lördag 17 april 2010

Nu har vi varit ute på tur...

Tidigt i morse baxade vi in sommarhjulen till äldsta sonens bil och styrde kosan mot Forsbacka i närheten av Gävle dit han har flyttat. Det är kärleken som fått honom att lämna hemtrakterna. När vi ändå skulle ut på tur, tänkte jag att det kanske finns några mysiga butiker eller loppisar i trakten. Tack vare tips från Cilla med bloggen Vit som snö fick jag möjlighet att besöka två underbara butiker. Här kan jag avslöja namnet på den som tipsade mig, för maken läser inte min blogg, men det är ändå ingen fara för maken tyckte det var lika roligt som jag =)


Först besökte vi rara Anna-Lena som har butiken Madame Nyberg På hennes blogg kan ni hitta adress och öppettider och läsa lite om det vackra hus där butiken ligger. Det finns så mycket vackra saker i butiken och det behövs mycket tid att se alla detaljer. Trådslöjd, zink, madonnor, ljus, textilier, otroligt vackra inredningsdetaljer i glas, goda dofter på flaska för kök och badrum och mycket, mycket mer. Anna-Lena säljer även underbar köksinredning. Jag såg också att Pelargonerna har börjat få nya blad *fniss* De följande bilderna är från butiken.
Sen gjorde vi ett besök hos goa Jessica som har butiken Tant Elwira. Klicka på namnet så kommer ni till Jessicas blogg där det finns information om adress och öppettider. Tant Elwira är en helt underbar liten butik. På denna lilla yta finns mängder av vackra saker. Mycket zink, trådslöjd, fattigmanssilver, porslin och vackra betong- och gjutjärnsljusstakar. Men tänk, att när jag kom hem och tittade på fotona fick jag se att jag totalt missat den stora vackra ängeln som står mitt på bordet. Det roliga är att Jessicas butik kommer att växa och bli tre gånger så stor. Det var spännande att se början på utbyggnaden. Jag håller också tummarna för det andra vi pratade om;-) Följande bilder är från butiken Tant Elwira.
Tack, glada och pigga tjejer, det var jätteroligt att träffa er och nu vet jag ju var ni finns! Kommer jättegärna förbi nästa gång jag har vägarna förbi.
På vägen till Forsbacka råkade vi passera en skylt som det stod loppis på...höger tjoade jag och maken hann både blinka och svänga. I en stor gammal industribyggnad fanns en loppis med flera hyrbord och fullt med människor...ja alltså hur lätt går inte en timma på en loppis!?
Hemma hos sonen och L blev vi bjudna på middag och tårta. Sen styrde vi kosan hem igen.
Tack snälla S och L för en trevlig eftermiddag!
Shoppade jag då?? Jodå, men det visar jag en annan dag. Ha en fin fortsättning på helgen alla goa bloggvänner och besökare.
Kram,
Regina

17 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vilken mysig liten tur.Vilka härliga butiker du visar bilder ifrån.Jag där skulle jag vilja gå runt och strosa och shoppa.Dom ar mycket härligt.Sedan besök hos sonen och ans tjej.Mysigt med mat o fika.Verkar som ni hade en kanondag!!!!Önskar dej en fin söndag kramar Rita ♥

Helen sa...

Hej!
Vilka härliga butiker du har hittat, vad kul du måste ha haft. Det är ju bara så svårt att låta bli att inte förhandla sig.
Kram/Helen

Vit som snö sa...

Fniss, vilken tur för mej att han tyckte om butikerna mannen också! Jag tycker dom är ljuvliga bägge två, såna ställen man kan gå lääänge på och sen såna söta butiksägarinnor!
Jag har svärföräldrar i Gävle och vid besök hos dom vet dom var jag vill åka;)
Längtar att se vad du hittat också!
Kram Cilla

Lilla hjärtat sa...

Åh så mysigt ni har haft det. Butikerna ser jättefina ut, dem hade jag gärna besökt.....
Ha en bra vecka
Kram A-K

Lissboden sa...

Vad härligt att få hälsa på sonen och vad bra att Cilla kunde ge dig tips om två jättefina butiker. Jag känner igen mig lite i den sista butiken. Min är nästan fylld till bredden av saker. Det värsta är att ibland är det svårt "att se skogen för alla träd".
Ha en fin vecka!
Kram/Maria

Ljuva lantliv sa...

Hej, vilken fin blogg du har! Förstår att du shoppade i dessa vackra butiker. Så mycket saker... underbart.

Kul att du vill vara med och tävla hos mig!!

Ha en bra vecka
KRAM Anna

Handgjorda drömmar sa...

Vilka butiker.... Ser ut som om man kunde tillbringa ett antal timmar där.. Förstår att du shoppade - blev nyfiken!!
Ha en fin vecka!
Kramar Marie

Anonym sa...

Vilken underbar, helrolig dag ni fick! Visst är det roligt när man ger sig tid att stanna till vi mysiga ställen! Det ger så mycket... även om man inte handlar något så fyller man själ och hjärta med allt vackert man ser.

Ha en skön vecka!
Kram Eva-Mari

Bitte sa...

Hoppas att du har haft en skön helg! Vilka mysiga butiker du hittade till, jag hade gärnat strosat runt där i några timmar :-).

Jag tyckte om din vackra tavla som du visade i det förra inlägget! Den var alldeles ljuvlig med de pressade blommorna i :-).

Ha en fin måndag!

Kramar
Beatrice

Enkla Ting sa...

Hejsan.....
Vilket fin blogg du hade här, jag kommer absolut att komma tillbaka, Verkar som du haft en toppen helg, med mysiga butiker och härliga loppisar.....
Ha en underbar vecka....
Kram Kajsa

Madame Nyberg sa...

Tack för ditt besök. Va kul att du gav dig till känna. Sååååå kul att se bloggare "Live"
Tack för dina fina ord och Välkommen tillbaka!
Kram-Kram

Camillas Mitt Ljuva Hem sa...

Ja, alltså hade du skrivit att du inte shoppat något skulle nog jag iallafall trott att du måste ha slagit dig nånstans -hårt =) Vem kan väl motstå allt?? Så det är bara ett friskhetstecken!! ;)
Spännande att se vad du handlat...
Ha det gott!
Kramar Camilla

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilka underbara butiker!
Ha en underbar dag!
Kramis/LenaS

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Oboy vilken utflykt det blev, och så fick ni träffa sonen. Jättefina butiker, där skulle man kunna gå runt ett bra tag. Och loppis också, visst hade det varit perfekt med en pickup. Däcken på flaket på uppresan och loppissaker hem. Jag skulle vilja ha en sån där gammal, men den skulle inte krångla som en gammal!
Ha en fin dag
Kramar
AnnaMaria

Gårdsromantik sa...

Vilken härlig utflykt - bra ställe sonen flyttat till :-)

Kram Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

Country Hill sa...

Hej Regina!
Vilken härlig blogg Du har! Har ofta varit inne och hämtat inspiration. Har nu börjat blogga själv och blir jag förstås följare och har redan lagt till Dig på min blogglista.
Mysiga affärer Du visar måste ha varit en härlig dag. Tittar snart in igen!
Kram Lena

Gudrun sa...

Sådana affärer är trevliga att gå i. Det skulle nog ta ett tag innan jag kom ut därifrån.
Önskar dig en trevlig dag.