lördag 27 mars 2010

Ett steg närmare påsk...

Här har det ännu inte blivit så mycket påskpyntat. Mitt äventyr med decoupage och äggkläckning tog helt musten ur mig. Tror inte ens herrn i huset (katten) har hämtat sig riktigt, ännu. Det finns färger som är kopplade till påsken, varav gult är en. Jag är inte så förtjust i gult, men när jag såg denna charmiga Ranunkel kunde jag inte motstå den. Den påminner om en Tusenbladstårta, tänk vad skaparen varit tålmodig då hon eller han lagt till blad efter blad för att skapa denna fulländade blomma.
Här tillsammans med några vackra, prickiga vaktelägg och i min favoritkruka. Den här krukan älskar jag. I min fantasi tycker jag att den liknar ett gammalt badkar som de fina damerna badade i på slotten för 200 år sedan *fniss* Det här får bli en liten början på förberedelserna inför påsk.
Nu ska jag vispa ihop en våffelsmet, jag ska vispa grädde och packa ner det tillsammans med hallonsylt och våffeljärn. Sen ska vi åka hem till mor och bjuda henne på nygräddade våfflor. Det var säkert flera år sedan hon åt det. Hon vet inte om det här så det blir en glad överraskning för henne. Vi ska oxå hinna med någon loppis och ett besök i en jättemysig butik. Få se om jag gör något fynd.
Önskar er alla en jättemysig fortsättning på helgen! Det ska bli grått och tråkigt ute så vi får väl skapa sol och glädje inne.
Bamsekram,
Regina



13 kommentarer:

Lissboden sa...

Vad fina ranunkel du köpt. Det är ju en absolut favoritblomma. Din kruka var ju också så fin. Jag förstår att det är en favorit.
Vilken tur du hade på Tradera med silverfaten, superbilligt och sedan slipper du springa och leta. Kanon!
Ha en härlig lördag och lycka till på loppis!
Kram/Maria

LjuvligtLantligt sa...

Varför vågar du inte göra "kräkinlägg"?? Bara go for it! De flesta av oss känner igen oss o det e ju kul.. :)

Kram Git

Ps. ha en skön lördag!

Vit som snö sa...

Ranunkler kan bara vara vackra, oavsett färg! Och ditt arrangemang är underbart vackert!
Till nästa arrangemang kan du också använda dina våningskakfat, så mycket trevligare med blommor och pynt än kakor som bara sätter sej på fel ställe;) Och inte ska vi ha kakfaten i skåpet heller, det är dom för fina för!
Kram Cilla

Emmas utsikt sa...

Ja ranunklar ÄR härligt. Också i gult. Men jag är enig, jag gillar inte gula blommor så mycket.

I trädgården har vi stora rosenbuskar som blommar och blommar. GULT! Men de stod där när vi köpte huset. Vet inte helt vad jag ska göra med dem...

kram

Livet på Berget sa...

Så fint du påskpyntat! Gillar också blomman även fast jag inte heller är så förtjust i gult.
Ha en fin kväll!
Kram
/Sara

Lilla hjärtat sa...

Så fin kruka och blomman också. Lite gult ska det allt vara till påsk

Kram A-K

houseofchandeliers and vintage sa...

Hej
Så ljuvligt vackra dekorationer, med den gula ranunkeln.
Jättesnyggt och påskigt.
Men vilken underbar historia om älgen/älgarna du berättade.
Vi har ofta älgar hos mig på tomten, men jag har inte så mycket odlat, här är så kallt.
I vinter har vi inte haft dem så nära.
Men jag har full förståelse för om du blev rädd.Överraskningsmomentet.
Underhållande läsning, och kul när du blev arg,ha,ha.Det är bra tjejen.En gång när räven tog alla min hönor, då blev jag arg..........
Ha det bra.
Kram Zara

Handgjorda drömmar sa...

Vilket jättefint arrangemang i en underbar kruka! Ranunkler är verkligen ljuvliga. Håller med dig om färgen gul, men när man såg den fina ranunklen är jag beredd att ändra mig. Så fint. Vad härligt det lät med "våffelbesök".
Ha en bra vecka!
Kram Marie

Helena sa...

Vilket fint arrangemang med ranunklar och små ägg! Gott med våfflor, det åt vi i torsdags, mums! Ha en fin påskvecka! Kram Helena

Vintage House sa...

Ranuklar är så vackra:) hoppas ni fick en mysig dag och att du fyndade något.
kram och en mysig måndag till dig
sandra

Tidsmästarinnan sa...

Hej på dig,
Jag gillar också ranunkel! Och så höll jag på att dö när jag läste om er älgsafari hemma :-) Jag kommer ihåg när vi såg rådjur i trädgården hemma hos mina föräldrar, och så stod vi så stillsamt och tittade på dem någon minut tills min mamma kom på att de ju stod och tuggade i sig några av blomknopparna, så plötsligt bankade hon på fönstret och skrek "KNOPPARNA!!!", det var så komiskt :-D

Kram!
Susanne

vadmalen sa...

Fina vårbilder.Det har nog varit en bra helg för dej om det blev som du skrev.Omtänksamt att överraska din mamma på det viset.
Kram
Birgit

Ett Vitare Hem sa...

Åh fy läste precis inlägget om älgarna, jag hade nog svimmat, är livrädd för dem sen tonåren när vi var ute och red och fick en älg efter oss...
Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS