentar. Så mycket fint du visar, det blev toppensnyggt med spetsen i dörrarna. Att blanda skirt och rufft blir ju jättefint.
Önskar dig en härlig valborgshelg
Vårkram
AnnaMaria

Hanna sa...

Ha en bra valborgsmässoafton.
Kram
Hanna

Vardagens guldkorn sa...

Vilka fina bilder från köket! Jag är också väldigt förtjust i glas så jag gillade verkligen alla dina glasflaskor =0)
Hoppas du får en skön helg!
Kram Linda