söndag 29 april 2012

Vinnare och bilder i kvällssol

Glömde att visa ytterligare ett fynd från loppisen igår, denna Luciakrona, fem spänn var den väl värd?
Idag har jag suttit fast vid datorn med jobb hela dagen, men jag har blivit bjuden på fika ute på altanen av maken. Det har varit en underbart solig dag och det var riktigt varmt ute i solen. Nu är det ju ljust länge om kvällarna och det är en härlig känsla när man ser att platsen för där solen går upp och ner flyttas för varje dag som går. I vardagsrummet lyser solen in länge på kvällen...   
...och en kort stund lyser den genom hela huset och landar på en pelargon i köksfönstret.
Och nu mina kära läsare ska jag inte hålla er på halster längre, här kommer vinnarna i min utlottning....första pris, de två rara ljuslyktorna går till nr 13 enligt slumpgeneratorn...en "gammal" bekant blogg...


...andra pris, skrivboken som jag dekorerat går till nr 85...en ny blogg för mig...


Maila era adresser till mig så kommer era vinster som ett brev på posten=)

Nu önskar jag er alla en fantastiskt fin Valborg!
Kram,
Regina

lördag 28 april 2012

Överraskning och loppis

Ja nog har det varit en tuff vecka alltid, inte har jag haft tid att kika in till er och inte har det blivit ett enda nytt inlägg. Våren försvann ju dagen efter min underbara skogspromenad, men idag har det varit fint och varmt igen. I början på veckan fick jag en glad överraskning på posten. Min kära bloggvän Titti, som har Hwit Blogg skickade en så fin Green Gate kökshandduk. Hon visste att jag har lite blå/röda detaljer i mitt kök, så den passade perfekt. Tusen tack, vännen!   
Idag tog jag lite ledigt på förmiddagen och for iväg på loppis. Jag hittade faktiskt lite smått och gott. De här två stora häftena "Julgåvan", den ena från 1918 och den andra från 1920, fick jag för en billig penning. Motivet på framsidan av utgåvan från 1918 har Jenny Nyström illustrerat.
Fyra stycken medicinflaskor hittade jag också...den ena har innehållit hjärtmedicin...
Ljusstakar är min last, alltid hittar jag någon som jag inte kan låta bli att köpa, som denna snirkliga i gammal ärgad mässing...
Sen hittade jag en pariantavla (tror det heter så), den har No.70 och heter Moderskärlek. Sist men inte minst, en trävagn med klotsar som jag köpte till minsta barnbarnet.
När vi kom hem tog vi en fika ute och nu ska jag snart förbereda för första grillmiddagen för året=) Önskar er mina kära läsare en skön fortsättning på helgen, kanske är några lediga på måndag och får långhelg!
Kram,
Regina


Ps. Glöm inte att anmäla er till min utlottning ni som vill men ännu ej gjort det, imorgon är sista dagen!

onsdag 25 april 2012

Tisdag kväll = vårkväll

Vilken underbar kväll det var i går!!! När jag kom hem från arbetet tog jag en lång promenad i rask takt, men jag var ändå tvungen att stanna till ibland och bara njuta. Det var ljummet ute!!! Solen sken, myggorna dansade i soldiset, myrorna irrade runt på skogsvägen och det var full fart i myrstacken, tofsviporna pep ute på åkrarna, småfåglarna sjöng sina serenader den ena vackrare än den andra, ett par tranor gjorde en flyguppvisning perfekt synkroniserade ungefär som ett par som tävlar i isdans, blå- och vitsippor blommade överallt och flera träd och buskar visar nu sina ljust gröna blad...det här var bättre än en bal på slottet=)
Vid en gård där de har longhorn cattle, har de nu fått kalvar, guuu så söta. Jag skulle kunna ta med mig en kalv hem, så söta som de är med korta stabbiga ben och ett stort rufsigt huvud. Nu är bilderna tagna med min mobil och jag har ingen flådig sak precis, men jag hade inte kameran med eftersom det här skulle vara en motionsrunda, men ni ser ju;)
Sen förra tisdagen har jag cyklat 2,8 mil och promenaden igår blev 8 km och idag står vågen på -7 kilo. Nu kan jag inte göra så mycket mer genom att ändra kosten utan nu är det till att öka den fysiska förbränningen.
*
Ha nu en riktigt fin vårdag, mina kära läsare!
Kram,
Regina

måndag 23 april 2012

Lite av varje...

I helgen har vi haft middagsgäster och dukat i matrummet...ljuskronan som jag smyckade till jul har fått behålla sina lärkkvistar och de hängande trasremsorna. För att ha något på bordet köpte jag en bukett vita nejlikor. Nejlikor är inte mina favoritblommor, men de här har massor med blommor på varje kvist och det tyckte jag var fint.
Kryddfröerna som jag köpte på det stora möbelvaruhuset har tagit sig mycket bra och jag har nu planterat om de flesta i större krukor. Koriandern planterade jag i en sprucken kruka som endast hålls ihop av den breda spetsen=)
Lite mer har jag målat också, den här ljusstaken hade jag målat med zinkfärg, men jag var inte nöjd, så nu fick den bli svart istället. Den fågelbursliknande ampeln fick en omgång med vitt och en ny plättar-i-luften (få se hur länge jag klarar den?).
Denna vecka blir en riktig tuff vecka, så det det är nog bäst att krypa till kojs. Ha nu en riktigt fin start på veckan, mina kära läsare och tusen tack för de vänliga kommentarerna om sängborden!
Kram,
Regina

lördag 21 april 2012

Men vad har de gjort...

...med blogger???????? Jag säger som Pippi "- Det är ingen ordning på alltihop, jag hittar inte varenda dugg!" Jag har inte bett om någon uppdaterad version, men nu när jag ska göra inlägg, lägga till gadgetar o.s.v. ser ingenting ut som det gjort tidigare=/ Jisses vilken röra! Nåväl, den vackra rosen som jag köpte hos Honning og Flora, den bara blommar och blommar och blommar. Den har börja skjuta nya skott också, så idag ska den få en större kruka.
Inte händer det mycket här hemma, men jag har äntligen tagit fram målarpenseln och målat om nattduksborden som hörde till den gamla sängramen som vi tog bort för ett tag sedan, den med rosa inslag som mannen "tröttnat på", om ni minns. Nattduksborden tänkte jag ha kvar ett tag till, så nu är de antikvita, med nya porslinsknoppar och utan rosa inslag;)
På månbordet finns bara kandelabern, en bok och en liten violpensé kvar när påsksakerna är undanplockade. 
Antar att jag inte är ensam om att längta efter värmen, hoppas fredagens ruskväder sätter punkt för de vintriga inslagen. Önskar er mina kära läsare en fin fortsättning på helgen!
Kram,
Regina

onsdag 18 april 2012

Vackert vitt...och lite gult

Trots att det är kallt och ruggigt framskrider våren så sakteliga...knopparna på träden sväller dag för dag, fåglarna kvittrar och låter oförskämt glada, pigga och hoppfulla, vårblommorna slår ut...alla i rätt ordning (hur de nu kan hålla reda på det?) Min gräsmatta är fylld av Vitsippor och några tuvor med Vårlök.
Idag såg jag Rödhaken för första gången denna säsong och Bofinken såg jag för några dagar sedan...
I min nya rabatt som jag anlade i höstas har olika tulpaner stuckit upp sina blad, på rosorna börjar man se antydan till blad...några självsådda Penséer blommar i rabatten, minns inte att jag någonsin planterat den färgen...
I den lilla rabatten vid husväggen, även den ny i höstas, kom de svarta Stockrosorna upp lite för tidigt och frös, men nu är nya bladrosetter på väg. Likaså Malvan och jag tror att Lavendeln har klarat sig...
Vårlökarnas blommor är lika gula som Smörblommor och då kom jag på att jag måste ju fråga hur det går för er tjejer som är med i Smörblommeprojektet? Här går det ganska bra om än inte så snabbt, men nu står vågen på -6,5 kg sedan start och det är jag ganska stolt över. Igår kväll tittade jag på TV, då satt jag och trampade på min motionscykel samtidigt. På 45 min hade jag trampat drygt en mil och gjort av med ca 300 kalorier och det utan att jag knappt märkte det...det var ett spännande program=)
Önskar er mina kära läsare en fin kväll och en underbar morgondag!
Kram,
Regina

tisdag 17 april 2012

Är det konstigt att man längtar bort nån gång...

Ute är det grått, rått och jag har brått. Snögloppet har tätnat, alla måsten lurar i magtrakten, ska jag hinna, blir det bra, kan jag få en stund för mig själv, har jag koll på att alla mina nära och kära mår bra, varför har jag tagit på mig den där extra uppgiften på jobbet (som ingen annan vill ha), värst vad plånboken var tunn denna månad...ja är det konstigt att man längtar bort nån gång...och när jag gör det så dyker minnen och bilder upp från mitt favoritland, Grekland...det vackra havet där det är svårt ibland att se var havet slutar och himlen tar vid...
...där jag kan få vandra runt i de trånga gränderna...med slitna husfasader och blå detaljer både på hus och inredning...
...där jag kan få stanna till på en restaurang, denna är skapad i en gammal ruin och äta en sen middag och där jag kan få sitta i den ljumma luften, länge, ända tills stjärnorna tänds på himlavalvet...
Nähä, det här duger inte...nu är det bäst att packa väskan, sopa av bilen och bege sig till ännu en dag på jobbet...back to reality!
*
Ha det så gott mina kära läsare och jag välkomnar hjärtligt mina nya följare!
Kram,
Regina

lördag 14 april 2012

Det går i ett...

Jag har haft turen att vinna ett par utlottningar (igen!) och jag som är kattmänniska är extra glad eftersom vinsterna är "kattiga"=) Hos Poppins Trädgård vann jag fina kort och på det ena sitter ett gäng svarta katter och värmer sig framför brasan. Nu har jag bara två svarta katter, men skulle gärna ha hela huset fullt...
...hos Tigers Tassemarker vann jag, eller rättare sagt mina katter, boken om bibliotekskatten Dewey. Den boken får jag nog lov att läsa högt för mina gosiga katter. Tusen tack Ylva och Elisabeth för att ni dragit mitt namn i era utlottningar=)
Hemkommen från en intensiv och inspirerande jobbresa upptäckte jag att maken inte kastat de utblommade tulpanerna, men vilken tur för ack så vackra de var...
Nu önskar jag er mina kära läsare att ni gör er en fin fortsättning på helgen. Här firar vi en ettåring i dagarna två=)

Kram,
Regina

onsdag 11 april 2012

Tillfälligt avbrott=)

Hallå där ute i det fina vårvädret...eller? Nja det är lite dåligt med den varan nu, men vi hoppas att det snart blir varmt så att småfåglarna vill boa. Maken har snickrat ett par nya fågelholkar, lagat ett par gamla och satt upp dem. Det är ju lite sent men jag tror inte fåglarna varit så aktiva, de sitter mest och kikar om de inte kan få lite mer vinterfoder.
Visar lite detaljbilder från köket idag...min hjärtan-på-tråd har dragit iväg och hängde långt ner på kökssoffan, så jag tog och hängde upp den på en knopp i paradhyllan. Skulle gärna vilja köpa lite nya blommor, men fönsterbrädorna är fyllda med pelargoner. Det är så skönt när man får ut alla krukor sen så det går att göra lite fint i fönsterna.
Maken har gjort en grej med krokar som jag hängt i taket. Egentligen skulle jag hänga lite olika köksredskap i den, men nu hänger vardagsmuggarna där så länge. Ganska praktiskt när man är sugen på en kopp te eller kaffe=) Det där gulnande furutaket ska jag försöka göra något åt i sommar.
Nu ska jag ta och packa för jag ska iväg på jobbresa ett par dagar, så det blir väl tyst här på bloggen och inga kommentarer hos er från mig förrän till helgen. Önskar er en skön avslutning på veckan, mina kära läsare, så ses vi snart igen!

Kram,
Regina