lördag 14 maj 2011

Tränar på textilslöjd...

Några av er som följt mig en tid vet att jag tycker att syslöjd och symaskiner är ångestframkallande, jaa jag säger det varje gång jag tagit fram min gamla Bernina för att skapa något alster i textil. Nåväl, nu har jag iaf pimpat en gammal linnekavaj med brun linnespets runt krage och ficklock. Fick väl nåt slags övermod och sydde en kjol i naturfärgat linnetyg och kantade med linnespets i samma färg.
Sjalen har jag också sytt och den passar bra i färgerna till den övriga "outfitten"
På tal om kläder, finns det ju en historia om kejsaren utan kläder och det har ju inspirerat till mycket, nu har jag gjort en lampskärm utifrån det temat
Måste få visa något som jag köpte på inredningsresan till Danmark. Hos Gúa (Hvìtur Lakkrís) som har den fina butiken Mor Ágústas Garage köpte jag ett par superläckra örhängen som Gúas dotter Hlif har gjort. Tyvärr fungerar inte Blogger ännu som det ska så jag kan inte länka:-(
Nu ska jag krypa ner under täcket och läsa slut på Åke Edvardssons Nästan död man. Jag gillar kriminalromaner (bland många andra genre). Tillägg: Det var omöjligt att publicera igår, men för information så somnade jag efter bara några sidor=)
Kram,
Regina

9 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad fint du har sytt.Bara så himla läckert.Vad duktig du är.....Ha nu en härlig lördag.Kraaam Rita ♥

Bitte sa...

Vad otroligt duktig du är på att sy! Du behöver inte alls få ångest över att ta fram symaskinen... :-). Wow säger jag bara, kan du inte sy en sån där fin linnekjol till mig också? ;-)

Din lampskärm är så läcker, det är lite konstigt egentligen att man inte saknar själva tyget? Den ser ut som ett konstverk.

Örhängena var så fina, både Gua och hennes dotter verkar vara så duktiga. Det är dessutom roligt att ha något fint som man är relativt ensam om!

Vad gosig och snäll din katt ser ut på bilderna, vad heter den lilla sötingen? :-)

Önskar dig en fortsatt fin helg!

Många kramar
Bitte

Anette sa...

Men du vad duktig du är på att sy! Inte kan man tro att du tycker det är ångestframkallande=)
Jag gillar också att läsa kriminalromaner..Åke Edvardsson är bra men visst kan man somna från alla böcker;)
Kramar från Nettan

Unknown sa...

Ser inte ut som om du tycker det är ångestframkallande med tanke på det fina resultatet.
Ha en fortsatt fin helg, kram Ing-Britt

Else´s Bod sa...

Va har du ångest för människa!!?? vart ju verkligen jätte bra! helt nya plagg, tänk va så lite kan göra så mkt! sjalen ser fantastisk ut!!
Kram på dig R!
Lisa

Photo by Maria sa...

Jisses så duktig du är på att sy.. Man undrar ju liiite varför du har ångest för det så bra som du är.. Fortsätt sy men utan ångest :-)

Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du är ju jätteduktig på och sy, kanta och sy kjol! Strålande resultat tycker jag, så fin du kommer bli i detta. Och häftiga örhängen, roligt att det var Guas dotter som gjort dom.
Ha en fin söndag
Kramar
AnnaMaria

http:/www.lavendela.se sa...

Hej, jag tycker du kan sträcka på dig och tänka jag kan ju sy!!!! Annars får du göra som jag sitta framför TV och sy för hand. Det är " en lisa för själen". Vad sjutton kommer det uttrycket ifrån??? Vårhälsningar Britt på lavendela

The Joy of Nesting sa...

Oh my Little Swedish sister, you should be very proud of your new creations!! They are ever so beautiful!!! I always think a small case of anxiety is good for guiding my creative endeavors. keeps me from getting sloppy and lazy!

Pattie ;)
Mazatlan Mx.