torsdag 8 augusti 2013

Vanlig vardag...

Ja då var det slut på semesterdagar och den vanliga vardagslunken har börjat. Vädret har slagit om och blivit ostadigt med svalare temperaturer och regn...men en liten solstråle tittade in till mig och väckte liv i den söta ängeln som jag köpte när jag besökte Kicki och hennes butik Min Skattkammare...
...ängeln står här i tallrikshyllan bredvid en nyloppad plåtburk... 
...på krokarna hänger en av mina nya tekoppar. De är inköpta hos keramikern Per Hammarström, som finns i Keramikens hus i Strängnäs. På en krok hänger också en tesil i blå emalj, ett loppisfynd från Danmark...
När jag väntade besök från USA, gjorde vi en rockad här hemma. Det som var gästrum på övervåningen bytte plats med mitt arbetsrum på bottenvåningen och vice versa. Jag tapetserade om i mitt blivande arbetsrum. Tidigare har det bott två busgrabbar efter varandra i det rummet med allt vad det innebär. Nu är rummet tapetserat i vitt, vilket är bra då det ligger i ett väderstreck så att endast högsommarens sena kvällssol lyser upp däri. Sommarkvällens sista solstrålar lämnar vackra skuggor på väggen...  
Nästa vecka är det säsongens sista Sommar med Ernst och i helgen den veckan sänds det sista Sommarpratarna i P1, då känns det verkligen som att sommaren är slut. Låter jag pessimistisk? Jo lite är jag väl det, för jag älskar sommaren och önskar att den aldrig tog slut...
Kram på er govänner!
Regina

16 kommentarer:

Meta sa...

Härlig liten ängel och dessa fina plåtburkar bara älskar jag. det finns en del i mitt kök. Neeej sommaren är inte slut än det får den inte va. Jag har massor kvar att göra , det är sensommar nu med alla fina orange färger.
Ha en härlig fredag
Kram Meta

Johanna sa...

Den där vanillinburken skulle jag haft! Jag har nämligen samma fast för bakpulver som jag loppade förra sommaren:) Den används flitigt varje vecka då jag gör pannkakor. Sonen är nämligen äggallergiker och då är en skvätt bakpulver bra i pannkakssmeten utan ägg.

Härligt att tapetsera ett rum i vitt! Rent och fräscht;))

Fortsatt trevlig kväll på dig:)

Kram Johanna

Hannis sa...

Så vackra bilder!
Blev kär i ängeln.

Jag älskar hösten så just den tiden gör mig inget. Men jag skulle gärna ha sommar längre. Fast jag tror att värmen kommer att vara kvar länge i år=))

Kram Hannis

Ninnis sa...

Underbara bilder...!!
Skulle gärna hålla kvar sommaren längre men alla årstider har en tjusning....=)

Trevlig helg !

Kram Ninni

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Snart breder solen ut sitt blonda hår, så står det på en skylt jag har i stugan. Det kan man verkligen säga om din ängel, så vackert! Och det känns i luften att högsommaren är över, men höst är ok det också.
Stor kram och trevlig helg
AnnaMaria

Solstrimmor sa...

Vilken vacker spetsgardin som solen ger skuggan av där på väggen! Och en ytterst skön brevhållare ser jag också...
Sommaren är inte slut, bara lite mognare... precis som vi:) Många fina dagar kommer! Även om det just idag är mulet och regnigt hos mig.

Kramar från Eva-Mari

Tulipa sa...

Åh visst önskade man att sommaren skulle vara för evigt! Men hade man uppskattat den lika mycket då... Tror inte det... Man längtar så mycket att det nästan blir bitterljuvt, men nog är sensommar och höst vackert och ett skådespel när det bjuds på soliga dagar.

Hoppas du haft en riktigt härlig sommar att ha med i minnet när vardagen dragit igång igen.

Och så fortsätter vi njuta!

Stor kram Mariette

Tulipa sa...

Åh visst önskade man att sommaren skulle vara för evigt! Men hade man uppskattat den lika mycket då... Tror inte det... Man längtar så mycket att det nästan blir bitterljuvt, men nog är sensommar och höst vackert och ett skådespel när det bjuds på soliga dagar.

Hoppas du haft en riktigt härlig sommar att ha med i minnet när vardagen dragit igång igen.

Och så fortsätter vi njuta!

Stor kram Mariette

Ett ögonblick sa...

Godmorgon Regina!
Vet inte var jag ska börja...det var ett fantastiskt inlägg, vackert med ett stänk av vemod. Det känns alltid sorgligt när sommaren går mot sitt slut, när morgnarna är kyligare och luften på nåt sätt blir "krispigare", det känns inombords. Jag trivs också bäst på sommaren när dörren kan stå öppen och det är bara att sätta på sig ett par tofflor och gå ut, inga tjocka jackor och vantar.
Lilla ängeln...oj så söt!!! måste kika på dom i butiken. vaniljburken, wow!! det är annat än dagens papptuber med plastlock.
Att få besök kan ha många fördelar, dels själva besöket men ofta tänker man också till om hur det är hemma, man vill snygga till och det blir oftast väldigt positivt.
Jag tittade på Ernst igår, faktiskt första hela programmet för i år. Han är duktig!! jag delar inte alltid hans idéer, men det är underbart vackra huset har blivit ännu vackrare. Det är verkligen en utmaning att ta sig an en sådan byggnad och framhäva det vackra på ett relativt enkelt sätt, oerhört mycket arbete! men det känns inte överarbetat utan smakfullt.
Nu blev det en väldans lång kommentar...men det var så mycket fint så jag var bara tvungen att få skriva.
Hos oss lyser solen idag igen, vi ska grilla ikväll och njuta av den sista riktiga semesterdagen.

Ha det gott!!
kram Lisa

Sofia sa...

Åh, så mycket fint! =)
Visst har jag öppet i helgen... tänkte du komma förbi?
Kramis Sofia

Margot sa...

Önskar också att sommaren varade lite längre, men förhoppningsvis ska vi få en skön och fin höst!Söt liten ängel du har och loppisfynden är jättefina! Måste vara kul att göra om hemma på det sättet ibland, då blir ju allt som nytt:)
Ha en härlig helg!
Kram Margot

Rosa i huset i vitt sa...

Känns lite vemodigt att sommaren snart är slut..men hoppas på en fin
höst
ha en trevlig helg
kram Rosa

Anonym sa...

Høres ut som du har hatt en god sommer:)
Den går jo bare så alt for fort og skulle gjerne hatt den litt lengre men vi får håpe på en herlig høst :)
Så utrolig søt den lille engelen var og for noen herlig bilder som lltid:)
Ønsker deg en strålende helg
Klem Merete

Felix sa...

Vilken vacker skugga av spetsgardinen på väggen! Förstår att du njuter där i rummet. Söt ängel som Kicki har gjort också!

Det smyger sig allt på lite vemod när sommaren övergår i sensommar. Men vi får hoppas att vi kan få många härliga sensommardagar än ett bra tag. Just övergången från sommar til hsöt är vemodig, men när sedan alla vackra höstfärger kommer är det ganska vackert det med. ;-)

Sommarhälsningar
Elisabet

Hanna sa...

Jag önskar också att sommaren aldrig ville ta slut och försöker njuta så länge som möjligt.
Ha en fin dag
Kram
Hanna

STENLYCKA sa...

Här kommer en söndagskram från en bloggvän som har varit en tyst mus med hälsningar här på bloggen under en längre tid. Jag har haft semester från det mesta och bara vilat från en ganska jobbig vår. Men nu börjar allt kännas bättre igen.
Allt gott till dig!
Raina