tisdag 9 februari 2010

Solens livgivande strålar

Söndagen och halva måndagen bjöd på sol. Solljuset betyder oerhört mycket för mig, det handlar om skillnaden mellan att må bra eller dåligt. För att lura min kropp att producera signalsubstansen seratonin har jag inhandlat en ljusterapilampa, med fullspektrumljus. Brist på seratonin får en del av oss att må dåligt. Lampan står precis brevid sängen och tänds klockan 05.00 varje morgon. Genom att lampan avges dagsljus, stängs produktionen av sömnhormonet melatonin av och jag vaknar piggare. Det tar ett tag innan man märker effekt, men nu känner jag att jag blir piggare för varje dag som går. En annan effekt är att jag sover bättre på nätterna.

Tack vare tips från innehavaren av den underbara bloggen Natalja Oblonskaja kom jag äntligen iväg för att köpa Ranunkel, en vit och en rosa/aprikos, dessa vackra blommor. Fundra om katterna gillar dem oxå, tyckte nog att storleken på bladen minskat något? Kattsallad?

Kram på er alla goa och tack för alla rara kommentarer!
Regina

15 kommentarer:

Anki sa...

Haha, min katt tycker allt är kattsallad!
Å du en sån där lampa skulle jag behöva, jisses när jag ska masa mig ur sängen...jo det sitter långt inne kan jag tala om! Det är ju sååå varmt och gott, hihi!

Kram kram!

The Joy of Nesting sa...

You are so smart to use a Sun Lamp! It is so amazing that something as simple as a bit of sunlight can make such a difference in a person's emotional well being! Studies are showing that the very high rate of suicide in the Scandinavian countries are due to the long weeks & months without enough hours of sunlight! Of course you are always invited to come and visit us whenever you feel the need for some sun! :) The Pacific Ocean is only 8 streets away! :)

Pattie;)
Mazatlan Mx.

Unknown sa...

Tack så hemskt mycket snälla du, jag suger åt mig som en tvättsvamp när det gäller beröm av alla saker, så´n gillar jag:)
Du en sådan där lampa är jag i stort behov av, i morse när jag skulle fylla kaffebryggaren fanns det redan vatten i, det hade jag själv hällt i för ca två sekunder sedan och glömt!!
Så lite serotonin behövs här också, var hittade du en sådan?

Fjädern gör sig kanonbra ihop med äggen och Ranunkeln, de gifter sig som det heter så käckt.
Ha det nu så bra.
//Camilla

Anette sa...

Hallå där!
Håller med...jag behöver också en sådan lampa. Är trött jämt och mår verkligen inte bra av allt mörker. Var har du köpt en sådan lampa?
Jättefina bilder visar du också...du är så bra på att fota!!

Kraaam Nettan

Caramel sa...

Låter spännande med sådan lampa, vi har diskuterat här hemma att införskaffa en för hösten och vintern är annars en rätt trög period för mig.

Önskar dig en pigg och god onsdag/ Caramel

Lotta-livets väv sa...

Hej!
Så kul att du vill vara med i vår utlottning.....Två lotter finns för dig! Visst är man trött så här på tidiga vårkanten.....En ljusterapilampa är ganska fiffigt.Jag har en...men den står kvar på vinden...inte så smart kanske....
Idag skiner solen för fullt, luften är frisk att andas och det är lagom många minusgrader ute. Tog mig en tur på stan på lunchen idag....annars är det mörkt när jag åker hemifrån och mörkt när jag kommer tillbaka. Ikväll får jag i alla fall krama vår lilla mänskliga ljusstråle...som kommer över en stund i kväll, då far och dotter ska träna tillsammans.
kRam
/Lotta
ps.....snart har du dragning hos dig....håller tummarna för mig själv *fniss, fniss*

Norregård sa...

Hej!!
En sån lampa har jag aldrig hört talas om!!
Låter himla bra;o)
Mina katter gillar oxå blommor....
Ha det bäst!!

Kram Kram Malin

Vintage House sa...

Låter som en härlig lampa skönt att vakna piggare. så fint med ranukel:) tack söta för din kommentar kram sandra

Märta sa...

Härligt med något som ger energi så här på vintern! En ranunkel kan ju också ge härlig vårinspiration. Dina bilder ger mig inspiration de är så fina.
Kram! Märta

Anonym sa...

Vackert arrangemang med ranunkeln. Den lilla kryddhyllan du visade tidigare är så jättesöt... avundsjuk är jag. Den är verkligen ovanlig med sina luckor överst.
Tack för att du stöttar mitt beslut och vill hänga på själv! Så... nu kör vi... mot smörblommetider!

Kram Eva-Mari

lottens vita och gröna sa...

sagolika bilder, du är gryyyyym med kameran!
varmkram lotten

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Ranukel är fina blommor, har inte haft här hemma på flera år. Men såg i en blogg en tjej som visade och då satt katten bredvid buketten. Han såg ut som han tänkte ta ett bett... Din lampa verkar jättebra, en sån skulle vara kul och prova.
Ha en bra helg
Kramar
AnnaMaria
Ps, roligt att du är med i utlottningen

Nyanser av vitt sa...

Vilken bra idé med ljusterapilampan. Har funderat på att gå på ljuscafé här men får inte ändan ur....
kram Agneta

Home No.1 sa...

hej=)) lampan lät intressant och ranunkler såå vackert önskar dig en härlig weekend!
Kram Annica.

Inspiration i vitt sa...

Hej Regina, vilken fantastiskt bra ide' det är med den lampan, förstår att den har blivit omåttligt poppulär. Så bra att du känner effekt av den. Kram på dig/Ingela.