söndag 21 februari 2010

Vilken skön söndag....

En sådan underbart härlig dag det har varit idag. Solen har strålat från en klarblå himmel och fåglarna har kvittrat så det hörts ända in i huset. Maken och jag vaknade tidigt och när solen gick upp fick vi se att gårdagens väder lämnat kvar vackra isrosor på vårt sovrumsfönster.
Nu kan jag äntligen visa hur min ommålade smideskrona blev när den nu är färdig. Jag är väldigt nöjd med resultatet. Sydde en "dölja-kedjan-sak" i vit lakansväv, mycket snyggare än kedjan.
Och nu Helen med bloggen Vitt, nytt, nött kan jag äntligen visa att jag tagit din utmaning på orden...att visa mitt köksfönster. Jag fick ju skämmas lite när jag fick utmaningen för då hade jag faktiskt julgardinerna uppe fortfarande *rodnar*. I o f s var det ingen direkt fara, det var vita spetsgardiner, men för mig tillhör de julen. Nu ville jag ju sy nya gardiner, men vilken modell? I mina gömmor hade jag flera gamla lakan som jag fått av min svärmor och det fanns två överlakan med underbart monogram och brodyr. Dessa två sydde jag ihop och gjorde en kappa av, med ett monogram vid varje fönsterruta. Tänkte först sy en hissgardin, men den modellen passar inte våra fönster. Nu är jag jättenöjd, för monogrammet visar att det är makens mormor som broderat. Det känns ändå roligare. Hjärtat har maken gjort och jag har klätt det med pärlemor- och fasetterade glaspärlor.
I den gamla glasburken har jag blommor från en torkad syrenhortensia, vilka ljuvliga färger.
Hoppas ni har haft en lika skön helg som jag, jag har bara gått runt och skrotat och fixat. Såå
skönt...och jag har börjat att sticka en ny sjal, nu blir det en i blått en-trådigt ullgarn, sådan där som skiftar från blått/blågrått/grått.
Önskar er alla en riktigt fin start på kommande vecka.
Bamsekram,
Regina

19 kommentarer:

Handgjorda drömmar sa...

Men vad snygg din ljuskrona blev! Himla smart med "dölja-kedjan-saken"...
Å jättefint köksfönster - gardinerna var verkligen jättesöta.
Kramar Marie

Norregård sa...

Hej du flitiga!!
Vad du pysslar och står i;o)
Så fint i ditt köksfönster!!!
Ha det bäst!!
Kram Malin

hemma hos lilla mej sa...

Vad snygg den ljuskrona blev.vad läckert med dölja kedjan skyddet kanon.Vad fint du har i ditt köksfönster.Gullig gardin.Ha en skön kväll Varmkram Rita ♥

Anette sa...

Det blev ju fint med din ljuskrona! Har också målat min vit men har inga prismor på min så det var ju en ide´ ;))
Jättefina gardiner också=)

Kramar från Nettan

Helen sa...

Hej!
Din smideskrona var jätte fin. Och ditt köksfönster skulle man ju kunna ... för. Gardinen är så fin och det blir ju extra kul när man vet vem som gjort den. Dekorationen i fönstret är också mycket stilfull. Jätte fint.
Ha en skön kväll.
Kram/Helen

syster yster sa...

Jättesnyg ljuskrona. Och tack så mkt för fina örhängen de är redan provade och var precis lagom för mej.TACK

Kristin sa...

Heiii*
Så lekkert det var med den tørkede hortensiaen. Fantastiske farger.. Jeg dreper hortensiaen i løpet av en uke, men nå har jeg fått et fint tips til å bevare den lengre;-)
Klem

Unknown sa...

Vilken tur att du fick en utmaning så att du fick ner julgardinerna, blink. Näe, jag skojar, de var nog fina men som du säge vill man ha något snyggt och visa upp och du lyckades jättebra med dina nya gardiner.
Ha det bra.
//Camilla

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej goa Regina,
jätteroligt att du vill vara med i min tävling!
Men vad fin ljuskronan blev och mycket finare att slippa se kedjan, fyndigt fint!
Aha, det kanske var meningen att du fick den här utmaningen, så julgardinerna åkte ner även om dem var vita :P Så fint det är när du har torkat blommorna, dem höll sig verkligen i färgen och se så levande vackert ut. Gillar ditt lilla fönster, såna är såå charmiga!

Ååh ha en underbar vecka!
Kramar Elin :)

linnea-maria sa...

Så enkel och så snygg den blev din ljuskrona!. Åh jag rodnar jag för mina julgardiner hänger kvar i mitt kök. Jag vet faktiskt inte vad jag ska hänga upp istället, jag har ju nyss flyttat in. Jag har lust att sätta dit små hissgardiner för att dölja persiennerna. Ha det fint! /linnea-maria

Nyanser av vitt sa...

Men nu är det ju jättefint i ditt fönster. Ljuskronan blev verligen fin i vit skrud
Sköt om dig
Kram Agneta

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så fin din ljuskrona blev, och gardinen också! Härligt när man kan använda saker, och de får en ny funktion...

kram
Marie

Kallholmen sa...

Nu ler ja;) Mina julgardiner hänger fortfarande i köksfönstret.ha ha
Men nu måste dom ner för jag ska fota köket till veckan....;)

Vilken vacker gardin tänk vad dom la ner tid förr undra om vi kommer att lämna efter oss något så vackert.

Kram Malin

i Emmas vita hem sa...

Så ljuvliga bilder du visar! Gillar den fina kronan med tygstruman runtom och den fina torkade hortensian! Hoppas att du får en mysig vecka och tack för din rara kommentar inne hos mig! Många varma kramar Emma

Anna-Lena sa...

Hej Regina!

Vad fint du har det i ditt köksfönster.Vilken fin gardin du sytt! Jag har också antagit utmaningen och är väl sådär halvnöjd med vårt. Nåja, bilder på det kommer i nästa inlägg. Vilken bra idé att måla om ljuskronan. Den blev vekligen superfin. Är det en Ikea krona månntro? Tycker att den liknar min stora därifrån?

Kramar till dig!

Anna-Lena♥

linnea-maria sa...

Hej igen! Ja jag har målat fjärilen själv. Jag lade inte så mycket tid på den som jag brukar. Tycker ditt fönster är så fint. Jag har ju flyttat från ett hus med fina spröjsade fönster och till ett hus med treglasfönster och fuskspröjs som jag funderar på att ta bort. Den lilla fönsterramen är ju ett fint alternativ till spröjsade fönster. Ha en fin dag /linnea-maria

Hannis sa...

Nog har du rätt i det om ironi.
Jag har gjort misstaget att vara ironsik i mail flera gånger...
Inte lätt för mottageran att tolka=))

Vad snygg den blev din krona.
Tycker det är läckert med såna där "gömma sladdar" överdrag.

Det där kan man kalla ordning i fönstret!
Och vackert med gardinerna, främst när dom kommer från något som har fått nytt liv.
Från lakan till gardin, det är återanvändning på hög nivå!

Önskar dig en fortsatt bra vecka/
Kram Hannis

LOPPISLIV sa...

Hejsan! Vad söt gardinen blev och även tygkanalen till kedjan på ljuskronan du gjort, jättefint!! En sån ska jag också försöka mig på en dag, ser såå mycket snyggare ut att slippa se kedjan. Underbara torkade hortensior i glasburken i de ljuvligast pastellfärger. Ha en fin kväll. Kramis Paula

Märta sa...

Vad fint du har i ditt fönster. Gardinen blev verkligen bra, var gång du ser monogramet så kan du tänka på tidigare generationer. Vilken fin idé att stoppa hortensian i en burk.
Visst var det lite vanskligt att ta o åka till storstan mitt i snökaoset, men alla vägar vi körde på var mycket bra.
Ha det så gott!
Kram! Märta