söndag 1 september 2013

I sommar...

...har jag varit dålig på att fota i min trädgård. Kanske beror det på att det inte blommat på samma sätt som tidigare somrar eller att jag inte hunnit ut med kameran förrän växterna blommat ut? Våren kom ju sent och hos oss fick vi inte en enda blomma på våra äppelträd, kanske frös blomämnena. Jag som älskar äppelblommor och har säkert hundratals bilder från tidigare år. 
 Min vita stormhatt blommade i alla fall för första gången i år... 
Den här rosen är ett felköp, men två år i rad har den blommat med små blommor i stora klasar...kanske vill den övertyga mig om att "fast du inte fick den du tänkte, se på mig som är så söt och rar"...
Min svarta stockros har blommat något så fantastiskt, flera stänglar med mörka, mörka blommor...
I en stor kruka på altanen planterade jag en pelargon kaskad, en petunia, en tobaksblomma, en verbena och en penseepelargon, alla i rosalila färgskala...
Inte har jag heller plockat in så många buketter, provade att ta in några kvistar rosenspirea men hu så de skräpade...
Den finaste var nog iaf den med vita syrener och löjtnantshjärtan...det känns som väldigt länge sen...
Allra gladast är jag nog för denna rara klematis, Summersnow. Jag visste inte ens att jag hade den=) Jag var till Zetas för ett par höstar sedan för att köpa ett par klematis. Jag hade bestämt vilka två sorter jag skulle ha, men den ena fanns inte, så jag tog en annan på måfå. Förra året blommade den blå fint, men på denna kom bara några blad. I våras var jag övertygad om att den var död, men sen satte den fart och började blomma. Väldigt blygsamt i år, men jag hoppas att den växer till sig nu, eftersom de kan blomma överdådigt. Är det någon som vet när och om jag ska klippa ner den efter säsongen? Nu ska jag på barndop, lilla barnbarnet ska få sitt namn.
Ha det fint govänner!
Kram,
Regina

19 kommentarer:

Hajan sa...

Det var ju verkligen fina bilder, tänk
att Du har en svart stockros, den var
vacker DEN MED.
tack

lisashus sa...

Så många vackra blommor du visar och ja - syréntiden känns riktigt avlägsen nu! Tänk, så snabbt det går!
Man kan ju läsa tiden bara genom att titta på blommorna och du har så fina! Den lilla rosen var ju jättesöt och klematisen! Vilken tur att den klarade sej och så glatt överraskad man blir när man tror att det är kört!

Ha en fortsatt skön söndag!
Kram
Lisa

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så många fina blommor, stockrosen är häftig och vacker. Jag klipper aldrig min klematis, bara sånt som växer och blir ivägen. Fast jag har en vanlig, inte en sån vit skönhet som din.
Kramar
AnnaMaria

Geli sa...

Dear Regina!
You have wonderful flowers in your garden.
And I have also you rose.
I wish you a sunny beautiful next week!
With love,
Geli

Anonym sa...

Underbara bilder, men det känns som om man inte har hunnit med sommaren i år. Eller så är det för att våren var sen...
Ha det bra!
Kram Birgitta

Solstrimmor sa...

Din vackra stjärnklematis Summer Snow klipper du ner på våren till ca 30-50 cm höjd. Då blir den inte så risig nedtill och tillväxten stimuleras. Lyckliga du som har en sån goding!

Ha en ny fin vecka.
Kramar Eva-Mari

Alice & Elvira sa...

Så mycket fina blommor du har! Den svarta stockrosen är ju fantastiskt vacker!

Syrentiden känns som ett tag sen faktiskt...
Tack och lova har vi fortfarande ganska luftvarmt här uppe än, soliga
och vackra dagar, men de gula löven som trillar ner titt som tätt påminner en om vad som komma skall....

Så mysigt med barndop :)

Ha en fortsatt fin kväll!
Kram/ Catarina

Rigmor sa...

Ja men du har ju mycket vackert i din trädgård som blommar fortfarande!! Den svart stockrosen är jag lite extra avundsjuk på...min kom så fint på vårkanten, men sen hände något...stendöd!! Så de resterande flyttades snabbt, och några nya inhandlades, men tyvärr ingen svart...
Och klematisen sen...vilken sötnos!! Alltid roligt med överraskningar i trädgården.
Ha det gott!!
Kram kram

Maria sa...

Åh så många vackra blomsterbilder!!! Vilken tur att ni kan njuta av andra blommor, nu när våren och äppelträden inte bjöd på några blommor!

Er trädgård verkar makalöst fin!!!

Önskar dig en trivsam och skön dag!
Kram♥

Ett ögonblick sa...

Så vackra bilder!! jag blir så glad av blommor och brukar ofta plocka in små buketter av vad som finns ute. Men jag har haft dåligt med blommor i år så det blir ofta bara gröna kvistar.
Två av våra Klematiser blev uppätna av små larver, jätteäckligt! det kryllade av tusentals jättesmå gröna larver så vi tog bort båda två växterna, tyvärr. Den vita du visar ser väldigt vacker ut, kanske något att satsa på istället.

Ha det gott!!
kram lisa

Boutique Nytt & Nött♥ sa...

Hej vännen
Fina bilder du bjuder på.
Kan behövas att få se vackra blommor nu när hösten kommer smygande. Idag har vi sol & 20gr
Gäller att njuta
Önskar dig en fin vecka
Kram
Sus

Rosa i huset i vitt sa...

fina bilder ...vi hade heller inte så mycket äppelblommor iår som vi brukar
kram Rosa

idémakeriet sa...

Härliga blomster bilder.
Jag har också en sån fin svart stockros men tyvärr har den nästan inte alls blommat. Och jag som tycker den är så fin. Vi får se vad den kommer att göra nästa år.
Kram Gerda

Melody and M.E sa...

Vilka underbara blommor du har i din trädgård!
Vit stormhatt bara måste ja ha, så vacker den är!
Nu är det bara att hoppas på att plantskolan har en sådan till mig så den hinner blomma nästa sommar!
Kram
M.E

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så härligt att se alla blommor. Och visst är det vackert med syrener och löjtmantshjärta, men jag tycker också det känns länge sedan nu... även om det är fint och sommar fortfarande.
Jag har en Summer snow, och den växer som bara sjutton. På våren klipper jag ner den nästan ända ner till fotknölarna, men den täcker ett helt plank in till vår granne, just nu. Långa kvistar nästlar sig in i trädgårdsmöblerna och utmed marken, så det är verkligen växtkraft i den. Och den blommar ganska långt in på hösten. Ett tag växte den så mycket så den växte upp i vår ek, som vi har en bit ifrån, så när vi kikade ut från vårt sovrumsfönster, så såg det ut som eken blommade med massor av vita blommor. Rätt så häftigt faktiskt.
Oj så långt det här blev. Jag kanske ska fota den och lägga ut på bloggen så får du se hur det ser ut.
Kram
Marie

Lissboden sa...

Vilka vackra blommor och din fina vita summer snow är verkligen så vacker. Min svägerska hade precis en sådan som växte ihop men jag vet tyvärr inte när man ska klippa ned den.
Förresten är den vattenkrävande?
Du är verkligen en duktig fotograf, det är ett nöje att titta in hos dig.
Härligt med barndop, vi ska få barnbarn om tre veckor:)
Må så gott!
Kram/Maria

Black Iris sa...

Under mina 9 år i torpet försökte jag få till en svart stockros flera gången men det lyckades aldrig. Jag hade ju mina svarta Irisar och svarta tulpaner att trösta mig med förstås.

Kram Maidi

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Som jag önskade att jag hade en massa blommor att fota från MIN trädgård, men jag har inte orkat engagerat mig i trädgården än, så jag hittar en massa inspiration på nätet istället! Här hos dig!! Kram!

Carina Lundin sa...

Hej Regina, så fint som vanligt.. du den där misstagsrosen, vad heter den? Tyckte den var jättefin.. Vilken underbar svart stockros, jag fick stockrosrost på mina och då måste man plocka alla blad som blir angripna, vilket gjorde att jag hade 2 meters stänglar utan blad.. Ha det gott ...Carina på Loppispånätet