onsdag 28 december 2011

Neej nu tjejer får det vara nog!!!

Basta!!! Jag har under lång tid gått och släpat på alldeles för många kilon...som om jag inte har nog med bekymmer att släpa på...
Var ute på lunchen för att kika på mellandagsrean och tog samma storlek som jag hade på jeans sist...det gick inte att få upp gylfen! Läste och konstaterade att jag tagit rätt storlek=(
Innan jul var jag med äldsta dottern för att handla julklappar (remember?) och då såg jag en så snygg badrumsvåg och det var väl någon tanke där bak i huvudet för jag sa spontant att en sån önskar jag...och en sån fick jag...(extra bred och klarar upp till 200 kilo)
...det är inte kul att släpa på alldeles för mycket onödig vikt, för det jag har börjat känna av både på orken och i knäna...
Nu stoppar jag inte i mig sånt som är på bilderna nedan, men...
...problemet är när jag bestämt mig då försöker jag ändra på ALLT och det ska ske MED DETSAMMA! Jag håller strikt diet, tränar massor, räknar både kalorier jag stoppar i mig och gör av med och det håller...en vecka eller två...sen är jag tillbaka igen. Så vis av skadan ska jag ta lite i taget och börja med att skärpa mig...försöka göra de vanliga måltiderna lite nyttigare och undvika det onödiga...röra på mig mer...om det så bara blir en kvart extra om dagen i början. Ni får gärna komma med tips och glada hejarop, för det här går inte längre! Lite informell social kontroll tror jag på i det här fallet och att göra detta inlägg ser jag som startpunkten! 

Ha det gott, vänner!
Kram,
Regina

(Ps. alla bilder är från Google)

23 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Kjenner meg godt igjen, du må ha lykke til med å finne formen, jeg må gjøre en innsats selv når julen er over. Vi får håpe 2012 blir et år for bedre helse, sunnere mat og litt trening :) *♥*

Vita Falkens Lantliv sa...

Hahah fy tusan!!!! Vad jag känner igen mig:( Vad ska vi göra? Jag blir snart helt stollig av detta bukfettet!!! Vill inte ha det men vill ändå inte avvara allt som är gott att äta:(
Tyvärr så har jag inga tips som du märker, mer en möjligen om du kan fixa fram ett spel som gjorde att man rörde på sig mer;) Läs min blogg så förstår du kanske bättre hihi.

Kram Susanne

lisashus sa...

Ja, ja, jaaaa! Jag går i samma tankar här och inser också att jag verkligen MÅSTE göra något åt vikten nu!!! Det gäller bara att vara konsekvent! För mej gäller det nog att röra på mej mer och naturligtvis bli mera noggrann med det jag stoppar i mej!!!
Så nu lyckar vi till på det nya året! Perfekt tillfälle att börja ett nytt liv!
Kramar
Lisa

Hoffmans Design sa...

Oj då här går man ner med 10 kg efter operationen. Men jag ställer mej varje dag på vågen för att kolla att jag inte går ner mera då blir det inte bra. Hoppas du lyckas med bantningen om man skall kalla det banta. Ha nu en kanon nyår. Kram Hoffmansdesign

Photo by Maria sa...

Vi är två.. Beach 2012 skall få se på en annan jag =)

Kram Mia

Rummet för välbefinnande sa...

Sitter här och nickar igenkännande...... Det är lite bistert med storlekarna alltså. Men, jag fick allt en liten av kick av dig nu. Ska börja gå ut och gå igen, och det är ju faktiskt något som verkligen tycker om att göra. Men, den här hösten har varit fylld av prövningar så jag har inte riktigt prioriterat gåendet. Men, nu ska jag välja det igen och jag ser fram emot det.
Lycka till nu, också vill jag passa på att skicka dig en stor kram och önska dig GOTT NYTT ÅR!
Hoppas du får ett underbart år, fyllt av glädje, och varför inte en skön trivselvikt *ler*

Kram Mia

Anonym sa...

He he fina bilder:-) Du får göra som jag gjorde, lchf stenhårt i början och sen trappa ner. Det gick fort och smärtfritt och jag var aldrig sugen på något.

Kramar
Elna

LissasVita sa...

Ja huvet vill alltid mera än kroppen....lyssna mera på kroppen...Kramen Lisbeth

Hannis sa...

God morgon=))
Det är jobbigt när det blir sådär.
Framför allt när det börjar kännas rent fysiskt att man får värk eller inte har ork.

Jag ändrade min matstil med hjälp av GI. Inte så mycket för vikten men för att jag satt i ett "det ska gå snabbt" mattänk. Med GI behöver man inte gå hungrig!
Sen tog jag promenader innan frukost, snabba 30-minuters.
Det hjälpte mig att komma igång och få energi.

Ett riktigt gott nytt år till dig/
Kram Hannis

Solstrimmor sa...

Ja du... jag har funderat på att ta upp Smörblommeprojektet... men bara nuddat vid tanken! Kanske dags igen nu när det oskrivna bladet ligger framför oss.

Som du påpekar, det går ju utmärkt ett tag men det är sen det spårar ur och man (jag) åter tar skygglapparna på sej (mej)!

Vi har iaf köpt oss en råkostkvarn, för råa grönsaker till middagsmålet ska det bli, framförallt vitkål sänker blodsockret radikalt. Så det är en början hos oss. Ja, vi vet ju alla vad som krävs... det är bara att bestämma sej och intala sej på att förändra sin situation, att vilja och att få hjärnan att fatta!

På fem månader kan man komma långt! Om fem månader börjar dom blomma, smörblommorna... då bör man lätt ha tappat fem, kanske rentav tio kilo!

Japp! Jag är med på resan!

Kramar Eva-Mari

Unknown sa...

Hejsan vännen!
Tror helt och hållet på det du skriver att bantning är fel metod man bör nog sakta men säkert ändra sin livsform. Försöka äta det man brukar fast göra det lite nyttigare mer av det gröna och kanske mindre av såsen. Sen att röra på sig är nog väldigt viktigt och där ligger mitt stora problem, fastnar gärna för länge i soffan sen hinner jag inte ut och gå tex.
Men vi kanske kan hjälpa varandra här på bloggen med små hejarop :).
Ha de gott, kram Ing--Britt

Vardagens guldkorn sa...

Heja dej!!!
Visst är det tragiskt när man måste gå upp i storlek =0( Men nu gör vi något åt det eller hur! Jag var på gymet igår och tar mig knappt ur sängen i dag , det säger ju en del om musklernas standard i min kropp ;0)

Heja oss!!
Kram Linda

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vi är många i den båten, men jag har ett bra tips. Jag gick med i viktväktarna online, har lärt mig en massa bra. Jag gick bara ner drygt 3 kilo på 3 mån, men det är bra när det går sakta säger alla.
Nu efter jag skrivit till dig går jag ut på min runda.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Gudrun sa...

Hej Regina!
Ja, de där tankarna delar du med massor av människor. Mig med.
Det är inte lätt att ändra väg, den upptrampade stigen är så lätt att ta. Men med vilja så kommer det att gå. Lycka till!
Gott Nytt År önskar jag dig.
kram

Margot sa...

Hej Regina! Under årens lopp har jag testat alla dieter man kan komma på men resultatet har alltid varit detsamma, nämligen att när jag slutat dieten har jag gått upp igen mer kilon än jag gick ner! Därför har jag numera lagt om livsstil helt och kör med Lchf! Nu äter jag bra mat och god dessutom, är aldrig hungrig och går sakta men säkert ner i vikt, mår toppenbra helt enkelt!
Kram Margot

Snäckskalsdalen. sa...

Jamen precis. Inte hade jag någonsin trott att jag skulle behöva tänka på detta, har inga ärftliga anlag, men det hände ändå. Så läste jag hos Vårt röda hus om just detta, Smörblommeprojektet, och det var en himla bra ide'. Jag gillar inte alla fanatiska metoder, men det här är ju liksom bara tillbaka till "lagom". Jag är med! Agneta kramar

Anette sa...

Åhh jag skulle också behöva bli av med lite till hi hi gick ner lite när mamma och min morbror gick bort de vart lite mycke då men de är väl snart tillbaka för de gick ju inte rätt till..
Jag hejjar på dej min vän ;)Promenader är nog bra,bara man rör lite på sig.
Ha de så bäst
Kramen Anette

Hjärtruds Stuga sa...

Jag bara nickar och ler. Precis så gör jag med. Full fokus på kalorier och stegräknaren ett par veckor och sen faller allt pladask. Tillbaka på ruta ett. Håller tummarna för dej att du lyckas denna gången.

Gott Nytt År

Kram Karin

annika sa...

Heja...heja....nu jobbar vi på! Klart är i alla fall att det som gör att man går upp i vikt det är inte det som man låter bli att äta utan det är av det man äter. Så sant men så svårt. Jag hade kommit igång så bra här i okt, nov med gym och gympapass. Så slog hostan och förkylningen till så hela december har varit träningsbortfall. Nu väntar jag på att få dra igång igen för jag vill vara stark och orka. Då blir jag bra på att låta bli att saker liksom slinker ner i gommen.
Jag hänger på då jag startar träningen igen!

Kram
annika

Vita små hjärtan sa...

Ja du gumman det där är inte lätt! Skulle behöva hänga på!!!!
Gott nytt år vännen!
Kram Agnetha

Livet och vardagen sa...

kunde skrivit det där inlägget själv;-)

vadmalen sa...

Jag brukar inte banta men nu är det dax för mej oxå. Jag har sagt 5 kg efter nyår. Vet inte hur det ska gå till men det jag ändå tror på är att man tar det väldigt sakta om så bara smyger in förändringar till det bättre i kosten och så tänker jag som du: Jag går iaf 15 min åt ett håll o 15 min tillbaks. Bättre än inget. Jag tycker inte att det är kul att promenera tyvärr.Tvingar ut mej...
Gott Nytt År!
kram
Birgit

Inger Marianne sa...

Helloo! Vet precis hur det är. Har bestämt mig för att börja med en liten förändring, slopa småätandet och inte ta den där kvällsmackan, Ha Ha klarar det ett par kvällar sen är det kört.... ska försöka i år igen!!
Mvh o kram
Ime