tisdag 16 februari 2010

Små kreativa skutt

Hej alla rara!

Just så känns det för mig just nu...små kreativa skutt...inget låååångt tre-stegs hopp. Inne i huvudet har jag så mycket inspiration och idéer, men inte tillräckligt med tid att göra de där stooora sakerna som kräver lååång tid. Så det får bli lite dutt här och lite ditt och datt där. Här är min favorit-temugg, den är så vacker och så god att dricka ur. Märket är Staffordshire och faktiskt har jag två till, en med skira rosa rosor och en med underbara glödande, röda vallmo. Vallmo och blåklint i åkrarna hör ihop med mina barndomsminnen. Den vita träasken med tepåsar har jag målat, likaså brödfatet som jag gjorde ett första försök att texta med pensel på (BREAD).
Även träasken för tepåsar fick text på locket. På Panduro köpte jag pappaskar som jag målade och dekorerade med vintage bilder och spets. Askarna är toppen att ha smycken och annat smått i.
Den här stora terrinen i terrakotta fick en släng med penseln. Tyckte den blev finare vit, då syns det vackra mönstret bättre. Vet inte riktigt vad jag ska ha den till, finast är den med locket på, men jag har även funderat på att ta av locket och placera en blomma i.
Å tänk...äntligen har jag fått färdig min sjal. Den är stickad i det underbaraste av alla underbara ullgarn, sjalen är så mjuuuuk, lätt som en fjäder och tunn som spindelnät men sååå varm.
Här har vi ett projekt som pågår. Det här är en gammal smides ljuskrona som varit svart. Nu är den vit och fått en girland av frostade glaspärlor. Nu ska maken få hjälpa mig att borra hål i ljuskopparna så att jag kan fortsätt att dekorera ljuskronan. Mer bilder kommer sen. Som ni ser...små kreativa skutt...
Tack för att ni finns!
Kram,
Regina

14 kommentarer:

The Joy of Nesting sa...

It is those small steps of creativity that reward us with the best results. It is much easier for me to Tackle a large project by making it many small projects. I find I can celebrate the completion of the small projects along the way and before I realize it I have completed the huge overwhelming project. Besides it provides me with instant Gratification! :)

Your shawl is so very beautiful, and delicate, like a butterfly's wings! I also love your idea of planting in the ture. I think if it were me I would plant in a plant pot and then place the plant into the ture. Also I think planting a pineapple in the pot would me amazing. Have you ever grown a pineapple crown? It is sooooooo easy and has a wonderful exotic look. If you need more instructions let me know:)

Pattie;)
Mazatlan Mx.

Madame Petite sa...

Härligt med kreativitet! Det märks att ljuset återvänt och att våren närmar sig... kreativiteten blommar överallt!

Underbar mugg... och så söta askar! Tänk vad mycket man kan göra själv bara man har lite fantasi! Toppen...

Kram från Jenny

Hannis sa...

Tycker att det där kan ses som ganska stora kreativa hopp i stället för skutt!
Du hinner ju med massor.
Gillar lådorna med text!
Och ljuskronan...Läcker!

Själv kör jag snigeltempo på alla områden känns det som...
Börjar med en sak, något kommer emellan,hoppar till nästa och sen nästa, ja du kan ju tänka dig kaoset=))
Får ta mig själv i kragen!
Kram Hannis

Unknown sa...

Hej vännen,

Var glad åt det lilla. Små steg gör stor nytta även de!!!!!

Vilken underbar kopp. Kan förstå att den är god att dricka ur. Ljuvligt med rosor på porslin.

Din terrakotta skål blev jättefin i vitt.
Lägg locket på sned brevid och plantera en blomma i så skall du se att det blir kanon. Lycka till vännen och tack för dina alltid lika fina kommentarer
Kramisar Jeanette

Norregård sa...

Så mycket fint hos dig!!
Blevkär i muggen;o) Teoman som jag är!!

Kram Kram Malin

Tea Lady sa...

Åh vad fina saker du fixat! Tekoppen är också helt underbar...

Stor kram!

Lena

linnea-maria sa...

Åh vad härligt det låter. Med ljuset så kommer inspirationen! Min popcorn-hjärna (som jag kallar den) har äntligen börjat arbeta. Har tom kläckt en företagsidé som jag o sambo ska fila på :)
Vilken underbar sjal du har stickat, och ljuskronan, den ska bli spännande att se fortsättningen på och ditt fina lådpyssel. Kramar /linnea-maria

Lilla Lycksta sa...

Hej Regina!
Helt underbara tekoppar och jättesöta askar. Bra idé att måla terrinen. Vilken kreativitet du har. Ha ett fint veckoslut.
Kram Camilla

Unknown sa...

Vilka himelska testunder då får med den där fina koppen. Och en sådan där låda för tepåsarna har jag önskat mig länge, men inte hittat någon. Tycker det ser så himla lyxigt ut, precis som på hotell.

Näe, brukar inte följa det så ofta, bara om dottern absolut vill titta. Det blir nog P som väljer os idag. Själv ligger jag nog och slötittar lite i soffan bara och njuter av lite te!!
Ha en härlig helg.
//Camilla

LjuvligtLantligt sa...

Vilka vackra bilder!!
Jag tycker emos är så söta, har många elever av denna sort :)

Kram Git

Lissboden sa...

Vad mycket snyggt du fixat till och jag gillar din lila halsduk jättemycket.
Ha en mysig helg!
Kram/Maria

lottens vita och gröna sa...

hej du lille skutt, fniss, du skriver så härligt regina så jag blir alldeles fnissig!
sååå vackra koppar och askarna är ju supersöta!
ha den goaste av helger, varmkram lotten

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har skuttat bra, så mycket fint du pysslat ihop. Att du målade din terrin var jättefint, nu får den ett andra liv. Och muggen är jättefin, och alla askar du gjort så söta. Ljuskronan kommer bli superläcker med lite bling på manchetterna.
Ha en fin dag i snöstormen.
Goa kramen
AnnaMaria

Mycket annat & lite betong sa...

Telådan blev jättefin med texten på. Jag har också en svart smideskrona som jag har tänkt måla vit. Jag måste bara få bort allt stearin först....

Trevlig helg
Agneta