lördag 12 november 2011

Lycka...

Mitt förra inlägg hade rubriken Väntan... och det har ni ju fått göra, vänta på ett livstecken från mig...=) Dagens inlägg har rubriken Lycka... och det är faktiskt lycka att få vakna varje morgon och är soluppgången så här vacker känns det som jag får vara med om något speciellt...
Lycka är ju ett svårt begrepp att definiera, en del förståsigpåare säger att vi aldrig kan uppnå fullständig lycka, andra att det kanske iaf finns möjlighet att känna lycka korta stunder och visst tror jag att vi kan uppleva lycka, men att den ser så olika ut beroende av vad vi har för referensramar. Kan lycka vara upplevelser? Javisst! Jag kände lycka när jag upplevde den vackra soluppgången hemma i trädgården...Kan lycka vara materiell? Javisst! Jag blev såå lycklig när jag äntligen hittade en soppslev i modellen Engelsk snäck. Det var hos rara Bitte som har bloggen Rose de Chine och webbutiken Aunt Molly's.
Kan lycka vara att vinna? Javisst! Jag blev så lycklig när jag vann det fina stenhjärtat med texten JULGLÄDJE hos kreativa Lena som har bloggen Isis drömmar. Kika in på hennes blogg där finns så mycket härlig inspiration.
...och lyckan blev ju inte mindre när det visade sig att jag vunnit än en gång. Denna gång hos Tove med bloggen Det goda livet. Tove är en tjej som brinner för hälsa och miljö, hennes kloka funderingar på vad vi stoppar i oss får mig verkligen att tänka till. Tävlingen hade ett mycket intressant upplägg. Det handlade om att nominera hel/halvfabrikatet med den längsta och/eller sunkigaste innehållsförteckningen och jag vann med nedanstående produkt, ni kan läsa motiveringen HÄR.
Och vad var vinsten då??? Jo ett halvt kilo handgjorda chokladpraliner!!! Anknyter vi till lyckobegreppet igen så är det är ju vetenskapligt bevisat att choklad frigör anandamid som gör att vi känner lyckokänsla.
 
Kan lycka ha med utseende att göra? Javisst! Igår var en speciell dag för mig relaterat till jobbet och jag skulle stå framför publik...och gissa om jag kände mig fin! På mig hade jag jeans, mina favvoboots OCH de superfina uppstickarna som goa Anki har stickat åt mig. De var pricken över i, undra om inte uppstickarna gjorde att även jag vågade "sticka upp lite". Besök Ankis blogg Min lilla värld där visar hon så mycket fint som hon gör och skriver om livet i smått och stort.. 
Summa summarum, lycka kan vara många saker som kan upplevas här och nu...det skulle ju kännas ganska meningslöst om lycka var något ouppnåeligt, något så stort att man måste sträva hela livet och ändå inte kunna uppleva det...jag tycker att man ska ta tillvara på alla lyckor som kommer i ens väg. Här blev dottern och jag konfunderade...varför finns inte ordet lycka i plural, medan ordet olycka finns i plural...hmm skulle det alltså finnas endast en lycka???
*
Kram,
Regina

35 kommentarer:

Anonym sa...

Intressanta funderingar och man blir ju lycklig över en massa olika saker. Tänk om det finns någon som inte blir lycklig, vilken olycka. Vilken tur du har haft, grattis! Och vilka vackra uppstickare.
Ha en trevlig och lycklig helg!
Kram

annika sa...

Har jag inte tänkt på...olyckor i plural men inte lycka! Det måste jag nog fundera vidare på...

Grattis till den goa vinsten.
Dina uppstickare är superfina så jag förstår att du passade på att sticka ut lite.

Kram
annika

Linda sa...

Oj vilka vackra bilder på soluppgången!Jätte fin blogg du har :)

Ha en trevlig helg!

Stina sa...

Underbart vackert!*snyft* Ja, så vacker var det.
Puss och kram till min goa och roliga dam.
Stina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Grattis till fin och god vinst, blir lycka och smaska i sig dom goda. Och så fina uppstickare, blev jättesnyggt i bootsen. Soppsleven jättevacker precis som soluppgången.
Ha en lycklig helg
Kramar
AnnaMaria

Puumuli sa...

En härlig vinst - grattis! Ja, man borde nog mer tänka på positiva saker än de negativa. Lycka och lycklighet är något man ofta förbiser...

Ha en fin helg!

Kramar
Sari från Puumuli

Solstrimmor sa...

Glädje finns inte heller i plural... det får bli glädjor!
Oj så många lyckor du har upplevt just nu! Du är inne i ett riktigt lyckoflyt:) Hoppas det håller i sig länge! Jag tror nog att det har med vilken person man är, somliga ser och upplever lycka mycket oftare än andra, du är en sån person. Du kan se och uppskatta livets små lyckor och glädjeämnen... guldkanten på tillvaron och solen som alltid lyser bakom molnen!!

Kram på dig och grattis till alla lyckovinster och fina soppsleven!
Eva-Mari

Anonym sa...

Så roligt att höra dina betraktelser om lycka! Lycka kan vara så många olika saker...och det finns så mycket vi ska vara tacksamma över=)
Kramar från Nettan(lantliga)

Anonym sa...

Ja det kan man fundera på. Härliga boots och även innehållet.Ha en kanon helg Kram Hoffmansdesign

Unknown sa...

Grattis till gottevinsten ;).
Lycka är verkligen ett brett ord som kan kännas i många olika situationer och även kännas på många olika vis.
Själv kan jag känna lycka av att titta på dina underbara bilder av solnedgången.
Ha de gott, kram Ing-Britt

linnea-maria sa...

Ja visst är det en liten konst i att se lycka i de små tingen. Och du har haft en riktig turvecka denna vecka tycker jag. Ha ha jag läste innehållsförteckningen. Det är ju inte klokt!!! Jag kom inte ihåg om det var den eller santamarias guacamole vi köpte men den smakade verkligen inte avokado. Den smakade dammigt på något vis :P. Där får man för att man försöker ta genvägar i maten. Tack för fina bloggtipset, vilken fin och inspirerande blogg. Dina uppstickare är jättefina! Perfekt när man har för trånga stövlar men vill ha något varmt o snyggt som sticker upp. Kram /Therese

Viktkamp sa...

Vilka vackra kort =)

annashusidingtuna sa...

Hej!
Jag har verkligen aldrig tänk på att man inte kan "böja" på ordet lycka...konstigt konstigt....

Fina vinster, choklad får då alltid mig lite lycklig.
Kram kram Anna

Vita Hemligheter sa...

Lycka betyder så mycket:)
Härliga bilder!
Trevlig söndag!
Kram Emma

Anette sa...

Halloj!!
Va fint du skriver och ja va är lycka??
Vilka härliga bilder vilken soluppgång wow..
Åh så söta uppstickare måste nog kika in där ;)
snygga boots du har .
Ha en härlig Söndag.
Kramen Anette

Elzie sa...

Vilka underbara bilder du visar. Så fin soluppgång.
Och grattis till vinsten. Den där godisen såg farligt god ut, haha.
Hoppas du får en lugnare vecka.
Kram Elzie

Poppins sa...

Grattis till vinsterna! Ibland kommer allt på en gång och jag tror det hänger lite ihop med lyckobegreppet. Om man mår bra och har lite tur, så ser man allt det positiva runt omkring sig och plötsligt är allt ljust. Man uppskattar det lilla i vardagen och allt flyter på. Man hinner inte tänka på små hinder förrän man passerat dem och upptäckte att det inte var så farligt som man trodde.
Jag tränar på att försöka koncentrera på det positiva men naturligtvis går det inte att alltid vara glad och positiv, livet är för komplext för det. Men det går lättare om man övar, eller hur? :)

Vilken fantastisk soluppgång du fotograferade! Sådana ögonblick är magiska att få uppleva.

kramar från Poppins

Anki sa...

Ja vad är det med dom där stjärnorna...en del blir ju helt konstiga i färgen!
Så fina bilder vännen, fotade solnedgången genom mitt fönster härom dan, det såg verkligen ut som det brann!
Å vad fin du blev, älskar bootsen!

Kramisen!

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Men rackarns vad med "vinster" På flera olika sätt! Grattis!!
Vad kul att våga sticka upp lite!! Det behöver man ibland för att höja sig lite! Din fina klädsel var jättesnygg!!!
Kram till dig och ha en bra vecka!!

Vintage House sa...

Hej
så fantastiskt vackert och vad kul med lite vinster...
snygga boots:)
tack söta för dina ord!!!
ha en fortsatt mysig söndag
kram
sandra

skifferhuset sa...

Kloka ord om Lycka, tänk att det finns så mycket Lycka hos alla! Min Lycka är nog hela min familj, alla mina barn å barnbarn,mannen i mitt liv, nu när jag tänker på ordet Lycka! Fina bilder du har på soluppgången och dina så snygga Boots! Kram Iréne

lisashus sa...

Ja, "lyckor" finns i många skepnader och här har du radat upp en hel del!
Så mycket fint det finns - både materiellt och annat - upplevelser, inte minst! En soluppgång, så vacker som din.
Grattis till fina vinsten!
Kram
Lisa

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så himla fint du skriver. Och sant. Såklart det måste finnas lyckor! Du har ju beskrivit några av dem, och det finns garanterat fler. Vi måste sluta att tro att lycka är ett tillstånd vi strävar efter, utan istället något vi kan uppleva många gånger om och på många sätt.

Hoppas du har haft en riktigt fin start på veckan!

Annie - Annalunda sa...

Vilka fina bilder på vackra ting och så vackra ord! Ja tänk det stämmer...har inte heller tänkt på det...att lycka bara finns i singularis... men att olycka även finns i plural...(liksom sorg...och sorger... )Härligt med många små lyckor...det är de som sätter guldkant och det är en gåva att kunna se och uppskatta dem!

Roligt att du vill vara med i min utlottning!

Kram Annie

Vardagslycka sa...

Ja, varför finns inte lycka i plural? Det borde det ju verkligen göra! Det gäller att uppskatta lyckan och se den, jag försöker det dagligen( vardagslycka). Snygga uppstickare! Jag älskar mina!
Ha det gott vännen.
Kram, Carina

Stina sa...

Ja, jag hittade maskros och smörblomma idag. Konstigt alltså.
Kram Stina

Skogslyckan sa...

Vilket härligt inlägg som gick rakt in i hjärtat! Vi har verkligen så mycket att vara lyckliga över i vardagen. Så otroligt gulliga uppstickarna var, fastnade speciellt för dem.
Kram Pia

Tidsmästarinnan sa...

Å vad jag gillade det här inlägget!
Grattis till vinsten också, vilken otroligt konstig produkt den där guacamolen...
Och du, SNACKA om soluppgång alltså! Helt sagolika bilder.
Kram kram!
Susanne

Fågel Blå sa...

hej!
Åhh så många lyckor du känner!!!
Så fint inlägg från dej!
Gillade dessa fina stickade uppstickare.
Hoppas din vecka blir fin
Kramar Kathrine

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Visst finns det mycket att vara lycklig över. Man blir absolut lycklig när man ser din fina bild. Underbar! Och mycket annat fint också... Uppstickarna var ju hur söta som helst
kram
Marie

Snäckskalsdalen. sa...

Lycka, det tror jag man kan känna över mycket och jag tror inte det beror på vad det är, huvudsaken är ju att man känner just lycka, att det liksom bubblar till i en. Vi har ju flera sinnen som noterar. Underbart och lycka måste det ju vara att se en så vacker himmel!
Agneta kram

Catarina sa...

Vilket underbart inlägg och vilka vackra bilder!

Grattis till dina vinster :)

Ha en fortsatt fin kväll!
Kramar Catarina

Anonym sa...

Här hittade man många lyckor på en gång!
:o)
Har man förmågan att hitta glädjen i det lilla och enkla....ja då har man nog nära till lyckan i plural! :o)
Ja du...tänk att man varit pinnsmal en gång i tiden. En olyckshändelse att man inte är det längre. För inte är det väl vårt fel....? ;o)
Kram på dig!
Kicki/Min Skattkammare

Nyanser av vitt sa...

Vilket vackert inlägg vännen. Jag har också köpt uppstickare av Anki. Visst är de snygga.
Kram Agneta

Bitte sa...

Vilket vackert och tänkvärt inlägg och vilken fantastisk bild på soluppgången! Det är såna vyer som kan både göra mig rörd och få mig att känna en sån obeskrivlig lycka av att finnas till :-).

Grattis till dina fina vinster, de pralinerna skulle jag ha blivit osannolikt lycklig över att få smaska i mig ;-). Dina uppstickare var så fina också, vilket härligt ord egentligen! Uppstickare... klart man känner att man har extra mycket råg i ryggen när man bär uppstickare... :-).

Tack snälla söta för att du skrev så fint och för att du länkade till mig, jag tror helt enkelt att det var meningen att soppsleven skulle bli din!

Det har varit otroligt mycket jobb den senaste veckan, jag har inte riktigt fått tiden att räcka till. Hmm... varför har inte dygnet 34 timmar i stället? Det skulle passa mig utmärkt ;-).

Ha en fin helg, hoppas det lugnar sig lite på jobbfronten!

Många kramar
Bitte