lördag 14 september 2013

Även små grytor har öron...

Hej govänner!
Det verkar inte bättre än att det bara blir ett inlägg i veckan, för resten av mitt liv är bara jobb...men ett loppisbesök hann jag med förra lördagen, säkert sprang jag runt på kanske 20 minuter=) Där hittade jag den här fina lilla gjutjärnsgrytan. Det vackra grytunderlägget fann jag hos Marie i hennes webbutik Vita Ranunkler
Förresten, det här inlägget är det första jag gör på min nya dator som jag köpte i början av sommaren. Jag har verkligen fått kämpa för att vänja mig vid Windows 8, vilket s***program. Yngsta dotterns pojkvän har erbjudit sig att avinstallera det och installera W7 istället och jag tror snart att jag antar erbjudandet.  
Som alltid när man köper ny dator ploppar det upp en massa meddelanderutor om registreringar och påminnelser och det kan jag ta, men W8 har en massa funktioner så att så fort man rör styrplattan (laptop utan mus) så kommer det upp rutor från höger till vänster och vilket göra innan man hittar startsidan, sina mappar, att förstå att man ska scrolla uppåner och t o m hitta var man stänger av datorn...är det bara jag som tycker att det mesta är ologiskt i detta program?
Jag tycker ju att när man gör om någonting så ska det bli lättare och mera användarvänligt. Bl a är det mer komplicerat att fixa till bilderna för att få dem som jag vill ha dem i min blogg. I W8 kan man inte högerklicka på bilderna i visningsprogrammet för att öppna dem i det program jag vill använda för att redigera bilderna. Kanske någon har något tips, misstänker att det för mig handlar om handhavandefel=)
Ja ja det handlar verkligen om I-landsproblem...men som sagt jag är så glad över min lilla gryta och även den större vita som står bredvid. Den är en julklapp från jobbet och så lagom till maken och mig, för helt plötsligt är vi bara två i hushållet. Lilla dottern bor hos sin pojkvän och pluggar nu på sin önskeutbildning, hon stod på reservplats och kom in *lycka*. Denna helg är sista helgen med sensommarväder sägs det, för nu ska höstrusket komma...men nu känns det faktiskt inte som det gör så mycket för vi har ju haft nästan fem månaders sommar. Önskar er en skön helg, govänner!
Kram,
Regina

40 kommentarer:

nattugglan sa...

Så söt liten gryta,,, de är guld värda , gjutjärnsgrytorna.Jag har W7..så usch om man byter till W8..tycker det låter krångligt... ha en bra dag!

lisashus sa...

Vilken söt lite gryta och den andra vita - så fin! Jag har en liknande och använder den jätteofta!

Något råd kan jag inte ge dej gällande W8, men jag håller med dej om att när något förnyas borde det ju vara till det bättre och inte mera krångel! Det låter ju urjobbigt och frustrerande! Själv gnekar jag mej fram med min supersega dator och det är väl bara en tidsfråga innan den packar ihop för gott!

Ja, vilket ljuvligt väder vi har haft.
Ha en härlig helg!
Kram
Lisa

Solstrimmor sa...

Grytan i orange är barndom för mig. I den tillreddes söndagssteken... perfekt i formen för ändamålet!

W7 har jag och jag ska INTE uppdatera mig! Fy för nymodigheter...

Kramar från Eva-Mari

Rosa i huset i vitt sa...

jag har w xp fortfarande ...har w 7 på jobbet och det funkar inte så bra där ibland
så w 8 får nog vara
en sån orange gryta fanns hemma hos oss när jag var lite
ha en bra helg
kram Rosa

Anonym sa...

Kjelen var kjempe fin:)
Ha en herlig Søndag i morgen
Klem Merete

Meta sa...

Håller fullständigt med dig om W8. Jag letade med stort besvär på en dator med W7 när jag skulle köpa ny i somras. Det är jag glad för nu.
Grytan är ju bara sååå söt, tror att mamma hade såna med ett fat under, när jag var liten
Ha en skön Söndag
Kram Meta

Marias Vita Rum sa...

Nej fy för den dagen när jag måste köpa ny dator, jag gillar ju inte heller tekniska förändringar ;0) Fina grytor!!!
Önskar dej en fortsatt skön helg!!!
Kram Maria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Med en man och en son som är dataproffs så vet jag inte vad jag har för program! Inte klokt egentligen, men jag gillar inte styrplatta har gammal hederlig mus och stationär dator. Dina grytor gillar jag, jättefina, både den vita och den nya. Så fint och servera en god köttgryta direkt ur den nu på hösten.
Kramar/AnnaMaria

Hanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hanna sa...

så fina saker. Blev verkligen glad att du tyckte om mitt uterum, gjorde mig så glad.
Ha en toppen söndag
blommorifonstret.blogspot.com

Geli sa...

Dear Regina!
I know what you mean ....I hate new things on my computer ...because you need a lot of time to change things like you want them to be ...
Your pot is beautiful!
Happy sunday for you!
With love,
Geli

jennie sa...

Vilka söta saker! Och så skönt att du iaf kommit iväg på en loppisrunda. Hoppas att det lugnar sig på jobbet så att du kan få mer fritid. Och att datorn blir snäll.

Stort grattis till dottern! Så härligt att hon kom in på den utbildning som hon ville. Det är ett stort steg i livet :)

Å tack snälla du för de rara orden om mina målningar! Vilken fin komplimang :) Blir jätteglad!

Hoppas att du har en bra söndag <3 Jennie

Elna sa...

Vilken söt liten gryta. Jag skippade w8 och bytade ner mig *ler*.

Kramen

Ett Vitare Hem sa...

Ja fy för w8, O fick en ny dator i studentpresent och han är fortfarande inte kompis med 8an....
Hoppas du får en härlig vecka!
Kram/Lena

Erika sa...

En sådan gryta har jag fått av min mamma. Vi hade alltid kalops i den när jag var barn, så för mig är det kalopsgrytan. Givetvis hade vi annat i den också men det är så jag minns den. Mamma lyfte på locket när man satt sig vid matbordet och så kom den där doften av varm mat. Härligt med matminnen tycker jag.

Datorer kan ge en grå hår. När man äntligen lärt sig ett system är det dags att byta. Jag har ett hemma, ett på jobbet och så blir det extra komplicerat då jag även har en Ipad som har sitt eget sätt. Ibland önskar jag att jag hade en Mac istället så att allt bara blev Apple. Men det är som du skriver I-landsproblem. Fast arg blir man. Jag har tyvärr inga tips. Hoppas att det löser sig ändå. Kram!

Huset bakom lindarna sa...

Va kul att du hittade mej1 Jag har inte hållit på så länge i bloggvärlden, ett år bara, men kul är det! Du har en jättefin blogg och jag får lägga till dej och läsa mera här! Ditt loppis fynd är ju helt perfekt med trendig orange färg, dessutom så användbart! Kram/Finas mammis

Anonym sa...

Jag är också vansinnig på det där programmet. Jättefin vit gryta.

House and Garden by Bia sa...

Härlig höstgryta;))....vi har faktiskt en liknande som vi ärvt av svärmor...men den används aldrig...man ska kanske ta fram den;))...fin våg också;)...
kram bia

Sofia sa...

Fin gryta och massor av annat snyggt har du där... =)
Usch! va jobbigt det där låter med datorn.... hoppas jag aldrig behöver byta... =)
Kram och ha nu en fin vecka!
Sofia

Browneyedgirl sa...

Önskar mig en gjutjärns gryta =)
Mamma har en och den är super <3
Kram och ha en toppen dag

Fågel Blå sa...

Vilka underbara bilder grytan så fin!
Önskar dej en fin vecka
Kramar Kathrine

annika sa...

Hej du pysselfia!
Du har alltid så fina bilder och så mycket intressant som du visar.
Jag har inte hört just något om Windows 8 så jag vet inte. Men det är väl bättre än sin föregångare eller??? Tänker att man förbättrar och inte försämrar :).
Ja det var synd att vi inte sågs där i Torshälla men vi får väl ordna till en liten träff framöver.
Var rädd om dig och ta några djupa andetag mellan jobbvarven.

Kram
annika

Melody and M.E sa...

Precis en sådan där liten fin gryta hade jag, men jag tror att dottern "råkade" få med den när hon flyttade hemifrån! Kanske dags att få tillbaka den nu!
Hon lagar nu för tiden till flera personer än jag!
Håller med om att du alltid har så vackra foton!
Kram
M.E

Gabriella sa...

Underbara grytor, härligt med värmande soppor nu på hösten!
Jag har också köpt dator nyligen och fick windows 8 på köpet. Än så länge har det gått ganska bra men det är ju inte som windows 7 inte:)
Kram

Ett ögonblick sa...

Åh, vilken fin lite gryta!! Vi hade en sådan hemma hos mig när jag var liten. Vart tog den vägen??...
Den vita var också fin, ovanligt med vit? fast dom finns ju i dom flesta färger nu. Jag har en stor röd som jag älskar att använda till matlagning! men precis som hos dig så krymper familjen (åtminstone i vardagslag) så stora grytan blir väl nästan lagom för en veckas middagar till två pers:))
Jag tror att jag har Windows7, men på min tycker jag det är krångligt ändå, har också svårt för styrplattan, den vill inte ta mig dit jag vill;)) teknik ja...

Ha en fin vecka!!
kram lisa

idémakeriet sa...

Så söt den lilla grytan är, passar perfekt på det fina grytunderlägget.
O vad roligt att din dotter kom in, kan tänka mig att hon blev riktig glad. Ja då känns det tomt hos er utan barn eller hur?
Ja det verkar vara jobbigt det där med din nya dator men som med allt brukar man vänja sig vid det nya också:)
Jag har tyvärr inte några tips för dig.
Lycka till i alla fall.
Kram Gerda

Elsa och Helena sa...

Vilken fin liten praktisk gryta, det var ett fynd! Ja, datorer där är jag inte rätt person att ge råd...är glad så länge det fungerar:) Har du instagram? Vore roligt att följa dig i så fall! KRAM Helena

Helens Universum sa...

Så mycket fina grejer!
Kram Helen

Le petit jardin sa...

Vilket bra fynd, de är ju så andvändbara och den stora vita...ja, det är en bra gryta

kram kajsa

Black Iris sa...

De där grytorna är verkligen fina.
Nu blir jag så glad att jag till slut valde att byta till en Mac i våras.. Jag var lite orolig att det skulle bli besvärligt men jag har kommit in i det nya så fort, och då kan jag säga att jag är verkligen inget teknisk..
Hoppas du får ordning på grejorna men det brukar ju gå bra till slut..

Kram Maidi

Tulipa sa...

Hej Regina!

Åh sånt är så jobbigt,-jag blir tokig av datorkrångel och problemet är ju att det måste lösas...Du verkar ju reda ut det dock även om det är krångligt, men ja,...usch, avundas dig inte))!

Så roligt för din dotter! Sånt är ju jätteviktigt! Att få göra det man drömmer om och vill.

Ha en fin vecka!
Nu är det verkligen höst!

Kram Mariette

Maria sa...

Vilka vackra bilder... så behagliga att titta på. Älskar färgerna och ljuset i dem!

Såg allt ditt söta lilla barnbarn i ett tidigare inlägg! Förstår att du njöt av att få gosa med denna lilla going!

Fin dag till dig!
Kram♥

Fröken Tindra sa...

Tack för dina gulliga ord hos mig! De värmde.
Har hört det där om W8 men inte sett det själv. Så jag hoppas att vår relativt nya dator håller ett tag till... Fruktansvärt irriterande när man inte får ordning på saker och ting.
Hoppas att du kan få kopplat av lite mellan allt jobbande!
Kram!

Rigmor sa...

Så vackra bilder i ditt inlägg, och den nya lilla grytan...söt som socker!! Sen ser jag något som jag verkligen blir förtjust i...vågen!! Smakfullt hos dej!!
Ja, nog har vi haft en underbar och lång sommar, men säg det som varar för evigt...?? Önskar att hösten blir lika lång och skön, så att vintern kanske inte blir fullt så seg...
Ha det gott, och blanda jobb och vila ordentligt, så det inte blir för mycket av det förstnämnda...
Kram kram

Margot sa...

Jättefina grytor, både den oranga och den vita! Dottern har W8 och jag har kunnat konstatera att det är något jag absolut inte vill ha, ser superkrångligt ut! Vi har verkligen haft en underbar sommar i år och förhoppningsvis ska vi få njuta av lite sol och värme än trots att hösten är här! Fast det är ganska skönt att få mysa inomhus när det är regn och rusk ute:))
Ha en fin kväll!
Kram Margot

Hanna sa...

Ville bara titta in och önska dig en trevlig helg.
Kram
Hanna

Lilla Källängen sa...

Precis så känner jag också, Windows 8 förstår jag inte varför man överhuvudtaget vill ha. Första gången jag skulle stänga av datorn så kunde jag inte...hittade inte ens var man stänger ner..så här är det är avinstallerat :-)
Fina fynd du hittat också!
Ha en riktigt fin söndag
Kram Anneli

Johanna sa...

Håller med dig om Windows 8, helt väderlöst! Marie har så mycket fint Indien vackra butik:)

Ha en fin start på nya veckan!

Kram Johanna

Johanna sa...

I sin vackra butik skulle det ju stå;))

G:a Affären sa...

Precis en sådan har jag fast större, det är praktiskt att ställa den på bordet när grytan är färdig. Men då behöver man ett vackert underlägg, som ditt! Julklappsgrytan är också fin!
Grattis till din dotter som kom in på önskeutbildningen!
Datorer, bilar och annat tekniskt ... de ska bara vara logiska att hantera - och fungera!

Kramar
Cia