måndag 17 maj 2010

Träningsvärk i armarna....

Vilken underbar helg det har varit! Hela lördagen var vi ute i trädgården och jobbade. Solen sken och det var underbart varmt och skönt. Tyvärr har vintern gått väldigt hårt åt träd och buskar. Min stora fina klätterros är helt död, nu klippte jag ner det helt och hållet så får vi se om det kan komma några skott nerifrån roten. Tujor och Cypresser är bruna upp till den nivå som snön var som högst, drygt en meter. En Kryplingonoxbär som jag skulle flytta, var även den död. Jag har haft ett stenparti tidigare, men beslutat att ta bort det. Sent på eftermiddagen tog jag ett stort spett och började lossa och flytta på stenarna, men fick ge mig när jag efter en stund inte orkade lyfta spettet. Efter en hel dag med tungt kroppsarbete var krafterna slut. Då tände vi grillen, det var premiär för året. Under söndagen började jag med lite olika projekt inomhus. Jag håller bland annat på att måla lite saker som jag hittat i mina fantastiska gömmor. Den här gamla skolplanschen fick också komma in från gömmorna, tillsammans med en med ormar på. Den blev populär hos lilla dottern som norpade den direkt.
Samtidigt fick skänken en liten ansiktlyftning...
Min mamma fick för sig att hon ville ha en ny spegel, kravet var att den skulle vara större än den hon hade. Jag har aldrig tänkt på vad hon haft hängande i hallen. Precis...den här fina spegeln. Själv hade jag en stor spegel som stod undanstoppad i förrådet så vi bytte helt enkelt..bytt bytt...nu hänger den här i min hall.
Träskålen som står på byrån i hallen har ni sett förut, men det är kul att fylla den med nya saker, gamla tändsticksaskar, Magnecylask i plåt och lite annat smått och gott.
Här är den vackra bokgömman som jag köpte från Enkla Ting, här gjorde jag ett inlägg där jag visade underbara saker från den nätbutiken.
Rara Kajsa som har butiken skickade med ett par extra gåvor, ett litet ansikte i betong och den här underbara tofsen - såg precis Maria Montazami på TV och jag kan faktiskt förstå att man kan ha tofsar som last - för se vad fint det blev att hänga tofsen i nyckeln till mitt stora, gamla skåp.
Jaha då har en ny vecka börjat. Vad härligt det är att saker och ting har ordnat sig för nu känns allt mycket lättare och jag är så full av energi. Tänk att vakna måndagmorgon innan klockan ringer och bara känna....tjoho och skutta upp ur sängen! Det gäller att ta vara på den positiva känslan och spara den, för vi vet ju att livet går lite upp och ner, då kan det vara bra att ha lite i reserv. Men just nu har jag överflöd, så jag fortsätter att dela med mig....
Energikramar till er alla goa!
Kram,
Regina

17 kommentarer:

Penseldraget sa...

Visst är de härligt att kunna vistas ute utan att frysa ihjäl =) vi hade oxo premiär grillning i helgen, så jätte fint du har pyntat med planscher o allt annat smått o gott..kul o se. hoppas din vecka blir kanon
kram pia

Unknown sa...

Det var så himla skönt väder ute, jag bara njööööt i fulla drag.
Skolplanchen var helt underbar, gillar den ljusgröna färgen.
Ha en härlig vecka!
Camilla

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Nu ska vi se om det fungerar med att lämna kommentar. Har haft problem med att lämna just till dig, har fått meddelande från blogger att det var fel... så jag hoppas det funkar nu.
Planschen var ju helt underbar, och platsar jättebra i köket!
Och tofsar har jag faktiskt också några stycken..Köpte i Stockholm i en affär på södermalm för många år sedan, som hade underbart vackra gamla tofsar och band odyl.
Vet inte ens om den finns kvar längre..
Kram
Marie

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hurra! Det funkade!

Vit som snö sa...

Vad skönt att du fått energin tillbaka!!!
Så mycket fint du har i dina gömmor! Den skolplanschen var riktigt snygg! O spegeln!
Ha nu en fin dag! Kram Cilla

Country Hill sa...

Så fint Du har fixat till det!
Skolplanschen så fin och spegeln blev ju perfekt där.
Ha det bra!
Kram Lena

Anki sa...

Oj vad fint du har det! Gillade verkligen skolplanschen, den gjorde sig så bra där! Å spegeln, bara så fin!
Japp, härligt väder är det...varmt och gott, här kom det värsta åskskuren för en stund sen, men nu tittar solen fram igen!

Kramis!

linnea-maria sa...

Åh vad fint du har pysslat! Din skolplans är jättefin, den ser ut att vara i perfekt skick. Ha en fin vecka /Therese

♥Zink & Vita ting♥ sa...

SÅ kul att hitta hit!
Å kul att du ville vara med i min utlottning!
Skulle gärna lägga vantarna på din skolplansch! Den är underbar!
Spegeln var söt! Gott att kunna byat och alla blir nöjda!
Ha det gott och njut av din energi!
Kram Mimmi

LjuvligtLantligt sa...

Hej!
Tackartackar för din söta kommentar! Jag äääälskar dina bilder o ditt hem, den nya tofsen var helt underbar vilkte göra att jag genast måste kika inom den där nätbutiken o kanske lägga en liten beställning :)

Ha en skön kväll o sköt om din träningsvärk..
Kram Git

Tidsmästarinnan sa...

Hej,
ahh, vad mycket fint i ett och samma inlägg. Jättekul att få se - tack!
Kram på dig!
Susanne

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Godmorgon. Har flera rosor som dött här också, var en ruggig vinter för dom. Du har jobbat på mycket både ute och inne. Vilken fin plansch, den passade så jättebra på skänken. Sen blev jag helt kär i den lilla vita tofsen, ska kolla om hon har såna kvar.
Ha en härlig dag vännen
Kramar
AnnaMaria

Penseldraget sa...

hej
vill bara kika in o önska dig en härlig helg
kram pia

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej
Du har haft ett riktigt tufft träningspass ute i trädgården. Förstår jag, vad härligt att få grilla och vila sig sen, man blir glad när man får något gjort.
Vad konstigt att cypresserna fryser under snön man kunde tro att det skulle vara tvärt om, att snön skulle skydda, som med perenner.
Vilken ovanligt vacker skolplansch du har köpt.
Är bokgömman en riktig gammal??
Du ser ut att ha ett fint gammalt skåp där, den med tofsen, skönt att du inte målat över det.
Jag gillar vitt, men moden kommer och går och vissa antika gamla möbler vinner på att få vara orörda, tycker jag.
För eftervärlden.
Nu tjatar jag om det igen.............Ja men fint är det hos dig vännen.
Vi har så varmt, har haft det så länge, nu i kväll är det lite svalare och det gör mig lycklig.Hoppas det håller i sig, känner mig som kärringen tvärt emot.
Men så är det för mig.
Hoppas ni får ha fint där nere hos er.
Sköt om dig.
Kram Zara

Home No.1 sa...

Hej tack för energin=) jag som maria gillar tofsar har alltid gjort! Fast hon ä ju ett snäpp värre förstås hihi...kram Annica.

Lissboden sa...

Vad härligt att du har så mycket energi men det är sådan tid nu, eller hur?!?
Fina bilder med vackra saker visar du.
Ha en riktigt fin helg!
Kram från Maria

Emmas utsikt sa...

Så fina bilder! Ja här i trädgården har också massor med växter dött i löpet av vintern. Men det ska bli kul att se vad som kommer tillbaka, nu är det fortfarande lite osäkert för några växter.

Ha en skön helg!

kram!