söndag 11 april 2010

Grön inspiration - Trädgårdsmässan

När temperaturen låg på 2 plus, regnet strilade ner och ishavsvindarna slet i vårjackorna sprang vi över den stora parkeringen och in till värmen och våren på mässan Nordiska Trädgårdar. Maken och jag hade i tankarna att få inspiration till ett kommande växthusbygge, där blev det inte så mycket påfyllning. Däremot fanns det så otroligt mycket annat som triggade igång fantasin och skapartankarna. Vi babblade på en hel del, fick idéer och planerar nu för en del kommande projekt. Tur att jag har en make som är en hejare att jobba i metall, som att svetsa. Snickra gör vi båda två och jag står för val av växter. Här kommer en kavalkad av bilder från sådant som vi fastnade för....
Som sagt en massa idéer och inspiration fick vi med oss hem och jag passade på att utöka min Pelargonsamling, ja jag har fler än tre;-) De som fick följa med hem var olika Stjärnpelargoner och Änglapelargoner.
Ångrar att jag inte tog på mig stegräknaren, i fem timmar vandrade vi runt på mässan, A-hallen tog vi två gånger. På hemvägen åkte vi gamla Södertäljevägen och jag hade turen att få besöka både Fattigstugan och Mångfaldens hus i Turinge. Där gjorde jag små fynd som jag visar en annan dag.
Jiippppiiiii nu skiner solen, nu ska jag uuuut. Ha en alldeles underbar söndag, mina vänner så ses vi snart igen.
Kram,
Regina

18 kommentarer:

Rummet för välbefinnande sa...

Himmel vilken inspiration att gå på den där mässan.......
Änglapelargoner - suck säger jag bara. Skulle precis gå ut och ta mig en promenad i det underbara vädret men så ville jag bara kika in med en stor söndagskram till dig. Gissa om jag fastnade då :)
Vilken spets och vilken förpackning. Hjärtat bara slår några extra slag när jag ser bilden. Sen blev jag helsåld på din bukett med vita rosor och tulpaner. Mmmmm så fint.
Tack för all underbar inspiration som jag fick nu.
Och, här kommer kramen som jag skulle ge dig!
Mia

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Åhhh va mycke härligheter och inspiration du bjuder på.. och din skrivbordshörna sen med jordgloben bara sååå fint.. och inlägget innan med byrån spegeln och trappen såå sött...Vill haaa :)
Kraaam Linda

Livet på Berget sa...

Hej
Så underbar mässa och vilka fina bilder du visar. Förstår att de var väldigt inspirerande och så kul att din man också vill delta. Ha de så gott!
Kram
/Sara

Norregård sa...

Kan tänka mig vad kul det måste varit!!
Synd att det är så långt.....
Tack för inspirationen;o)

Kram Kram Malin

Anette sa...

Wow vilka fina gejor på den mässan! Där skulle man ha varit!

Kramar från Nettan

Lissboden sa...

Åh, vilka vackra bilder och vad mysigt att gå omkring med sin man på trädgårdsmässan och få inspiration till ett växthus. Jag är inte ett dugg avundsjuk,hihi.
Ha nu en underbar start på veckan!
Kramar från Maria

The Joy of Nesting sa...

Happy Sunday!

You must ask Bursting with all kinds of ideas and inspiration! Would You Have a Green House You Can use all year long or only in the warm months??? I think one of the things I love most about living here is Can I grow my plants and spent time on our patio all year long! :)

Pattie;)
Mazatlan Mx.

Anonym sa...

Roligt att se dina bilder från mässan... tänk att vi ser olika saker allihop! Var v fanns ägget? Och trädgårdsbordet... och gungan? Alla har vi olika ögon, visst är det bra?! Ja, en härlig mässa är det, fast benen och fötterna har inte hämtat sig riktigt än! Du har tur du som får med din Gubbe på äventyret. Min vägrar bestämt, suck.

Ha en bar solig vecka!
Kram Eva-Mari

Anonym sa...

Ha en BRA solig vecka menar jag. Eller...?

Camillas Mitt Ljuva Hem sa...

Så roligt med mässa! Den rostiga gungan på andra bilden påminner om den nu översnöade som står på vår gräsmatta..oj så jag längtar tills jag kan slå mig ner i den i solen med ett glas kallt vitt! =)
Ha det gott!
Kramar Camilla

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så roligt och se foton från mässan, förstår att det blir mycket traskande fram och tillbaka för och kolla. Vet inte hur dina pelargoner ser ut, men det var vackra namn.
Ha en fin vecka
Kramar
AnnaMaria

Vit som snö sa...

Vilka härliga bilder!!! Jag faller för alltihopa jag också. Gungan har jag sett i större modell o den vill jag gärna se i min trädgård! Ägget sen, hur tufft som helst!
Måste ha varit en upplevelse att se allt där!
Kram Cilla

Viola sa...

Vilka underbara bilder, måste varit en härlig upplevelse, kramen

The Secret Garden sa...

Ja åhh vad jag också skulle tyckt att det vore inspirerande att gå på mässan! Men jag bor ju så långt bort. Det är guld värt att få se bilderna på bloggen istället. Kännns snart som om jag har varit på mässan ändå! :)

Ha det gott!

Emmas utsikt sa...

Å som jag hade velat gå på mässan i Sthlm. De är alltid lite vassare än det norska. Jaja....

Härliga bilder du bjuder på, har du fler från mässan?

Ha en skön vecka Regina!

Inspiration i vitt sa...

Hej Regina, vilka otroligt inspirerande bilder du visar för oss som inte kunde vara där. Härligt att få till sig mysiga tips och idee'r inför vårens bestyr.
kram på dig/Ingela.

Hannis sa...

Kan tänka mig att det föddes en hel del inspiration!
Härliga bilder visar du i alla fall och fick mig att längta efter rost=))

Kram Hannis

Änglarnas hus sa...

hallojsan!

javisst fanns det en massa fint att drömma sig bort i :)..

Det enooorma, vita växthuset var fint men alldeles för stor för en vanlig trädgård!1

Ha det gottis!!

kramis Sanne!!